Skocz do zawartości
IGNORED

ZG60c115 + Unitra PW-7011 ?

SarSu

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz kupic te zamienniki stx lub naprawić org. Decyzja należy do ciebie :) Samemu raczej to spartolisz :)

No tak ale podałeś linki do zamienników , ale tych szarych ? Tych co są na zdjęciu oznaczone cyfra 2 ?

Przecież ten drugi bas tez jest uszkodzony. Zrób zdjęcia samych dwóch basów.

Kolorofon boski. Kiedyś też taki miałem i jeszcze dwa koguty policyjne :)

13015033_996426363772137_1990864457_n.jpg?oh=d1bcbad124149412659f2410691d97e6&oe=571586E1

13020279_996426390438801_1042701690_n.jpg?oh=9648520e052198fa1523047a1229f28a&oe=571593A5

No to napisałem że oba. Ale wystarczy przecież zawieszenie , czyli to co ja rozumiem (po obwodzie głośnika , gdzie na jednym jest lekko wgniecione) i kopułki , czyli to w środku. Przecież reszta jest w dobrym stanie

Tak ale samemu nie zrobisz tego :)

Do tych małych znalazłem tylko zestaw naprawczy.

Jakby na to nie patrzeć z 200 zł zrobi się 500 :) :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Tak ale samemu nie zrobisz tego :)

Do tych małych znalazłem tylko zestaw naprawczy.

Wiem że sam nie zrobie. Nawet nie chce :) Dlatego chce , oddać to do naprawy , do kogoś kto się tym zajmuje. Mam takiego gościa u siebie , który zajmuje się renegeracja itd. Za jakiś głośnik co mam w szafie (stary i poszarpany , 25cm) to chciał 68 zł , za regeneracje całego. A tutaj do nich nie chce wsadzać zadnych podróbek , chinczyzny itd. A nie wiem czy też będzie taka cena

Sam nie wiem. Może kup te stx ?

ja robiłbym regeneracje ale w jakim stanie są te basy to nie wiadomo. Już raz były robione.

Nie wiem ....

Przecież ten drugi bas tez jest uszkodzony. Zrób zdjęcia samych dwóch basów.

Kolorofon boski. Kiedyś też taki miałem i jeszcze dwa koguty policyjne :)

Mam jeszcze gdzieś na starym mieszkaniu , coś podobnego do Denon DRW695 , wygląda tak samo , ale nazywa się inaczej. Awika ? Aiwka , nie pamiętam

Sam nie wiem. Może kup te stx ?

ja robiłbym regeneracje ale w jakim stanie są te basy to nie wiadomo. Już raz były robione.

Nie wiem ....

No ja też właśnie nie wiem. Może ktoś inny też doradzi ?

Musisz wymienić lub naprawić WSZYSTKIE głośniki, bo jak pisałem wcześniej, robi się to PARAMI. Jak naprawisz w jednej kolumnie, będzie gtała inaczrj jak druga i stereo diabli wezmą.

Musisz wymienić lub naprawić WSZYSTKIE głośniki, bo jak pisałem wcześniej, robi się to PARAMI. Jak naprawisz w jednej kolumnie, będzie gtała inaczrj jak druga i stereo diabli wezmą.

Napisałem że chce w obu NAPRAWIĆ/WYMIENIĆ zawiesznie i kopułki (dolnych głośników)

A możesz oddać te kolumny ?

Ale ja nie chce ich oddawać. Znajdz mi blisko jasła coś lepszego , niż te ZG60 do Unitry Pw-7011. To jak będę mógł je odsłuchać , to sprzedam wtedy ZG60. I kupie tamte :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyglądają o niebo lepiej. Podawałem Ci je.

Albo inne co koledzy podali. Można przecież wysłać.

Ukryta Zawartość

"To jak będę mógł je odsłuchać , to sprzedam wtedy ZG60. I kupie tamte :)" Czytasz ze zrozumieniem , że nie chce kupować kota w worku ? Pozatym miałem równe 200 zł. A te 250 + wysyłka, zreszta nie każdy zgadza sie na wysyłke takich kolumn bo przeważnie dużo waża. Moje ZG60 waża 19 kg JEDNA.

