Skocz do zawartości
IGNORED

Glosniki do 15tys

Huberto1984

Rekomendowane odpowiedzi

Odsluchy bede mial w Analogueseduction I Fanthorpes, bo mam blisko. Jak czegos tam nie bedzie to bede kombinowal. Londyn to wyprawa na 4h min w jedna strone. Jak dodac korki, to wyprawa od switu do wieczora.

No tak, z membrana pasywna...nawet z dwoma, jesli to komus roznice tu zrobi :)

Living Voice-nie znam tej firmy, pewnie tak samo jak ART wspomniany juz wczesniej. Mala manufaktura.

Huberto a sluchales DC10Ti?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Slyszalem obie - jest faja firma na polnoc od Londynu nazywa sie nintronics - niedaleko st albans. U nich kupilem swoj zestaw - spko chlopaki i maja sporo roznych dobrych rzeczy. Umow sie na odsluch ;)

Bylem na odsłuchu bladow 2 w unilet na południu Londynu. A kefy referencie 1, 3 i 5 słyszałem na targach. Imo blady są lepsze mimo ,ze maja podobna sygnaturę. Potrzebują one jednak sporo przestrzeni po bokach wiec nie jest to głośnik dla każdego.

Bylem na odsłuchu bladow 2 w unilet na południu Londynu. A kefy referencie 1, 3 i 5 słyszałem na targach. Imo blady są lepsze mimo ,ze maja podobna sygnaturę. Potrzebują one jednak sporo przestrzeni po bokach wiec nie jest to głośnik dla każdego.

Jak dla mnie tylko roznica byla w przestrzennosci sceny - malutka absolutni nie usprawiedliwiajaca roznicy w cenie. A czy udalo Ci sie moze gdzies slyszec DC10Ti?

Ja slyszalem serie 8 ale nowe 10 niestety nie...

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jak dla mnie tylko roznica byla w przestrzennosci sceny - malutka absolutni nie usprawiedliwiajaca roznicy w cenie. A czy udalo Ci sie moze gdzies slyszec DC10Ti?

Ja slyszalem serie 8 ale nowe 10 niestety nie...

Ja myślę ze jeszcze stereofonia jest tez o wiele lepsza, rozlokowanie na scenie i bas, a za jakość basu zazwyczaj najwięcej się płaci. Są to również kolumny do większych przestrzeni.

DC10Ti nie słuchałem.

Odsluchy bede mial w Analogueseduction I Fanthorpes, bo mam blisko. Jak czegos tam nie bedzie to bede kombinowal. Londyn to wyprawa na 4h min w jedna strone. Jak dodac korki, to wyprawa od switu do wieczora.

No tak, z membrana pasywna...nawet z dwoma, jesli to komus roznice tu zrobi :)

Living Voice-nie znam tej firmy, pewnie tak samo jak ART wspomniany juz wczesniej. Mala manufaktura.

Pociągi tam macie?

????

Mamy :) ale wzmacniacza I cd playera pociagiem nie wezme ze soba jesli bede musial...

W walizkę lotniczą dwa elementy nie wejdą? Nie mówię, że z kartonami, no ale to nie poczta przecież :)

So, jak z Coventry jeździłem do Londynu, to zostawiałem samochód na stacji metra w Stanmore. Piąta strefa.

Wiesz, mimo że mam Blue Badge, to korków bym nim nie ominął. A Oysterka zapewnia mi pełną swobodę i szybkość przemieszczania się w centrum. Że o możliwości wypicia piwa w trakcie nie wspomnę :)

pewnie tak samo jak ART wspomniany juz wczesniej

są dwie firmy ART.

Art Loudspekaer - kolumny

oraz

Art Audio też z wysp - wzmacniacze i przedwzmacniacze o bardzo dobrym stosunku jakości do ceny robią. Ich brzmienie może być wzorem i punktem odniesienia.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Sa teraz na eBayu aktywne atc 50 za 5k ale myśle ze zejdzie z ceny jescze sprzedający - zawsze to możesz pozbyć sie wzmacniacza i kupić tylko dac lub pre i masz świetny dźwięk

Sam bym się zainteresował gdyby nie inne wydatki. W scm50 atc (i wyższe modele) może zrobić upgrade wysokotonowca do najnowszego modelu.

Huberto a sluchales DC10Ti?

