Skocz do zawartości
IGNORED

Szum w Marantz pm 6005

bartkz1

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza rzecz, jak szumy, czy lekkie buczenie to odizoluj zasilanie komputera od wzmacniacza, a więc jakaś listwa filtrująca zasilanie.

Dwa, faktycznie zobacz, czy jak ruszasz wtyczką w kompie, nic się nie dzieje. Wymiana kabla RCA na lepszy, solidniejszy, ekranowany też pomoże, bo może masz najtańszy, kiepski, albo uszkodzony.

Na programach odtwarzających muzykę pod wind nie mam dużego doświadczenia, ale są lepsze i gorsze, jednak problem jest raczej z tych co wymieniłem na początku.

Odłączyłem kabel dalej szumi

Na innych wejsciach nic nie słychać

Hmmmm ciężko od Ciebie wyciągnąć jakieś informacje.

Jeśli odepniesz od wzmacniacza wszystko. Tylko kabel sieciowy zostawiasz.

To przy wyborze optyka szumi a przy coaxialu juz nie? dobrze rozumiem?

Pisałem niedawno że jednak jest taki inny szum z wargotem

Polecam przeczytać najnowsze wpisy

Jak możesz to nagraj ten szum czy warkot telefonem i wrzuć na zippyshare.com a następnie wrzuć link.

link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tych trzasków nie ma to moja wina :) telefon nie wyryl tego warkotu tylko szum ale miej wiecej slychac cos

Pierwsza rzecz, jak szumy, czy lekkie buczenie to odizoluj zasilanie komputera od wzmacniacza, a więc jakaś listwa filtrująca zasilanie.

Dwa, faktycznie zobacz, czy jak ruszasz wtyczką w kompie, nic się nie dzieje. Wymiana kabla RCA na lepszy, solidniejszy, ekranowany też pomoże, bo może masz najtańszy, kiepski, albo uszkodzony.

Na programach odtwarzających muzykę pod wind nie mam dużego doświadczenia, ale są lepsze i gorsze, jednak problem jest raczej z tych co wymieniłem na początku.

cieżko mi powiedziedzieć co to wylalem miej wiecej obraz tego szumu do gory ale nie slychac warkotu,ruszam wtyczką nic sie nie dzieje. Kabel RCA to jaki ten od zasilania wzmacniacza? odtwarzacz na PC to foobar2000 z Wasapi chyba najlepsza możliwa opcja :)

Przed chwila pojawiło sie "pierdzenie" odkrecilem wzmacniacz w lewo i to sie stało

a i jak galka jest odkrecona bardziej w lewo to szum jest inny a jak odkrece jeszcze bardziej to jeszcze inny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hmmmm ciężko od Ciebie wyciągnąć jakieś informacje.

Fakt autor nie jest zbyt wylewny ....chyba niestety nie czyta co mu się sugeruje by sprawdził.

Ja stawiam na fakt, że ten komp, jak to często bywa, sieje zakłóceniami, potrzebna listwa filtrująca, no ale autorowi widać nie zależy, na rozwiązaniu problemu, bo nie sprawdził i nic nie napisał o tym co sugerowałem, że ma zrobić.

Fakt słyszanego szumu, czy lekkie buczenie to najczęściej problemy z niepoprawnym podłączeniem sprzętu, w tym wypadku raczej podłączeniem w kwestii zasilania, uziemnienia, zakłócaniem sieci energetycznej przez komputer( np.wiatraczki wewnątrz), jakiejś awarii sprzętu komp.

Przed chwila pojawiło sie "pierdzenie" odkrecilem wzmacniacz w lewo i to sie stało

a i jak galka jest odkrecona bardziej w lewo to szum jest inny a jak odkrece jeszcze bardziej to jeszcze inny

Co znaczy odkręciłeś wzmacniacz w lewo, jakąś gałkę, czy cały wzmacniacz ? Gałka głośności raczej kręci się w prawo wtedy jest głośniej .

Kabel RCA to jaki ten od zasilania wzmacniacza?

Zainstaluj sobie google i sprawdź;) Kabel od zasilania to kabel od zasilania-zasilający, RCA to kabel audio popularne "czincze" .

Więc może podepnij pod wzmacniacz jakiś odtwarzacz np. DVD/Blu-ray włóż płytę, czy coś innego i zobacz czy też szumi jak odtwarzasz muzykę z innego urządzenia ( tylko wyłącz kompa na czas tamtego testu).

Co znaczy odkręciłeś wzmacniacz w lewo, jakąś gałkę, czy cały wzmacniacz ? Gałka głośności raczej kręci się w prawo wtedy jest głośniej .

dobra mój błąd, przepraszam na móje myślenie to kabel rca to ten do przesyłania dźwięku? ja mam kabel toslink a kablow toslink monitorowancyh raczej nie ma :)

Fakt autor nie jest zbyt wylewny ....chyba niestety nie czyta co mu się sugeruje by sprawdził.

Ja stawiam na fakt, że ten komp, jak to często bywa, sieje zakłóceniami, potrzebna listwa filtrująca, no ale autorowi widać nie zależy, na rozwiązaniu problemu, bo nie sprawdził i nic nie napisał o tym co sugerowałem, że ma zrobić.

Fakt słyszanego szumu, czy lekkie buczenie to najczęściej problemy z niepoprawnym podłączeniem sprzętu, w tym wypadku raczej podłączeniem w kwestii zasilania, uziemnienia, zakłócaniem sieci energetycznej przez komputer( np.wiatraczki wewnątrz), jakiejś awarii sprzętu komp.

pisałem wszytko sprawdziłem ruszyłem kabel i dalej taki dziwny szum był, listwa filtrująca ok kupie daj jakiś wmiare dobry model, pod obecną listwe jest podpięte tylko PC i wzmacniacz chodź za komputerem jest od niego dużo kabelkow i ten od wzmacniacza zbiera zakłócenia? Postaram podłączyć się DVD (jak skombinuje:)) i dam znać potem
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.