Na sąsiadów są lepsze sprzęty :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trudno , ważne że mam jakieś hobby :) Przekonamy się z czasem , czy to był dobry wybór czy nie :) Chce ogólnie kolekcjonować wszystkie zestawy Unitry , Fonica , Tonsile i inne.

Pierwszym celem jes to (fotka niżej) :) Dodam że wzmacniacz WS 4421 mam. Ale dla mnie PW-7011 lepiej chodzi.

13020309_994350913979682_1646256272_n.jpg?oh=4de9e455e234dccebe00fdafd61c0be4&oe=5715A4D9

Sam chciałem kupić rok temu. Była cała wystawiona za 250 zł. To cd ma dobry napęd. Była to wersja eksportowa po inną nazwą.

Jak chcesz kolekcjonować no to podziwiam.

Takie coś kup .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardziej od tych tonsili bym polecił diorę. miałem kiedyś zgc 80 i muszę przyznać że są to naprawdę fajne kolumienki a dałem za nie coś koło 200 zł

Lepiej grały niż 120 te na łotewskich głośnikach

Bardziej od tych tonsili bym polecił diorę. miałem kiedyś zgc 80 i muszę przyznać że są to naprawdę fajne kolumienki a dałem za nie coś koło 200 zł

Lepiej grały niż 120 te na łotewskich głośnikach

Narazie nawet nie podgrzałem tego PW-7011 :D Nie chce na nich narazie grać , dopóki nie zrobie tego wzmacniacza. Boje się że znowu jakieś zwarcie zrobie niechcacy. Pozatym tam kondensatory to wymiany itd , więc poczekam aż będzie gotowy :) a co do diory , też dobry sprzęt miałem styczność z niektórymi rodzajami np . Diora AWS 504

Fajnie te głośniki chodzą na starych utworach :) Np takie.

Obawiam się, że wymiana zawieszeń i kopułek nie wystarczy, bo membtany głośników po latach zwykle tracą sztywność. Średniaki też wyglądają na solidnie roztrzepane, a to nie wróży dobrego dźwięku. Kolega dobrze podpowiada linkiem do tych 30tek, wyglądają o wiele lepiej, ale jak komuś się spieszy do wyrzucenia kasy, to trudno.

Tutaj zregenrujesz wszystko fachowo

Ukryta Zawartość

będą jak nowe

Ukryta Zawartość

Tutaj zregenrujesz wszystko fachowo

Ukryta Zawartość

będą jak nowe

Dzięki wielkie :) Szukałem tego ale nie mogłem znaleźć cennika :)

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...
W dniu 15.04.2016 o 23:23, margaryna85 napisał:

Ja bym odpuścił nic nie mam do polskiego sprzętu (...) ale te cudowne PRL-owskie hi-endy to już niestety się nadają tylko na utylizację

Lepiej polegać przede wszystkim - NA WŁASNYM słuchu i rozsądku, zamiast polegać na takich "złotych" poradach.

5 minut temu, PZ IX napisał:

Lepiej polegać przede wszystkim - NA WŁASNYM słuchu i rozsądku, zamiast polegać na takich "złotych" poradach.

Twoje pieniądze  , kupuj te paździerze jak chcesz a moimi radami nie zawracaj sobie głowy ?

2 godziny temu, margaryna85 napisał:

Twoje pieniądze  , kupuj te paździerze jak chcesz a moimi radami nie zawracaj sobie głowy ?

Owszem, to moja kasa. I przy tym zapewniam, że za takie pieniądze co nabywałem Tonsile to nawet nie miałbym wysokotonówki do Tannoya M2. A rzeczone "paździerze" nie rozczarowały mnie nawet wracając po odsłuchu przykładowo Ikon 6.

A co tu zresztą gadać - jak ktoś widzi w czymś wady to za nic zalet nawet nie chce przyjąć.

Z powodu braku argumentów drugiej strony - jak dla mnie EOT.

za 200 same pudła? czy ze wzmacniaczem ? co do starych kolumn to sam gram na zg40c z nowymi głośnikami i membranami biernymi z tonsilu , dupy nie urywa ale niektórych nut da się na tym posłuchać , mają swój specyficzny oldskulowy klimat , pewnie że to nie jbl ale jak kolega nie ma  na czym słuchać to wydaje mi się to niezły początek . Sam też bym zmienił swoje kolumny ale na razie trza trochę nazbierać grosiwa .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.