Nie, nie sluchalem ich jeszcze.

Sa teraz na eBayu aktywne atc 50 za 5k ale myśle ze zejdzie z ceny jescze sprzedający - zawsze to możesz pozbyć sie wzmacniacza i kupić tylko dac lub pre i masz świetny dźwięk

Uwierz mi Szwagier, ze gdybym mial kase I miejsce na nie w domu, to juz bym je kupil, bo od dawna sa w audioemotion te wystawione:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety, gdybym sprzedal Tucane i kupil np Pyxis albo inny przedwzmacniacz w tej klasie z lub bez dac...to juz jest grubo ponad budzet. Moze za dwa lata uzbieram wiecej I cos znowu wymienie...poki co ok £3000 (+/- £500) to maks na co mnie bedzie stac. Dziecko, dom, samochod...sa inne wydatki teraz... I tak skarpece jak tylko moge :) Sluchales tych ATC?

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

Słuchałeś 40a? Jak się mają do scm50?

Ogólnie podobne granie ale mniejsza skala w 40 . Bas nie jest juz tak głęboki jak w 50 . Za to 40 mogą grać w małym pomieszczeniu nawet 18m2 gdzie 50 juz bedą sie dusiły .

Atc aktywne dopiero pokazują jak atc graja - sam miałem 11 w domu starsze i to jest inne granie . Chyba ze ktos ma mocny piec albo jakieś monobloki wtedy jest ok . Pamietam jak słuchałem aktywnych 40 i pózniej pasywne 40 to klany ktos koc zazucil na te pasywne .

:)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Ogólnie podobne granie ale mniejsza skala w 40 . Bas nie jest juz tak głęboki jak w 50 . Za to 40 mogą grać w małym pomieszczeniu nawet 18m2 gdzie 50 juz bedą sie dusiły .

Atc aktywne dopiero pokazują jak atc graja - sam miałem 11 w domu starsze i to jest inne granie . Chyba ze ktos ma mocny piec albo jakieś monobloki wtedy jest ok . Pamietam jak słuchałem aktywnych 40 i pózniej pasywne 40 to klany ktos koc zazucil na te pasywne .

Ok, dzieki. Czytalem recenzje 100 to facet mowil ze w pokoju 3.5m szerokosci bylo ok, troche srednio mi sie w takie rzeczy chce wierzyc. Choc rozumiem ze moze chodzic o to ze ATC bass jest bardzo kultularny i nie ciagnie sie jak flaki z olejem.

Moze i ma racje bo to konstrukcje zamknięte a tam bas juz nie dudni jak z basreflexem . Łatwiejsze sa w ustawieniu nikogo stać bliżej ściany no ale 100 to minimum dla mnie 30 metrów

Dzieki za opis Szwagier. W ktorym salonie sluchales tych atc I z jakim cd I pre? 50 to juz sa duze klocki a co dopiero 100... 50 aktywne juz od jakiegos czasu mi po glowie chodza, ale za wysokie progi. Moze uda sie 20 odsluchac i porownac. Nowe aktywne ok 8tys funtow chyba kosztuja, wiec jeszcze mozna pomyslec jesli bedzie to dobrze gralo. Chociaz jak patrzylem to pasywne sa o 3tys funtow tansze a za to mozna juz dobry wzmacniacz kupic...

Atc 40 słuchałem u siebie gdzie mieszkam birmingham - a 50 i 100 w Londynie - junk audio teraz sie chyba nazywa ,ale nie wiem czy teraz tylko studyjne sprzedają sprzęty.

W 50 jest chyba 325w wzmacniacz na jednej kolumnie wiec cieżko by ci było znaleść za 3 tysiące albo nawet 4 dwa wzmacniacze które po pierwsze pociągną to a drugie bedą dobrze grały z nimi.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Atc 40 słuchałem u siebie gdzie mieszkam birmingham - a 50 i 100 w Londynie - junk audio teraz sie chyba nazywa ,ale nie wiem czy teraz tylko studyjne sprzedają sprzęty.

W 50 jest chyba 325w wzmacniacz na jednej kolumnie wiec cieżko by ci było znaleść za 3 tysiące albo nawet 4 dwa wzmacniacze które po pierwsze pociągną to a drugie bedą dobrze grały z nimi.

