Skocz do zawartości
IGNORED

Tylne górne kolumny w konfigutacji 9:1

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie w moim Marantzu SR 7009 można ustawić przednie górne i tylne górne kolumny, ponieważ mam 7 kanałową końcówkę mocy Marantza zamieniłem tylne surrandy na tylne górne - ze względu na układ salonu tylne surrandy mam na bocznych ścianach pod sufitem skierowane w miejsce odsłuchu i tak testowałem zamianę na tylne górne ale chyba takie ustawienie nie ma sensu, ponieważ coraz więcej pozycji jest w 7.1, zastanawiam się po co producent dał taką opcję ?

zastanawiam się po co producent dał taką opcję

do ATMOS-a. a dlatego, że o choćby popatrz na wyjścia PRE-OUT ile ich jest , są to wyjścia na dodatkowe końcówki mocy więc jest możliwość

zastanawiam się po co producent dał taką opcję ?

Wydaje mi się by z ludzi kase ściągnąć.

Zastanawiam się co za kilka lat firmy specjalizujące się w kinie wymyślą.

Z czasem chyba zrobię sobie 7 kanałów i to chyba będzie tyle.

Czyli myślicie lepiej te tylne używać jako tylne surrandy, niż zmienić ich przeznaczenie jako tylne górne ? Jak sprawdzałem aktywne są w info przy puszczonym dźwieku tylko jak np da się DTS Surrand, DTS Hd Surrand itp, jak mam tylne surrandy to korzystam z DTS ADSX, DTS HD ADSX, ADSX - to jest rozszerzenie w moim Audassey o przednie górne lub rozszerzające, nie dotyczy tylnych górnych

Sam powinieneś określić ich położenie przez test , co słyszysz z nich , gdy "pracują" przy danym dekoderze .

Zmień ewentualnie ich wysokość i ( lub) kąt nachylenia .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.