Skocz do zawartości
IGNORED

Farby do pokoju kinowego

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktos zna jakies dobre fabry do pokoju kinowego ? zamierzam wymalowac caly pokoj na szary lub czarny wiec potrzebuje taka farbe ktora nie bedzie odbijac swiatla

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

https://www.audiostereo.pl/topic/127532-farby-do-pokoju-kinowego/

Ja malowalem grafitowa i czarna matowa farba lateksowa z dekorala. Krycie dobre nie odbija, nie smierdzi etc. ale jeden minus czymkolwiek dotkniesz to zaraz plama :( i niestety nie wytrzesz tego, bo bedzie jeszcze wiekasza.... puszka 2.5L za 50dych to szalu nie ma tak to jest przy budzetowym malowniu. Nastepne malowanie robie tikkurila, beckers, albo flugger.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Ja proponuję tynk japoński. Tylko to raczej do dedykowanego pomieszczenia. Sam użyłem w kolorze szarym, ma co prawda dodawany jakby brokat ale są go śladowe ilości i nie odbija światła. Niestety jest dość drogi bo z jednej paczki pokrywasz 3-4 m2

2015-04-21%2021.16.32.png

Ekran to moglbys dac nizej i wtedy wejdzie Ci duzo wiekszy.

Nie bardzo, już jest nisko, jeszcze niżej, a właził by mi w ekran sprzęt przy oglądaniu z kanapy. Do tego ekran nie jest wcale mały bo ma 190cm szerokości (biały obszar). Poza tym traktuje kino jako element dodatkowy do audio.

Ok, tak,tylko patrze i podziwiam masz fajny pokoj tyle miejsca, ze sprzent nawet wejdzie z boku i wtedy ekranik na maxa ;) sciany na czarno i super jaskinia...

Nie bardzo, już jest nisko, jeszcze niżej, a właził by mi w ekran sprzęt przy oglądaniu z kanapy. Do tego ekran nie jest wcale mały bo ma 190cm szerokości (biały obszar). Poza tym traktuje kino jako element dodatkowy do audio.

To że coś jest nie małe i ma 190cm szerokości to można powiedzieć o TV bo jak na ekran to nie jest za wielki ....nikogo tu nie urażając ;) ... ja kiedyś jak myślałem o projku to założyłem sobie że albo min 100" albo wcale i zostaję przy tv.... ale co pasjonat to inna decyzja... :)

A hifi ma racje salonik ma klimacik i potencjał. ... sprzęty nisko na glebe i ekranik dwa piętra niżej...:)

To że coś jest nie małe i ma 190cm szerokości to można powiedzieć o TV bo jak na ekran to nie jest za wielki ....nikogo tu nie urażając ;)

Dokładnie!

A hifi ma racje salonik ma klimacik i potencjał. ... sprzęty nisko na glebe i ekranik dwa piętra niżej...:)

Nic dodać nic ująć :)

Wyświetl postUżytkownik Yodas dnia 04.06.2016 - 10:21 napisał

To że coś jest nie małe i ma 190cm szerokości to można powiedzieć o TV bo jak na ekran to nie jest za wielki ....nikogo tu nie urażając ;)

Dokładnie!

Wyświetl postUżytkownik Yodas dnia 04.06.2016 - 10:21 napisał

Nic dodać nic ująć :)

````````````````````````````````````````````````````````

TomeMad - czy dasz kiedyś większy czy nie - to Twoje preferencje -

bo już jest bardzo fajnie - ehh zazdraszczam :) stryszku...

dla mnie niżej zawieszony ekran to znacznie wygodniejsze oglądanie -

- nawet najmniejsze "zadzieranie" "podnoszenie" głowy

i to takie niewyczuwalne - kończy się u mnie bólem szyi

- dlatego preferuje moją wysokość oka na poziomie 1/3 od góry ekranu 2/3 poniżej linii wzroku -

tak też siadam w kinie i jest komfortowo...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Oj oj nieladnie rozwalamy post anxiona.... mialo byc o farbach tu ;)

to zalaczam foto czym mam pomalowane projekcyjna i tylnia sciane.

Front wypenia ekran i pulapki basowe, wiec tak naprawde niewiele jest tego koloru grafitowego. Reszta poszla na czarno.

Tak jak pisalem wczesniej farba tej marki dziala w tym sesie, ze zaciemni nam pokoj, ale jak by to rozwinac to naprawde nie polecam, bo to badziew jest. Ja tez chcialem sprawdzic jak to bedzie wygladac itd. Teraz wiem... to nastepne malowanie juz czyms z gornej polki.

A kolega od tynkow japonskich moze zrobi jakes zblizenie jak to wyglada ??

I moze zapodasz wiecej fotek do tematu "Nasze instalacje KD niech nas zobacza" ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

móglbyś to jeszcze raz napisać ale w języku polskim?

jgx co tu nie rozumiec ?? przeciez to 1/4 od krawedzi w kierunku pionowym powyzej lini wzroku :)))

móglbyś to jeszcze raz napisać ale w języku polskim?

eeee podziel ekran od góry

....................................................

1/3

........ OKO TUTAJ .....................

1/3

...................................................

1/3

...................................................

i se prosze yay nie robić z mojej nieporadności :)...

Kilka seansów w kinie można poświęcić na poszukiwanie swojej idealnej wysokości -

może komuś będzie odpowiadać np. 1/2 wysokości ekrany naprzeciw oka...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

1/2 wysokości ekrany naprzeciw oka...

Tak na poważnie dla mnie osobiście jest to idealna wysokość położenia wyświetlacza względem oczu ew. nawet troszkę niżej - w moich warunkach zgodna niestety jeśli chodzi o TV (52") jeśli chodzi o ekran projektora niestety nie do końca nad czym bardzo ubolewam.

Mój ekran zaczyna się 70cm od podłogi (biały obszar) więc ile mogłem zejść jeszcze? Niestety cześć antresoli mam z takim niskim skosem.

Załączam zbliżenie tynku japońskiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja wczesniej miałem 100" i zaczynał się właśnie na 70 cm od podłogi i wydawało mi sie że jest ok.... zmieniajac na 110" powiesiłem go na wys.55cm od podłogi i jest jeszcze lepiej... a wiem ze przydało by się jeszcze nizej, ale nie da rady bo szafka z ampli...

Zwróć uwagę na farby o właściwościach akustycznych - tutaj więcej szczegółów

http://www.sto.pl/14398_PL-Wn%C4%99trza-Systemy_akustyczne.htm

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.