Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon za ca. 2 kPLN

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy te które posiadam są oznaczone kierunkowo,przy Teacu nie było tego zjawiska.Instalację mam bez uziemienia,tak dawniej budowano.Łacząc Gnd z kaloryferem,zmniejsza się ,ale dalej jest słyszalne.Co z tym zrobić.Czy kabel z osobną żyłą uziemiającą zlikwiduje problem?

Jeżeli masz podłączony kabel uziemiający od gramofonu do pre to jest ok. Tutaj wystarczy dowolny " kawałek druta " :)

W temacie kabli to " miszczem" nie jestem. Ja od dawna wierny jestem kablom SUPRA, dokładanie modeli DUAL, bo maja niska pojemność , co przy podłączeniu gramofonu jest dość istotną kwestią. Jako głośnikowe tez stosuje SUPRA PLY 3.4 WIDE.

Nie jest to żaden hajend, ale bardzo rozsądna jakość za uczciwe pieniądze, w mojej opinii.

• 2 tygodnie później...

2000 zł, plug'n'play, A/D DSD PCM 24/192.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Dawno nie mieliśmy tak fajnej zabawki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2000 zł, plug'n'play, A/D DSD PCM 24/192.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Dawno nie mieliśmy tak fajnej zabawki

Jakiej zabawki???

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Witam.Robiz czy rozważałeś montaż zawiasu pokrywy,czy jest to możliwe?

Wiesz co , ja nie bardzo z tych " złotych rączek " ...... ;)

Ale nie wydaje mi si co by bez uszczerbku na wyglądzie plinty dalo rade zamocować zawiasy Technicsa czy choćby z Reelopa.

A że tak zapytam , w jakim celu to ?

Dosadnie to ująłeś ha,ha,a ja mam ciężkie dni bo oddałem Hegla do naprawy gwarancyjnej,9sier.i cisza.Długo im schodzi.

No to nie zazdroszczę..... Faktycznie w takiej sytuacji , brak kochanych klocuszków , do głowy różne rzeczy przychodzą ;)

oddałem Hegla do naprawy gwarancyjnej

co mu dolegało?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

oto dlaczego techniol dalej jest the best

proponuje od razu kupic mate bitumiczna i wykleic spód Pionka.a tak w ogóle,to w moim tescie Pionek zmiazdzył rege rp-3 i projecta x-perience classic.Czym? Tłustością i motoryką brzmienia.Mimo,ze gorszy od Technicsa to moim zdaniem to najlepszy gramiak do 5- 6 tys na rynku.Aha,grał z 2M Bronze plus primare R20 razem z Krellem i Usherami - kable MIT-a.

Ukryta Zawartość

oto dlaczego techniol dalej jest the best

proponuje od razu kupic mate bitumiczna i wykleic spód Pionka.a tak w ogóle,to w moim tescie Pionek zmiazdzył rege rp-3 i projecta x-perience classic.Czym? Tłustością i motoryką brzmienia.Mimo,ze gorszy od Technicsa to moim zdaniem to najlepszy gramiak do 5- 6 tys na rynku.Aha,grał z 2M Bronze plus primare R20 razem z Krellem i Usherami - kable MIT-a.

Z opisów technicznych wynika , że Pionek też jest "wylany " w środku tą samą lub podbną w składzie mieszanką gumy i czegoś tam , jak Techniol.

Odnoście " tłustości " dzwieku Pionka to w całej rozciągłości racja. Porównanie z Rega i PJ , to jednak zaskoczenie. To juz całkiem dobre gramofony i niezbyt tanie.

Dla mnie osobiście jedyna , jak na razie < przewaga Techniola, to jego długowieczność. Pionek jest na rynku zbyt krótko, by go pod tym względem oceniać. Poczekamy zobaczymy. Chciałbym , żeby pod tym względem dorównał Techniolowi.

Ukryta Zawartość

Technics ma solidniej zamocowane łożysko silnika bezpośrednio przykręcone do sztywnej odlewanej obudowy, cały od dołu wypełniony po brzegi jest gumą, talerz również jest pokryty od spodu gumą. Silniki pozornie wyglądają tak samo, ale tak nie jest.

Proszę zwrócić uwagę na 12 minutę filmu gdzie widać mocowanie silnika Pionnra do cienkiej blachy ten silnik po prostu wisi w powietrzu na kawałku blachy, pewnie łapie drgania.

Mocowanie silnika w Technolu 8 minuta filmu

Nie przeczę, że są różnice w technologi i montażu, choćby z racji czasu powstania konstrukcji. Techniol, stare , dobre / Pionek nowe i chińskie ;)

Życzyłbym sobie, aby ta "nowa technologia" przetrwała tak długo jak stara......

Marne szanse, teraz panuje technologia postarzania produktu.

Wszystko ma swój czas żywotności wcześniej czy później musi się zepsuć.

Bez znaczenia czy sprzęt jest drogi czy tani max 10 lat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obejrzyj dokładnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marne szanse, teraz panuje technologia postarzania produktu.

Wszystko ma swój czas żywotności wcześniej czy później musi się zepsuć.

Bez znaczenia czy sprzęt jest drogi czy tani max 10 lat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obejrzyj dokładnie.

Co zrobisz, takie czasy......

Producenta wszelakie musza zarabiać, nie ma sentymentów.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Heglu80,przy 60-70 nagłośnienia wyłączał się prawy kanał,przy dotknięciu obudowy trzaski w tym canale.Kupiłem go w RTVmax w ŁODZI.I TAM ODDAŁEM .Minęło 15dni,żadnej informacji z serwisu.Poirytowany,zadzwoniłem do Rtvmax i usłyszałem że nie mają obowiązku mnie informować co z naprawą. Pan raczył mi powiedzieć że serwis czeka na część,i mo.ze to potrwać nawet miesiąc i lepiej.Zapytałem więc gdzie jest naprawiany,usłyszałem że mi nie powie.TO są jakieś jaja,aha i że nie ma serwisu Hegla w Polsce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.