Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Poważnie?

Posiadasz takiego zajebistego decka, a nie wiesz co oznaczają takie rzeczy jak chociażby 3 Head Design??

To i z pewnością nawet kaset przed nagraniem nie kalibrowałeś?

Jeżeli tak to szybko nadrabiaj zaległości bo ten deck potrafi sporo z kaset wycisnąć.

Będąc swego czasu w Niemczech bawiłem się właśnie tym modelem.

A może chcesz go sprzedać?

Dodam jeszcze, że koleś, który go kupił wtedy w sklepie, a było to jakoś w 1993 roku zapłacił za niego coś około 1500 marek. Marka wtedy u nas stała w granicach 2 zł.

Jeśli ktoś z Was potrzebuje dobrego silniczka magnetofonowego, to polecam ten Sankyo !!!

Uważajcie na silniczki MMI ! Mam już dwa które od nowości bardzo głośno pracują. A również dwa razy zdarzyło mi się, że silnik MMI miał prawe obroty choć na naklejce były podane lewe.

W tym Sankyo można bardzo łatwo zmienić obroty na lewe. Więc nie przejmujcie się, że są dostępne tylko z prawymi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wymieniłem sobie silnik w tym Luxmanie i jest OK. Ale mam pytanie do elektroników.

Jak można wyeliminować zakłócenia w odsłuchu, w postaci takiego "świerszcza". Zupełnie jak w byle jakim tunerze FM. Po włączeniu Dolby, właściwie ich nie słychać. Ale z wyłączonym Dolby powinien być słyszalny tylko szum, a słychać również tego świerszcza. Przypominam sobie, że w tanich walkmanach również występował taki efekt....

Ukryta Zawartość

mój cel>>>hehe

US $7,102.18

Ukryta Zawartość

>>> Gios, ja ją mam (XKS-7000) w komplecie z oryginalnym manualem - do niej firmowo jest jeszcze pilot!

Bardzo dobry sprzęt - wielokrotnie o niej pisaliśmy poczytaj sobie forum ! Jeżeli chcesz sprzedać - to pomyliłeś zakładki!!! Jak na razie to robisz zamieszanie/rekalmę i naciągasz forumowiczów na opis aukcji ... reasumując, jeżeli myślisz, że sprzedasz ją za równowartość 400 euro to się grubo mylisz!

Jeszcze małe post scriptum - nigdy nie widziałem by gdziekolwiek ta seria AIWy - myślę to o 7000 i 9000 była kiedykolwiek opisana jako Excelia? Mylę się?

co do nazwenictwa to chyba bylo w poprzedniej wersji AIWY xk-007 i oo9 Excelia ..... w wersjach 7000 i 9000 nie stosowano tego oznaczenia.

jesli sie myle to mnie poprawcie

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

jeszcze jedno dla tych co potrafią docenic starsze konstrukcje :) mnie sie podoba, ale cos ta cena troszku zaporowa hehehe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Mnie udało się w końcu przerobić i dopasować z odpowiednią dokładnością rolki przesuwu taśmy do Revoxa B 710. To jednak nie koniec problemów, ponieważ zauważyłem że magnetofon ma problem z równomiernością przesuwu taśmy na 90-tkach. No....w każdym bądź razie, gdy szpulki w kasecie kręcą się trochę ciężej. Tak ogólnie, to ten deck wymiata jakością dźwięku wszystkie magnetofony jakie mam. Taka jest prawda.....

Do nikx

pomyliłem zakładki???

magnetofony/// tak magnetofony..

i nie napisałem tu zęby sprzedać swój sprzęt

ale jeśli ktoś zapytał to, chciałbym się dowiedzieć ile by dał

a opis mi poto ponieważ jak już pisałem nie raz jestem początkujący i chciałem sobie poczytać

więc tak się nie denerwuj i pisz spokojniej

gios i Reaper - proponuję żebyście takie sprawy załatwiali między sobą na PW.

Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby coś tam kupił forumowicz od innego forumowicza.

Ale to są Wasze prywatne sprawy więc należy je załatwiać na PW.

Nie, coś mi tu nie pasuje.

Nie potrafisz kalibrować kaset, a marzysz o Nakamichi 1000 ZXL Limited Edition?

Hehe chyba dałem się wkręcić.

Za Aiwę mogę ci dać 150 zl.

Audiotetryk, 25 Sty 2010, 19:17

>Sprawdziłem główny silnik. Trafiliście w 10 :-) Po odłączeniu go i włączeniu odtwarzania zakłóceń

>nie ma. Sam bym go nie podejrzewał w ogóle, dlatego duże dzięki za fachowe doradztwo. A z innej

>beczki, to macie masę świetnych decków. No więc tak się zastanawiam, ze skoro mój przeciętny pionek

>z przydźwiękiem gra dla mnie dobrze (w porównaniu z moim cd o którym mam naprawdę dobre zdanie), to

>postanowiłem się zainteresować tym tematem.

Pioneera 737 nie nazwałbym przeciętnym deckiem. Mógłbyś się bardzo zdziwić kupując niejeden magnetofon uważany za cud świata i wyceniany na grube setki zł i stwierdzając, że wcale nie gra lepiej. Ten deck to kawał solidnego sprzętu i naprawdę dobrego dźwięku. Mam wiele droższych i teoretycznie lepszych, a ten nadal należy do moich ulubionych.

rafał996 - masz takiego samego jobla na punkcie Pioneera 737mkII, jak kiedyś mzawek na punkcie Brauna C2. Jednego i drugiego już sprzedałem :-)) Naprawdę nie mogę Was zrozumieć. Jak dla mnie, to obydwa są przeciętne. Nawet jeden i drugi mają wspólną cechę.....wspominiany już przezemnie niski poziom sygnału wyjściowego. Musimy mieć zupełnie odmienny gust w kwesti brzmienia decków.....

gios - chyba sobie żarty z nas robisz :-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Co to za kaseta?? $500.00

To nie kaseta taka wyjątkowa (choć w aukcji jest mowa o trzech w tym dwóch całkiem zacnych) ale sprzedawca ma coś z głową. Popatrz na inne jego ceny. Może w Turcji znajduje na to frajerów, ale my wiemy jaka jest realna wartość rynkowa, jego skądinąd ciekawych propozycji. Ale nie za te pieniądze!

• Pokaż nowe odpowiedzi