Tez tak uważam. Wersje aktywne napędza atc jak trzeba. Mailem ich integre 150w i potwor niesamowity. Jedyne co mi brakowało to trochę ciepła,a przy aktywnych można to załatwić ciepłym przedwzmacniaczem i system będzie grał jak trzeba. Tez uważam ze za 3tys nie kupi się wzmacniacza ,który pociągnie 50 czy 100.

Czy nawet 40, sia150 zagra imo gorzej niz system aktywny.

Chodzilo mi o 20...Aktywne ponad £8tys funtow, pasywne niecale £5tys, chociaz tam tez jest chyba ze 300W, wiec ciezko taka mocna koncowke znalezc w tych pieniadzach. Tu sie musze z Wami zgodzic.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Chodzilo mi o 20...Aktywne ponad £8tys funtow, pasywne niecale £5tys, chociaz tam tez jest chyba ze 300W, wiec ciezko taka mocna koncowke znalezc w tych pieniadzach. Tu sie musze z Wami zgodzic.

Na wyspach chyba warto zapolować na używane atc.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

...używane i w dodatku >20. Bo przy 20 aktywnych to najwięcej zyska się raczej na przejrzystości, ale dołu może brakować (chyba, że z serii pro, bo ta wyposażona jest w reg. basu).

Ale jak jest regulacja basu to chyba się traci na jej jakości ,bo przesterowuje się lekko przetwornik. A to pozostawia nas jedynie z dodatkowymi subami, także 20 tez uważam że nie warto.

Regulacja basu jest w 20asl pro oraz innych modelach z tej linii. W modelach konsumenckich brak takich gadżetów (niestety).

Ukryta Zawartość

No cóż, coś się zyska, coś można stracić, ale nie powinno być z tym tak źle.

Ile one kosztują na wyspach?

Nawet w tym przypadku wzmak na bas (bez strat na zwrotkę pasywną) ma 200W, a na gwizdek 50. Ile zatem trzeba mieć w przypadku wersji pasywnej, by mieć pewność, że wysteruje się te głośniki na 100%? Zapewne górną granicę przewidzianą przez producenta :)

ps. słuchałeś już może 40a?

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Mial ktos moze u siebie focal Diablo utopia? Jak one graja? Sa do kupienia od prywatnej osoby, ale lata swietlne ode mnie, wiec pozostaje tylko kurier... Jak ktos slyszal to poprosze o recenzje.

Mial ktos moze u siebie focal Diablo utopia? Jak one graja? Sa do kupienia od prywatnej osoby, ale lata swietlne ode mnie, wiec pozostaje tylko kurier... Jak ktos slyszal to poprosze o recenzje.

Lepiej w HI Endzie pytaj o tej klasy sprzety.

Poza tym sprawdz priv bo znalazlem cos w twoim budzecie dostepne w UK i mysle ze do 100 tys bedą sie bronic bardzo dzielnie.

Lepiej w HI Endzie pytaj o tej klasy sprzety.

Poza tym sprawdz priv bo znalazlem cos w twoim budzecie dostepne w UK i mysle ze do 100 tys bedą sie bronic bardzo dzielnie.

A Ty sprzedałeś już swoje Tannoy e i co planujesz teraz kupić?

A Ty sprzedałeś już swoje Tannoy e i co planujesz teraz kupić?

Planuje zakupic monitory Diapasona dwa razy drozsze od Tannoy , ktore chce sprzedac.

Choc chodza mi jeszcze po glowie uzywki art loudspeaker.

Planuje zakupic monitory Diapasona dwa razy drozsze od Tannoy , ktore chce sprzedac.

Choc chodza mi jeszcze po glowie uzywki art loudspeaker.

A nie myślałeś o naszych lokalnych kujawsko pomorskiej produkcji wigg art z lampą pięknie zagrają a na odsłuch masz blisko bo z Bydzi jesteś jeżeli dobrze pamiętam

A nie myślałeś o naszych lokalnych kujawsko pomorskiej produkcji wigg art z lampą pięknie zagrają a na odsłuch masz blisko bo z Bydzi jesteś jeżeli dobrze pamiętam

Generalnie chce zrobic wyrazny krok na przod jesli chodzi o kolumny. Bylem z tannoyami na porownaniach i moim zdaniem jak zmieniac co kolwiek to na cos umownie dwa razy drozszego. Przy spelnieniu warunku, ze sprzet jest uczciwie wyceniony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.