Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem otworzyć nowy wątek

Nagrywanie słowika podałem opis koniecznego osprzętu, wcięło od kopa, ... jak Oni nas tak my ich, treść pamiętam słowo w słowo ale nie spróbuję ponownie.

Pozdrawiam

Zbyszek

kiedyś kolega miał ten model Yamaszki bardzo ładna średnica z tego co pamietam taki żywy przekaz tylko to pamiętam.Ale jedno jest pewne ze to chyba najbardziej udany model 2-głowicowy tego producęta.

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

To forum jest albo po prostu żałosne albo ja nic o tym nie wiedząc znajduję się na tak zwanej czarnej liście usiłowałem wpisać nowy temat pod tytułem Śpiew Słowika, rezultat taki sam jak wczoraj.

Pozdrawiam pozostałych naiwnych

Zbyszek

Nieco gorzko dzień się zaczyna

"Korwin"- wszystko jest OK, tylko pewnie Twój nowy temat zawierał dużo tekstu który musiałeś pisać dłuższy czas. W takim przypadku zawsze należy skopiować cały tekst, zanim klikniesz na "Dodaj nowy temat". Wtedy zawsze możesz ponownie spróbować, wklejając swój tekst jeszcze raz.

Na "Allegro" jest tak samo. Jak opis jest obszerny i pisze się go długo (z braku wprawy w pisaniu na klawiaturze) to często go "wcina", i trzeba pisać od nowa. Dlatego należy pamiętać o kopiowaniu do schowka.

Do Kasjela

Dziękuję za radę jest burdel na całego temat brzmiał ŚPIEW SŁOWIKA i ani litery więcej, czegokolwiek człowiek by nie dotknął to zmodernizowane i ulepszone [czytaj spierdolone],pełniło to forum kiedyś rolę opiniotwórczą było kilka tematów dla których warto było nie spać w czasie choroby Ojca Założyciela i jeszcze inne w tym wszystkie Piotra Ryki, brałem już d... w troki dociągnąłem jednak aby oddać tron i berło.

Od piątej robię sklejarkę z prawdziwego zdarzenia do taśm systemem nakolanoworęcznym

wytnie mi jeszcze raz wpis nowego tematu to udam się na emigrację ale zaznaczam nie do AH.

Pozdrawiam

Zbyszek

Znalazłem na naszy znanym portalu aukcyjnym takie cudeńko ! Ma "Autorevers", ale bardzo mi się podoba....

Korwin- chodziło mi o długość tekstu, czyli samego wpisu a nie tytułu wątku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do ^ Kasjela

Tekst był zwarty i krótki bez pieszczotliwych eufemizmów ty...., ty.....,i seksualnego zachwytu o ja Cię

Cytuję:

Śpiew Słowika

Potrzebny sprzęt sprawny przenośny magnetofon [stereo lub mono] słuchawki typ zamknięty duże z mocnym pałąkiem wyjątkowo dźwiękoszczelne A) magnetofon -wiadomo B) słuchawki - wiadomo C) Mikrofon od kamery wideo dookólna/superkierunkowa, dwie rury od odkurzacza z których wykonamy rozkładaną tubę interferencyjną,Instrukcja obsługi:A) włożyć taśmę, B)podłączyć C) włożyć baterię do mikrofonu ustawić go na pozycji dookólna włączyć zasilanie wcisnać w lejek stożkowy tuby razem z owiewką na drugi koniec rury założyć drugą rurę a na nią owiewkę. Ruszyć w Polskę

Dokładnie tyle nie więcej

Pozdrawiam

Zbyszek

Zdobyłem namiary na Kogoś Kto pracował wiele lat w fabryce Tandberga i mam Jego telefon informacja

wyłacznie dla silnej grupy pod wezwaniem, i NIE NA ŻADNE PW TYLKO NA MAILA

Korwin - Piotr Ryka przeniósł się ze swoim wątkiem na inne forum, co uczyniła też spora liczba osób stąd. Tam jest również temat "Magnetofon", który powoli, acz konsekwentnie się rozwija:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Mi wystarczył zmasowany atak na wątki audiostereo chorych ludzi z tamtego forum kilka dni temu... Poza tym nie należę do ludzi, którzy łatwo się obrażają i zabierają swoje zabawki do innej piaskownicy. Wpisywaną treść wcina mi czasami na wszystkich forach - dlatego zawsze przed kliknięciem "dodaj wpis" kopiuję treść i takie zachowanie polecam wszystkim. Szczytem pecha było jak kiedyś zniknął mi pisany przez dwie godziny opis aukcji na Allegro. Bynajmniej nie obraziłem się i nie przeniosłem na Ebay :) Najczęściej wina leży gdzieś na łączach po drodze.

