Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C375 VS MARANTZ KI PEARL LITE

JKDB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, aktualnie posiadam NAD c375, który gra z Paradigm 11v7. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, ale lubię zmieniać konfiguracje i bawić się dźwiękiem. Tak się zastanawiam nad Marantz KI pearl lite, ponieważ mam okazję się wymienić. Co o tym sądzicie. Jakie są plusy i minusy według was takiej zmiany? Muzyki słucham różnej, nie mam specjalnych preferencji co do dźwięku - aby nie było za ostro.

Chciałbym po prostu poznać opinie forumowiczów :)

Czyli Nad c375 vs Marantz KI Pearl Lite

Z góry dziękuje za wasze wypowiedzi :) Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/127610-nad-c375-vs-marantz-ki-pearl-lite/

Jeżeli masz taką alternatywę to zostań przy NADzie.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

To dwa wzmacniacze podobnej klasy, chociaż w połączeniu z kolumnami Paradigm zdecydowanie wolałbym integrę NAD. Jesli podoba Ci się aktualne brzmienie, a chcesz pójść o Polkę wyżej, spójrz na np. wzmacniacze Naim (http://q21.pl/category/stereo-wzmacniacze/1/short/name/asc/110?filter=1), może Hegel H80 (http://q21.pl/hegel-h80-poekspozycyjny-zapytaj-o-cene.html), ewentualnie bardziej miękko Musical Fidelity M3si (http://q21.pl/musical-fidelity-m3si.html). To są przykłady konfiguracji, które bedą dobrze współpracowały z Twoimi kolumnami i pozwolą wejść na poziom wyżej.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja mam nada c375 i wymiana na hegla h80 może skończyć się Twoim rozczarowaniem. To jest słabizna w porownaniu z tym nadem. I żeby to jeszcze zaczęło grać z heglem, gałkę potencjometru musisz mocno przekręcić. Jak już chcesz przesłuchać hegla, to minimum h160. Przed wyborem przesłuchiwałem i nada c375 i hegla h80 i h160.

Ja mam nada c375 i wymiana na hegla h80 może skończyć się Twoim rozczarowaniem. To jest słabizna w porownaniu z tym nadem. I żeby to jeszcze zaczęło grać z heglem, gałkę potencjometru musisz mocno przekręcić. Jak już chcesz przesłuchać hegla, to minimum h160. Przed wyborem przesłuchiwałem i nada c375 i hegla h80 i h160.

Bo Hegel od razu nie gra, wiem to z autopsji. jak posłuchasz go z tydzień to według mnie niema powrotu do nada. To oczywiście moje zdanie. Nad jest taki efekciarski z fajnym drivem i byczym basem, jak przechodzisz na hegla to ten wydaje się taki suchy bez basu. To nie jest słabizna tak jak napisałeś tylko tu już chodzi o preferencje słuchacza. Dlatego nad może się bardziej podobać, ale to moim zdaniem niższa klasa dźwięku. Co do kręcenia gałką głośności to zależy od skutecznośći i mocy kolumn oraz wielkośći pomieszczenia. W tym przypadku te paradigmy co ma kolega duże są i tu faktycznie trzeba chyba mocy, więc H80 może być za słaby dlatego tu się zgodzę, ze lepiej h160, chociaż to moim zdaniem i tak niema sensu. Lepiej kolumny lepsze kupić niż taki drogi wzmak do tych kolumn

Jeżeli natomiast chodzi o wymiane Nada na Marantza to taka wymiana niema kompletnie sensu tym bardziej do paradigmów. Jak szukasz innego brzmienia to posłuchaj innych kolumn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.