Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch R-24F - ktoś ma? warto brać?

Nordock

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niektórzy zapewne pamiętają z innym wątków, że moje kolumny frontowe to stare Grundig Box RL-60. Postanowiłem, że zmienię je na coś lepszego i zainteresowała mnie marka Klipsch. Z racji tego, że kupiłem subwoofer tej marki o modelu R-112SW i jestem bardzo zadowolony oraz pod wrażeniem jego możliwości, itp. to chciałbym zakupić resztę kolumn tejże marki. Z tym, że... mój pokój ma 8m2 więc nie mogę wstawić mocniejszych i większych kolumn a Klipsch R-24F są małe, kompaktowe. Czy ktoś miał takie kolumny i może coś o nich powiedzieć?

Nawet jak ktoś ich nie miał a coś o nich słyszał to proszę o opinię, będę się do nich powoli przymierzał. Głównie ze względu na jego niewielki rozmiar.

Pozdrawiam,

Kamil.

Kamilu,

to kolumny, które powinny zagrać prawidłowo w pomieszczeniu 8m2. Kwestia jest tylko charakteru brzmienia. Klipsch R-24F to zestaw, grający raczej skrajami pasma, eksponujący wysokie tony, które są wyraźne, szczegółowe i wysuwające się na pierwszy plan. Dopełnieniem jest mocny, szybki i punktowy bas. Dużą zaletą tych kolumn jest wysoka skuteczność, dająca możliwość zasilania nawet z niezbyt mocnych wzmacniaczy.

Jesli takie brzmienie szukasz, to bardzo dobry wybór. Jesli natomiast szukasz trochę łagodniejszy dźwięk, na pewno warto spojrzeć na Pyln Audio Sapphire 23 (http://q21.pl/pylon-audio-sapphire-23.html), STX Neutrino FX-150 (http://q21.pl/stx-neutrino-fx-150.html), czy teraz w atrakcyjnej kwietniowej cenie promocyjnej Indiana Line Nota 550 (http://q21.pl/indiana-line-nota-550.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

O ile produkty klipscha są ciekawe o tyle 24 faktycznie małe jednak typowe do kina. Muzyka raczej nie. Maja ograniczenia w muzyce. Jak szukasz małych dobrych kolumn to elac fs77. Potrafią zaskoczyć wszystkim. Basem, stereofonia i mocą.

Pozdrawiam

Klipsch R-24F - tylko takie z podłogowych ponieważ nie mam więcej miejsca, obowiązkowo kolumna zamknięta albo bass reflex, ale chciałbym mieć kolumny tej samej marki i serii także decyzja padła na Klipsch R-24F. Chodzi mi tylko o opinię czy ktoś ma takie kolumny albo czy ktoś może powiedzieć coś o ich brzmieniu dodatkowo. Spokojnie zejdą do 40Hz pomimo tego, że w danych technicznych mają dolną granicę przy 45Hz? Kolumny będą podłączone do Onkyo TX-SR608. Zależy mi tylko żeby kolumny schodziły do ok. 40Hz bez problemu, poniżj częstotliwości zbiera już Klipsch R-112SW.

Miałem przez 2-3 miesiące Klipsch F 30 , sadzę , że Twoja propozycja to ta sama klasa .

Grają męcząco , skrajami pasma . Poszukaj coś z seri RF , dużo lepiej . Tak , BR jest tylni , to może pomyśl o monitorach .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.