Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Licytuje aktualnie magnetofon AIWA model F770. Trzy glowice, podwojny walek, jeden z najlepszych systemow kalibracyjnych firmy i chyba nie tylko, automatyczny demagnetyzer glowic i rok produkcji 1985 :)

Minusy? Licytowany model nie ma paska napedowego, ale jak zwykle cos sie wykombinuje lub kupi nowy :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zajefajny... No i aż głupio robić Ci konkurencję i podbijać cenę... ;) A sam bym się skusił. Zobaczę pod koniec aukcji. Jak będą zbyt wysokie dla mnie loty, to nawet nie będę się wtrącał.

Zeby dowiedziec sie czegos, moze ktos juz mial.....

Dlateczgo jak ktos cos pokaze to tylko z zamiarem zrobienia konkiurencji? Ludzie!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wyluzuj, bez nerwów. Ok, może ktoś ma cos takiego lub miał, ale niechcący wyszło, jak wyszło. Trzeba było zapytać o deck'a, a nie pisać, że go licytujesz, bo fatycznie sam zrobiłeś sobie konkurencję, a wiesz, że na tym forum maniaków tego typu sprzętu pełno i nie wszyscy mają czas "biegać" po aukcjach. :) Szacuneczek za znalezienie tego klocka, no i powodzenia. ;)

Ja sie nei denerwuje, napisalem ze licytuje, zeby przypomniec ze jest zaklepany przezemnie. Wiele osob wlasnie tak pisze.

Jak ktos pisze, ze licytuje, to jakos nie biegne na allegro i nie patrze, czy oby napewno nie zalicytowac.....

Niewazne, jestem zdenerwowany troche, ale nie na Was... Tez moze za bardzo pojechalem :) Przepraszam, przyznaje sie do bledu....

Neomammut.Ja to tak rozumiem,ze jak napisałes ,ze licytujesz i ci na nim zależy,to ja już nie bede robił ci konkurencji.Nie szukam juz drugiej aiwy,bo mam aiwę 3800 i jestem z niej bardzo zadowolony.Jednak ,nawet gdybym jej nie miał,to po to jestesmy na tym forum,aby sobie pomagać.Nie wyobrażam sobie,abym mógł postąpić inaczej.Powodzenia i mam nadzieje,ze inni postąpią podobnie.

Tu nie chodzi o nas, którzy piszą w tym wątku. Chodzi o handlarzy, którzy tylko tu zaglądają, żeby zobaczyć co aktualnie warto wystawić i za ile. Już się to wiele razy powtarzało, że jak o jakims magnetofonie zrobiło się głośno, to natychmiast wzrastały ceny i liczba licytujących. Ludzie czytają to forum, po wpisaniu w google modelu magnetofonu najczęściej wyskakuje nasz temat.

Wiem Marku, jak napisalem wczesniej, jestem dzisiaj troche poddenerwowany i zareagowalem impulsywnie, trafilo na WAS dlatego przepraszam.

Niema za co przepraszać,mam nadzieje,ze ci się uda i ,że stan bedzie dobry,bo to zawsze loteria.

A z innej beczki.Na allegro chyba pobito rekord ceny za magnetofon.Jest to magnetofon szpulowy i chyba tak wysokiej ceny jeszcze nie widziałem.

>neomammut

a może spróbuj sie dogadać ze sprzedającym i weź go od ręki tak będzie bezpieczniej , a mysle ze wyriwesz go za mniej niż będzie koncowa cena po licytacji

manioslawa, 29 Sty 2009, 16:51

>>neomammut

>a może spróbuj sie dogadać ze sprzedającym i weź go od ręki tak będzie bezpieczniej , a mysle ze

>wyriwesz go za mniej niż będzie koncowa cena po licytacji

Moze faktycznie tak zrobie, dzieki :)

>>Marek-41: wychowanie nakazuje mi przeprosic :)

Niestety pewnych rzeczy nie da się uniknąć. To jest forum publiczne, i każdy ma tu wstęp wolny.

Dlatego czy tego chcemy, czy też nie....robimy reklamę handlarzom z Allegro i innym.

Wklejanie linków do aukcji jest niedobre, pisanie samych dobrych rzeczy o konkretnych modelach też jest złe. Praktycznie trzeba by było kontaktować się z sobą tylko przez PW. Wtedy całe to forum nie miało by sensu. To co teraz piszę, to być może taka "jałowa gadka" ale taka jest rzeczywistość.