Wracając do tematu - Pytanie głównie do Korwina - Czy "UHER REPORT STEREO 4400 IC", który z tego co wyczytałem jest czterościeżkowcem odtworzy taśmy nagrane na zwykłym dwuścieżkowym ZK-120T? Mam spore archiwum taśm z ZK120 i chciałbym to zdigitalizować, a że zawsze marzyłem o malutkim szpulowcu to rozwiązanie nasuwa się samo :)

Kiedy było dobrze byłem przy Kasjelu kiedy była emigracja prosiłem na AH aby wątek przy nim pozostał bezskutecznie, kiedy było źle byłem przy Kasjelu, mam od Niego słuchawki Murpchy 2 WAY SH-667 4 Ohmowe

olbrzymie i one przypominają mi moje małe prywatne prawo Murpchego SEMPER FIDELIS.

Pozdrawiam

Zbyszek

Odtwarzam na M2405S taśmy z dwuścieżkowego aby coś z tego wyszło sensownego muszę rezygnować albo z L albo z R zapis mono na A/B z Melodji Orbity czy Telefunkena 300 też wykorzystuje tylko 1/4 z 1/4". Musisz czekać aż pojawi się UHER REPORT 4200 te dwa które są na Allegro są czterościeżkowe.Pozdrawiam

Zbyszek

PS

Usiłowałem chociaż częściowo zahamować falę tsunami śliny i jadu nie docierało,ale uraczono mnie kretyńskimi uwagami na tematy sprzętowe takie np jak szlifowanie zużytych powierzchni głowic znależli się ci co sami z siebie wiedzą wszystko lepiej oraz wiercenia rury plastikowej lub jej jednostronnego nacinania aby uzyskać tak zwaną tubę interferencyjną.

Do tomkektoon'a:

Najlepiej dorwać ZK 120/ZK 125 lampowego - będzie to najtańszy i najlepszy magnetofon dwuścieżkowy monofoniczny, jaki można zastosować w Twoim przypadku. Możesz odtworzyć na dowolnym czterościeżkowcu zapis dwuścieżkowy, jednakże z uwagi na węższe ślady, utracisz znacznie dynamikę nagrań. Nawet wysokiej klasy UHER 4400 nie pomoże. Polecam ZK 120 lub ZK 125 lampowego, ponieważ wersje tranzystorowe generują słyszalny przydźwięk - prawdopodobnie wada fabryczna.

PS: Przyczyną utraty wypisywanych tekstów jest przekroczenie czasowego limitu na stworzenie nowego tematu/wpisu. Po tym czasie, użytkownik jest wylogowywany. Prawdopodonie nowy właściciel niefortunnie i bezmyślnie skrócił ten czas, aby np. zredukować obciążenie serwerów.

Pozdrawiam.

Przywiozłem mojego CTF9191 po przeglądzie, przeprowadziłem też renowację obudowy choć nie była taka zła ... Słucham go sobie i nie mogę uwierzyć, że taki sprzęt mieli ludzie w domach, gdy moim marzeniem był Grundig ZK 120 ... Naprawdę bardzo rzetelny i poukładany deck ...

Zrobię kilka nowych fotek i wrzucę niebawem ....

A teraz jeszcze ta stara z przed renowacji zaraz po zakupie .... za kosmiczną kwotę 8,5 zł ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kiedyś już słyszałem od kogoś dobrą opinię o tym modelu. Najtaniej widziałem go za 90zł na "Kup Teraz". Czy mógłbyś wkleić link do tej aukcji, jeżeli kupiłeś go na "Allegro" ?

>>> Kasjel,

tak na allegro ale w październiku i aukcja jest już niedostępna ... gdzieś mam jej zrzut z ekranu mogę poszukac jak chcesz ... był wystawiony od złotówki.

W każdym razie sprawnego warto kupić bo mogą być problemy z częściami jak kupisz uszkodzonego ... u mojego np. po miesiącu padlo sprzęgło i znajomy szukał go aż do wczoraj (czyli pół roku) - juz postawiłem na nim krzyżyk a tu niespodzianka i stoi i dobrze gra a jak wyglada (!) no iważy z tonę ...

Naprawdę jestem zadowolony ...

ostatnio też zaszalałem i kupiłem Nakamichi 580M za bezcen i też dobry strzał - naprawdę byłem pod wrażeniem, ze mozna mieć tak wiele za tak niewiele ...

Tu ten model CTF9191 jako część w "Pioneer Monsterset" ;)

Ukryta Zawartość

a tu też 9191 w zestawie z SX980 ... ech ładnie to razem wygląda trza mojemu poszukać kumpla ....

Pioneer SX-980 + CT-F 9191 *

A tak apropo linków pozmieniajcie strony na dole tych stron - kupa fajnych fotek dla wzrokowców :)

Ukryta Zawartość

Do ^Kasjela dziękuję mam jedne doskonałe od Ciebie i całkowicie wystarczy słuchawek różnego typu pęta się po domu ponad 20 par.

Pozdrawiam

Dobranoc

Zbyszek

Zbyszku

To był najtańszy i najsłabszy falownik... Co do dźwiekówki - poszukaj czegoś używanego a dobrego. Niedawno była Prodigy 7.1LT (nader ceniony model) za 180zł. Ma wszstko, co trzeba.

Pozdrawiam ( i nadal czekam na Aiwy:) )

J

Do JaroMiego

Dzień dobry i dziękuję mam dość idę zobaczyć czy przez przypadek nie ma mnie w łóżku bo o 6.00 pobudka o 6.30 wyprowadzanie psa o 7.00 wyjazd do przeglądu na kanale około 9 chyba powrót ze szpitala i prace ręczne na drutach.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam.Wklejacie zdjęcia fajnych kasetowców.Mi się spodobał ten.Choć dwugłowicowy,to ma w sobie to coś.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A proszę bardzo ! Mój własny....

Niestety nie potrafię dobrze fotografować :-((

Ukryta Zawartość

post-7746-100003452 1210180334_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kasjel.Jak ci on działa?.Ten z mojego zdjecia ma juz zupełne niespotykany wyswietlacz mocy oparty na technologii LCD.Ciekawe jak to widać w naturze.Na zdjeciu wyglada kapitalnie.A tak Kasjel dla twojej informacji,zdjecie zapożyczyłem z strony,gdzie ten model wyceniono na 499 euro.

Ja za tego zapłaciłem 89zł. Stan idealny. Musiał być bardzo mało używany, ponieważ brak w nim jakichkolwiek śladów eksploatacji typu zużyta rolka, paski, głowica.Po czyszczeniu, konserwacji i regulacji el. gra wyśmienicie ! Bardzo chętnie na nim nagrywam i odtwarzam, bo jest wyjątkowo nie wybredny i "łyka każdą kasetę".

Mam też jego starszego brata "Sony TC 209SD" w bardzo dobrym stanie.Nagrywa i odtwarza idealnie, nawet regulacj el. nie musiałem robić. Waży 12kg a silnik ma niewiele mniejszy niż szpulowiec. Z tyłu silnika jest wiatrak chłodzący :-)) Pochodzi z 76r !!!

Przykład bezstopniowej redukcyjnej przekładni ciernej krążek o dużej średnicy pokryty gumą przez jedno z łożysk przechodzi oś odprowadzająca napęd, element doprowadzający silnik z rolką atakującą przesuwany po promieniu od środka do obrzeża talerza [obroty silnika są stałe zmienia się tylko droga jaką pokonuje rolka] jeżeli promień talerza równy jest promieniowi rolki są największe jeżeli jet > bezstopniowo płynnie maleją minimum osiągają na samym brzegu talerza.

Pozdrawiam

Zbyszek

Gdyby nie to, że mam już tego tonę to......zobaczcie !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi