Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardz serdecznie, jak milo zobaczyc tyle cacek w jednym miejscu.A co do leczenia to coz gdy postawilem takie malenstwo jak M 8010 to moja luba zapytala, co to za grat......

No i niestety nie udało się zdobyć magnetofon u na duże szpule, polowałem na tego Sony z allegro ale zleciało się narodu i podbili cenę. Niby nadal niewysoka, ale jak za niekompletny i uszkodzony sprzęt to moim zdaniem za duże ryzyko.

Ale szkoda, że Kasjel napisałeś o nim na forum, sądzę że była szansa go wyrwać za wywoławczą stówkę.

Powoli bo powoli ale zaczyna do Was docierać,że cudzy obłęd może komuś szkodzić, bo tak na prawdę mamy różne stany zajoba od form najlżejszych po te zupełnie nie uleczalne, znalazłem w dzisiejszych aukcjach nawet coś naprawdę ciekawego, szukajcie a znajdziecie, nie prowadzę agencji reklamowej. Objawy kolekcjonerstwa powodują u mnie tak zwaną cafkę -cafa już mnie na samą myśl o nich.

Pozdrawiam

Zbyszek

"rafał996"- przecież nie wkleiłem linku, nie napisałem że na "Allegro" i nie podałem nawet nazwy.

Naprawdę w takiej sytuacji, to będę się bał cokolwiek pisać w tym wątku żeby przypadkiem nie zostać oskarżonym o naganianie klientów i podbijanie ceny. Allegro jest bardziej znane i przeglądane od naszego zasranego wątku. Ludzie tam polowali i dalej polują na okazje. Jest mnóstwo kolekcjonerów lub cwaniaków próbujących zarobić na tym serwisie aukcyjnym.

Do Kasjela

Na zgodę

O świńskiej męce, dupie Marynie i potopie świata, przecinamy rurkę plastikową wzdłuż na odcinku około

20 mm w szczelinę wsuwamy papier ścierny nawijamy doklejamy końcówkę, po wyschnięciu zdejmujemy osłonę głowic włączmy odtwarzanie i szlifujemy podnosząc i opuszczając równolegle do osi wałka sterującego paprochy należy dokładnie usunąć odkurzaczem rolka dociskowa musi być idealnie matowa ostatnie ruchy jakie wykonujemy to są ruchy wzdłużne przy wyłączonym docisku [poprzeczne do kierunku przesuwu taśmy trzeba przynajmniej miejsce obok miejsca zmatować ręcznie wykonując przynajmniej cztery obroty rolki

Pozdrawiam

Zbyszek

>> Kasjel, nie denerwuj się. Nie mam do nikogo pretensji, bądźmy dorośli. Ale kiedyś była tu zasada, że o wszelkich obecnie trwających aukcjach piszemy tylko na privie i może do tego wróćmy? Pozbędziemy się ewentualnych nieporozumień, a przecież i tak chodzi tu tylko o naszą wspólną pasję i radość z niej płynącą.

Pozdrawiam

Czy wiecie może co może być przyczyną drgań dźwięku w Dualu C830 ??? Drgania te są stałe i mają dosyć dużą częstotliwość. Zastanawiam się, czy to może wina silnika ale on przecież przenosi obroty na koło zamachowe o dużym ciężarze za pośrednictwem paska napędowego. A po to jest te koło, aby tłumić drgania pochodzące od silnika.Rolka też odpada, bo kręci się zbyt wolno aby powodować takie drgania. Więc co ? Sprzęgło ???

Witam, może lekko bijący wałek przesuwu, a może jakieś paprochy przyklejone na kole pasowym silnika powodują nierównomierności przesuwu ? Bijący wałek ćwiczyłem kiedyś na starym (już nie moim) Technicsie RS-B 405. Ciężka sprawa, skończyło się na wymianie wałka na nowy (od dawcy organów). Aktualnie pracuję na AKAI GX-65 i Marantz PMD222 i żadnych problemów mechanicznych jak na razie nie ma.

pzdr.

Koledzy

Nie chcę być upierdliwy ale nie wierzę że nie ma tu nikogo kto mógłby coś napisać o decku

Onkyo TA-2550. Już dwa czy trzy razy prosiłem o pomoc. Nie mogę o nim nic znaleźć w wyszukiwarce, nie wiem czy np. ma jeden czy dwa wałki.

Proszę o jakieś informacje.

Pozdrawiam.

"Popularny"- tu masz informację....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tu jest coś jeszcze, ale chyba trzeba się zarejestrować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Popularny, 9 Cze 2008, 12:48

Nie denerwuj się - widocznie nikt nie zna tego modelu. Onkyo nigdy nie było w Polsce zbyt popularne; ostatnio - w dużej mierze dzięki temu forum - popularny stał się chyba najlepszy i najbardziej "wypasiony" model z końca lat 80-tych - TA-2570, o którym wiele osób może coś powiedzieć. Natomiast modele prostsze nie znajdowały dotąd zbyt wielu nabywców - prawdę mówiąc, nie pamiętam, kiedy i czy w ogóle widziałem 2550 na aukcji. Jeśli już, to w miarę często trafiały się 2750, 2850 - wszystkie "niższe" od 2570. O tym ostatnim mogę powiedzieć że to bardzo fajny magnetofon z paroma - powiedzmy, niecodziennymi, rozwiązaniami od strony użytkowej.

Jezeli chodzi o cene GX-95 (wraz z pozniejszym mkII) to ksztaltowala sie ona mniej wiecej tak:

pazdziernik 1991: GX75 - 6100000, 95 - 7500000, Pioneer CT-93 - 12950000,

wrzesien 1993: GX75II - 11510000, 95II - 14160000, Pioneer CT-93 - 27030000,

pazdziernik 1994: GX75II - 16450000, 95II - 18590000, Pioneer CT-S830S - 19970000.

I to byl mniej wiecej koniec sprzedazy Akai w Polsce. W kazdym razie nie widywalem pozniej oferty tej firmy w zadnym sklepie czy czasopismie.

>>>T-Bolt :Chyba jakiś dobry czas nadszedł na allegro że wysoki model Sony mozna kupić za psie pieniądze,ktoś juz wcześniej to prognozował.

Oby tylko te wysokie modele się w alegro pojawiały, bo generalnie to najwięcej jest plastikowych bubli, decki wyższej klasy są rzadziej ale można jeszcze coś fajnego wyhaczyć, natomiast modele szczytowe pojawiają się rzadko, a jeżeli już się pojawią to z ceną początkową od 1000zł.

Szeryfo niezłe te ceny podałeś pamiętam jak w tych latach kupiłem wzmacniacz Diory za 6,5 mln zł a gdzie tu jeszcze do takiego Akai GX 75 Mk II za 16 mln.Pioneer CT-93 był ..i jest obrzydliwie drogi.

Interesuje mnie też jakie były ceny ES-ów w tym czasie.Przebijały cenowo Pionki?Bo ja nie pamiętam

Było archiwum a teraz jak to u mnie wygląda obecnie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dokladnie w tej chwili Ci nie powiem, z rozbiciem na lata. Wiem tylko, ze jak kupowalem Technicsa RS-B765 za 4490000, to Akai GX-75 kosztowal 11000000, a Pionek CT-93 okolo 15-tu baniek. Ale i tak, jak zobaczylem Soniacza 970ES szampana w Gdansku to mi szczena opadla. I ze wzgledu na samego decka i ze wzgledu na cene: 20 baniek!! A ja ledwo wtedy uzbieralem te 4 i pol na Technisia :(

Wszystko fajnie, ale powstaje jedno zasadnicze pytanie, PO CO jeszcze trzymać magnetofony?

Sam kupiem Aiwę AD-F880 stan ideał za 100zł dla archiwizacji na cyfrę kilku kaset (i to nie muzycznych). Ale jakoś się nie mogę zabrać do tego. Kiedyś gdy jeszcze się używało w samochodach magnetofonów kasetowych to warto było zainwestować w lepszego decka, a dzisiaj - wystarczy radio samochodowe z wejsciem USB i muzykę można zgrać na pamięć flash (16GB za 140zł), żadnych zawodnych mechanizmów, bałaganu kaset w aucie itd.

Kasjel, nakręcaj Paula, nakręcaj, to jeszcze trochę To faktycznie kupi tego Teaca bo już i tak jest nakręcony. Paul a jak kupisz, to się sam do Ciebie pofatyguję posłuchać jak gra, a daleko nie mam do Ciebie. :)

A tak swoją drogą Paul, to ładnie się ten zestawik prezentuje. Normalnie mniam. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi