Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie brzydko mówiąc "wali" jak to forum wygląda, chociaż na chwilę obecną denerwuje mnie bardzo pozbawienie forum kilku bardzo ważnych funkcjonalności, z których korzystałem. Nic na to jednak nie poradzę, bo jednostka to "se może...". Zostaję, bo trzyma mnie tu ekipa i jej doświadczenie. Kontakty i zawarta tu wiedza są bezcenne i nic tego nie zepsuje.

Ale konieczność logowania średnio co 10 sekund, doprowadza mnie do furii.

Tak sobie pomyślałem, jak wielu producentów magnetofonów istniało kiedyś....

I nie chodzi mi w tym momencie o znane wszystkim firmy. Tylko o firmy często zapomniane lub takie, które być może zaistniały tylko na chwilę. Takim przykładem jest np. Benytone, Rising, Visonic, Miida. Znacie jeszcze jakieś ?

Co do forum: przejdźcie na IP.Board Mobile --> nic nie wywala, pięknie dodaje posty i działa super szybko!

Co do zapomnianych firm, bardziej interesuje mnie, dlaczego nie przetrwały, co było kluczowym elementem rozkładu firmy....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Na samym dole jest coś takiego: skórka i masz wybór, wybierasz IP.Board Mobile i czasami trzeba kliknąć wykonaj...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

O matko, chwilę człowieka ni było, a tu takie dziwy...

Dla miłośników rozbieranych fotek obiecana rozkładówka i w roli głównej Marantz SD-8020

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez oxygene

>>oxygane

Potwór! Sekcja zasilania wygląda na wielką. Spróbuj resztę wrzucić.....

>>oxygane

Potwór! Sekcja zasilania wygląda na wielką. Spróbuj resztę wrzucić.....

Hehe, pierwszy raz widzę dwa transformatory w decku.

Czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego są takie limity na przesyłanie załączników, wczoraj dodałem jedno, a dzisiaj mi się taki komunikat znowu pojawia

"Użyto 468,84 KB z 500 KB limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku: 31,16 KB)"

Jak tylko te limity usuną, to wrzucę resztę.

To prześlij mi jedno wybrane zdjęcie na: [email protected] i ja wrzucę :)

Słuchajcie mam pytanie, normalnie jak czyszczę front, czy też różne plastikowe elementy to moczę je razem z ludwikiem na godzinkę i jest czysto. Jednak teraz, CT-9R jest tak potwornie brudny, że muszę użyć szczotki. Czy nie pozbędę się w ten sposób napisów z frontu po takim intensywnym czyszczeniu?

To prześlij mi jedno wybrane zdjęcie na: [email protected] i ja wrzucę :)

Słuchajcie mam pytanie, normalnie jak czyszczę front, czy też różne plastikowe elementy to moczę je razem z ludwikiem na godzinkę i jest czysto. Jednak teraz, CT-9R jest tak potwornie brudny, że muszę użyć szczotki. Czy nie pozbędę się w ten sposób napisów z frontu po takim intensywnym czyszczeniu?

neomammut - już kiedyś pisałem, że do szczotkowanego aluminium można używać "Cyllit Kamień i Rdza".

To może jest śmieszne. Ale wielokrotnie go używałem i nigdy napisów nie ruszył. A efekt jest zdumiewający. I nie trzeba drzeć szczotką, tylko twardszym pędzelkiem sobie pomachać. Potem zmyć szmatką z ciepłą wodą i tyle...

Kasjel, ale front w CT-9R jest z bardzo dobrego plastiku, tam nie ma decka aluminium na froncie! Dlatego pytam się, czy na plastikowej powierzchni napisy się będą trzymać po takim szczotkowaniu płynem z ludwikiem?

Kasjel, ale front w CT-9R jest z bardzo dobrego plastiku, tam nie ma decka aluminium na froncie! Dlatego pytam się, czy na plastikowej powierzchni napisy się będą trzymać po takim szczotkowaniu płynem z ludwikiem?

A to sorry ! Byłem przekonany, że to aluminium. Ale Ludwig napewno nie zaszkodzi.

Dorwać muszę jakiś plastik z napisami i obaczyć, wtedy się przekonam, dzięki!

PS: Ludzie chyba jednak przestali pisać, pustki, że aż się jakoś taki samotny poczułem.... :(

Witajcie :)

Mam problemik z SONY TC-K7B. Zgubiłem kółko, o które zahaczają się ząbki kasety na talerzykach, dociskane sprężynką na osi talerzyka, pozostało mi tylko to z gwiazdką (trzymające całość) widoczne w osi szpulki kasety, gdy ją włożymy do środka. Nie wiem gdzie takie coś można zdobyć - może jest to standardowa część w innych deckach sony z tego okresu? A może ktoś ma taką część niepotrzebną ?

Dorwać muszę jakiś plastik z napisami i obaczyć, wtedy się przekonam, dzięki!

PS: Ludzie chyba jednak przestali pisać, pustki, że aż się jakoś taki samotny poczułem.... :(

Jak tu pisać jak trzeba się logować przy każdym odświeżeniu strony i do tego nie ma się pewności czy zaloguje czy wyświetli jako gość :(

>>Fotek

W sersiwówce jest ta zębatka narysowana? Znasz ilość ząbków, średnice itd?

>>SirJack7

Przejdź na IP.Board Mobile, na dole strony jest przełącznik. Nie wywala, posty można dodać i wyświetla tylko najważniejsze rzeczy :)

>>Fotek

W sersiwówce jest ta zębatka narysowana? Znasz ilość ząbków, średnice itd?

To właściwie nie zębatka, no przynajmniej nie w sensie tradycyjnym. To kółko przenoszące bezpośrednio napęd na szpulki kasety, z nimi się stykające. Na rysunku starałem się to zaznaczyc czerwoną strzałką.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fotek, a masz drugie kółko z drugiej szpulki? Zrobiłbyś zdjęcie i od razu byśmy wiedzieli jak to wygląda....

Fotek, a masz drugie kółko z drugiej szpulki? Zrobiłbyś zdjęcie i od razu byśmy wiedzieli jak to wygląda....

Teraz nie mam do tego decka dostępu, więc zdjęcia dziś nie zrobię. Kółko ma trzy ząbki, zresztą każdy wie jak to wygląda, gdyż w każdym decku jest to podobne. Jest zamocowane na osi szpulki kasety, na sprężynce, dzięki czemu nie stawia dużego oporu kasecie przy wkładaniu. Ale między innymi przez tą sprężynę się z nim rozstałem, chlip, chlip.

Tak się zastanawiam, przecież ja mam np 700ES, miałem go robić, ale jak braknie Ci części, jutro zrobię fotkę tego ustrojstwa i jak to to, to Ci wyślę :)

Kiedyś kupowałem na Allegro drewniane boki do Sony TC 209SD, bo facet miał całego Sony TC 206SD na części. Kupiłem też z tego decka wyłącznik sieciowy, bo w Sony STR 6800SD się wypalił. Gdyby udało mi się odnaleźć namiary na tego sprzedawcę, to miał byś to kółko oryginalne i identyczne jak w Twoim modelu.

Koledzy, czy u Was na dolnym pasku jest ciągle obecna ikona i ostrzeżenie o błędzie na stonie? I jeszcze jedno, gdzie jest ten wspominany przełącznik skórek?

Proszę opiszcie mnie staremu dokładnie, zanim szlag mnie trafi. Wyślę syna po piwo, tak dla zdowotności i dla obniżenia poziomu stresu.

Pozdrawiam Vlado

U mnie nic takiego nie ma, używam przeglądarki Firefox 3.6.8

Proponuje wszystkim przeczytać dokładnie regulamin forum, szczególnie punkt o Prawach Autorskich!!!

Tak sobie pomyślałem, jak wielu producentów magnetofonów istniało kiedyś....

I nie chodzi mi w tym momencie o znane wszystkim firmy. Tylko o firmy często zapomniane lub takie, które być może zaistniały tylko na chwilę. Takim przykładem jest np. Benytone, Rising, Visonic, Miida. Znacie jeszcze jakieś ?

Wiesz, to jest skomplikowana sprawa ... bo trzeba by było określić definicję firmy ... Czy firmą jest firma, któras hurtem kupuje decki od podwykonawcy i sprzedaje jako swoje np Crown, HGS itp kupując od Diory i Kasprzaka? Czy firmą jest firma, która kupuje moduły od np dwóch/trzech poddostawców i "skleja" je razem dając swoją nazwę? Dla mnie firmą jest producent wkładający swoją myśl techniczną i rozwojową by w końcu pojawił się na końcu produkt. Jak już kiedyś pisałem np o Benytone, który robił moduły, decki itp na zamówienie współpracując z wieloma także znaczącymi producentami.

Ciągnąc tą rozmowę, wiele liczących się firm (znanych głównie ze wzmacniaczy, tunerów) zapragnęło mieć swoje decki i podpisało umowy z "firmami deckowymi" by wykonywały tego typu sprzęt na ich potrzeby ... (myślę tu o liczących się firmach w świecie audio!)

Nawiązując do SAE - współpracował z Benytone i w przypadku modelu C2 oraz C101 z ??? -

Ukryta Zawartość

Model - Phase Linear 7000II

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to Pioneer CTA1 zresztą podobnie jak tuner PLinear który jest kopią tunera Pioneera ;)

A czy czasem CARVER TDR-1500 czegoś wam nie przypomina ;)

Macie jakieś inne przykłady ;)

post-4300-036711000 1283684843_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koledzy, czy u Was na dolnym pasku jest ciągle obecna ikona i ostrzeżenie o błędzie na stonie? I jeszcze jedno, gdzie jest ten wspominany przełącznik skórek?

Proszę opiszcie mnie staremu dokładnie, zanim szlag mnie trafi. Wyślę syna po piwo, tak dla zdowotności i dla obniżenia poziomu stresu.

Pozdrawiam Vlado

Na samym dole strony jest czerwony pasek, w okienku po lewej masz ustawione "AudioStereo". Zmieniasz na Ip.Board Mobile.

Kiedyś kupowałem na Allegro drewniane boki do Sony TC 209SD, bo facet miał całego Sony TC 206SD na części. Kupiłem też z tego decka wyłącznik sieciowy, bo w Sony STR 6800SD się wypalił. Gdyby udało mi się odnaleźć namiary na tego sprzedawcę, to miał b

yś to kółko oryginalne i identyczne jak w Twoim modelu.

Jakby jeszcze miał części z tego decka, chętnie bym odkupił. Tylko czy znajdziesz go ? Pewnie już się ta aukcja przedawniła, więc nie będzie Ci łatwo. A z innej beczki: czy SONY TC-K5 może mieć takie same jak k7B ? Jeśli tak, to mógł bym spróbować kupić takiego decka.

Tak się zastanawiam, przecież ja mam np 700ES, miałem go robić, ale jak braknie Ci części, jutro zrobię fotkę tego ustrojstwa i jak to to, to Ci wyślę :)

E, bez przesady :) Szkoda dekompletować taki wysoki model dla jednego drobiazgu. Zresztą nie wiem czy jest taki sam jak w k7b. Dziękuję za dobre chęci :)

Kiedyś kupowałem na Allegro drewniane boki do Sony TC 209SD, bo facet miał całego Sony TC 206SD na części. Kupiłem też z tego decka wyłącznik sieciowy, bo w Sony STR 6800SD się wypalił. Gdyby udało mi się odnaleźć namiary na tego sprzedawcę, to miał byś to kółko oryginalne i identyczne jak w Twoim modelu.

Może tu znajdziesz tę aukcję i namiary.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez SirJack7
  • Pokaż nowe odpowiedzi