Mamy poprostu wybór taki....albo przestajemy z sobą być w tym wątku, i wówczas kupujemy taniej na Allegro, albo piszemy bez ograniczeń licząc się tym samym z większymi wydatkami.

Jeszcze jedna sprawa ! W związku z wpisem który pojawił się wcześniej (o paranoikach) prosił bym, o jakieś info na moje PW, jeżeli chcecie abym kogoś zablokował. Nigdy tego jeszcze nie zrobiłem, ale być może powinienem. Dlatego w razie czego, piszcie na PW.

Kasjel ja traktuje forum jako mozliwosc wypowiedzenia sie na jakis tam temat, wymiana doswiadczen i nigdy nie traktuje forum inaczje, bo bym zapomnial po co tu jestem. Bede pisal tak jak wczesniej, bo inaczej sie nie da, albo to jest forum, albo pomoc dla allegro - w takim przypadku temat magnetofon wogole nie powinien powstac....., a forum powinno przestac istniec.

Kasjel, jeśli chcesz mnie zablokować to nie wiem dlaczego potrzebujesz czyjegoś poparcia.

Prawda jest taka, że wiele paranoi jest w zachowaniu wielu użytkowników. Sorry za uogólnienie, mój błąd, wszystkich to nie dotyczy. Ale powiedz sam czy to nie paranoja ciągłe upominanie się wzajemne nie mów tego nie mów tamtego, bo ceny na allegro wzrosną ma jakiś sens? I czy to jest w ogóle prawda? Jaki będzie sens tego wątku?

Wszyscy ubolewacie i płaczecie nad zgonem magnetofonów. I jaki to wielki błąd i obciach, że przestano je produkować. Tylko kto z Was kupiłby dziś nowego hi-endowego decka, jeśli rozlewacie łzy nad jakimś wirtualnym wzrostem cen używek na allegro o 100-200zł?

O 100 - 200 zł? Słabo się orientujesz w tym temacie. Na przykładzie choćby dość popularnego Akai GX-75, w zależności od tego jak często i w jaki sposób o nim piszemy, ceny osiągają od 200 do gdzieś 800 zł jak nie więcej. To jest naprawdę poważna różnica.

I masz rację, raczej nie kupiłbym współczesnego hiendowego decka. A to dlatego, że jego cena byłaby niewspółmierna do jakości, którą można by było równie dobrze osiągnąć z kilkunastoletniej maszyny.

"gg"- piszesz wprost, że to jest wątek dla paranoików ! Tak więc może przestał byś nas obrażać.

Jakoś nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek nazwał cię paranoikiem.....w temacie założonym przez Ciebie. Czasem dobrze jest się zastanowić, zanim coś się napisze.....

gotyk1, 29 Sty 2009, 20:08

>Rafal nie przesadzajmy... 800zl to jest cena za gx-a 95 Ceny gx-75 ksztaltuja sie na poziomie

>300-500zl, ostatnio poszedl za 200 w alegro ale byl niekompletny.

Widzę jakiś głos rozsądku. Dokładnie jak wyżej napisane.

Mało nie pękłem ze śmiechu jak niejaki "muls" odkrył odpadające czoło głowocy GX-ów i WAHAŁ się o tym napisać na forum bo ZAMIESZA na rynku. Tak zamieszał, że wkrótce po jego "publikacji" GX95 poszedł za 9stów. Ot opiniotwórcze środowisko. Troszeczkę rozsądku nie zawadzi.

Kasjel - poprawiłem się i przeprosiłem, na pewno paranoja nie dotknęła wszystkich

Ja sie troche z gg zgadzam, co to za forum jesli nie mozna nawet powiedziec, ze dany deck jest warty kupna, to to nie porady, czy wymiana doswiadczen tylko nieme forum...

Przecierz po to sie czesto zadaje pytania, zeby nie kupic chlamu!

Nie widzę problemu, przecież normalnie rozmawiamy. Ja bym się tylko trzymał niepisanej umowy, że do trwających aukcji lepiej nie zamieszczać linków, jeśli ktoś chce dany sprzęt kupić w sensownej cenie.

A że forum ma wpływ na sprzedaż na allegro, to nie żadna paranoja, tylko fakt. Raz jest to wpływ większy, raz mniejszy, ale jest. Przykładów nie brakuje, ale nie ma sensu robić sensacji teraz. Skończmy temat, wróćmy do decków.

Co jest z nim nie halo disco?

• Pokaż nowe odpowiedzi