Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 5.1 do kina domowego, 17m2, 7 tys zł.

iQuL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W końcu przyszedł czas na kino domowe. Co do video, to już praktycznie pewne że będzie to Benq W1070+ i ekran MagicScreen. Natomiast kompletnie nie wiem co ma się znaleźć w audio i dlatego zakładam ten temat i liczę że znajdzie się ktoś, kto mi pomoże w wyborze.

Pomieszczenie w którym ma się wszystko znaleźć wynosi 17m2. Kwota 7 tys zł. Raczej zestaw 5.1 niż stereo. Przeznaczenie: filmy 70%, muzyka 30%.

W pokoju trochę rzeczy będzie stało i czy zestaw 5.1 da radę dobrze zagrać? Sourondy da się gdzieś tam wepchnąć? Fronty ile muszą mieć przestrzeni? Szafy nie będą przeszkadzać? A może w ogóle to nie ma sensu przy takim rozstawie?

Pozdrawiam

Łukasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Surroundy Bronze lub Silver FX od Monitor Audio będą idealnie za kanapą w te 70 cm. Ustawienie podobne do twojego zostało już przetestowane. Na przód też Bronze Six. Do tego amplituner Yamahy z serii 671 albo Denona X2300. Ceny chyba nie przekroczysz a będziesz zadowolony. Chciałbym ci polecić AVR Arcama bo są poza konkurencją ale cena jest nieco zaporowa. Możesz też skorzystać z promocji wyprzedażowej na starsze modele Cambridge Audio 751R v2 albo Anthem MRX510. One nie maja takich bajerów jak Yamaha czy Denon, ale grają niedoścignionym dźwiękiem dla Marantzów, Denonów, Onkyo czy Yamah.

Na przód też Bronze Six. Do tego amplituner Yamahy z serii 671 albo Denona X2300

Już tutaj budżet mi się kończy,a jeszcze zostaje do kupna subwoofer i głośniki na tył, co znacznie przekroczyłoby budżet.

Chciałbym ci polecić AVR Arcama bo są poza konkurencją ale cena jest nieco zaporowa

Dużo za dużo.

Cambridge Audio 751R v2 albo Anthem MRX510

Także za drogo.

Mogę trochę dołożyć do tych 7 tysięcy, ale na pewno nie aż tak dużo jak proponowany tu sprzęt.

Ale dziękuję za zainteresowanie.

Dzień dobry.

Zacznę od warunków pomieszczenia, nie widzę żadnych problemów ze zbudowanie dobrego systemu wielokanałowego. W podanej kwocie brałbym pod uwagę amplituner Onkyo TX-NR646 (http://q21.pl/onkyo-tx-nr646.html), bądź jego następcę, TX-NR656 (http://q21.pl/onkyo-tx-nr656.html) oraz zestaw kolumn Dali Zensor 7/1/v (http://q21.pl/dali-zensor-7-1-vokal.html). To uniwersalny system, który zapewni dobre wrażenia przestrzenne oraz duża przyjemność z odsłuchu muzyki. Duża zaletą zestawu jest jego bardzo bogate wyposażenie.

Alternatywą dla kolumn Dali jest bardzo ciekawy system kolumn Q Acoustics QA3050 Set 5.1 (http://q21.pl/q-acoustics-qa-3050-qa-3010-qa-3090c-qa-3070s.html), przy którym aktualnie aktywny subwoofer dostajemy za darmo.

Drugą oocją jest zbudowanie systemu bardziej wyrafinowanego, opartego na świetnym amplitunerze Anthem MRX-310 (http://q21.pl/anthem-mrx-310.html) oraz dobranie przynajmniej na początek możliwie najlepszych kolumn przednich. Może to być Pylon Audio Sapphire 25 (http://q21.pl/pylon-audio-sapphire-25.html), Monitor Audio Bronze 6 (http://q21.pl/monitor-audio-bronze-6.html), czy Tannoy Mercury 7.4 (http://q21.pl/tannoy-mercury-7-4.html). W przyszłości możesz sobie dokupić brakujaće kolumny, natomiast budujesz system, który pod względem dźwięku będzie reprezentował zupełnie inną, znacznie wyższą klasę.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań, wszystkie powyższe urządzenia i kolumny są dostępne, poza tym są jeszcze dziesiątki innych amplitunerów i zestawów kolumn, które można komfortowo odsłuchać, porównać i odpowiednio wybrać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Już tutaj budżet mi się kończy,a jeszcze zostaje do kupna subwoofer i głośniki na tył, co znacznie przekroczyłoby budżet.

Z Subem to bym nie przesadzał w tym pomieszczeniu. Możesz tez spróbować przyatakować MR'y na front i center a na tył dipole Bronze. Wydaje mi się, że się jednak zmieścisz w budżecie. Jeśli chodzi o amplitunery Onkyo to bym uważał. Chodzi mi o legendarną już awaryjność. Być może nowe modele są wolne od wad, ale ja nie mam ochoty tego testować na swoich klientach. Jest jeszcze jeden myk - czy oprócz Benq będziesz używał tez TV ?

Witaj,

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje polecam zestaw Onkyo 656 z kolumnami Dali Zensor 7 set lub Magnat Quantum 755 set.

Oczywiście oba systemy z subem do kompletu.

Co do przestrzeni wokół kolumn frontowych to ok 50 cm z boku i 40 cm od ściany co do tyłów może być mniej.

Jeśli z tyłu nie chcesz wieszać kolumn to możesz zastosować standy które będą stały obok kanapy.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Dzień dobry.

Zacznę od warunków pomieszczenia, nie widzę żadnych problemów ze zbudowanie dobrego systemu wielokanałowego. W podanej kwocie brałbym pod uwagę amplituner Onkyo TX-NR646 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), bądź jego następcę, TX-NR656 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) oraz zestaw kolumn Dali Zensor 7/1/v (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To uniwersalny system, który zapewni dobre wrażenia przestrzenne oraz duża przyjemność z odsłuchu muzyki. Duża zaletą zestawu jest jego bardzo bogate wyposażenie.

Alternatywą dla kolumn Dali jest bardzo ciekawy system kolumn Q Acoustics QA3050 Set 5.1 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), przy którym aktualnie aktywny subwoofer dostajemy za darmo.

Witam

Dziękuję za zainteresowaniem. W wolnej chwili przyjże się sprzętom.

Drugą oocją jest zbudowanie systemu bardziej wyrafinowanego, opartego na świetnym amplitunerze Anthem MRX-310 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) oraz dobranie przynajmniej na początek możliwie najlepszych kolumn przednich. Może to być Pylon Audio Sapphire 25 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), Monitor Audio Bronze 6 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), czy Tannoy Mercury 7.4 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). W przyszłości możesz sobie dokupić brakujaće kolumny, natomiast budujesz system, który pod względem dźwięku będzie reprezentował zupełnie inną, znacznie wyższą klasę.

Pewnie lepszy dźwięk jest, ale także trzeba dużo więcej funduszy przeznaczyć. I także niezbyt odpowiada mi kupowanie sprzętu po kawałku. Zdecydowałem się na 5.1 i chciałbym po kupnie z tego korzystać. Mam pewną sumę do wydania i chciałbym w tych granicach się trzymać.

A tak w ogóle, to taki sprzęt nie marnowałby się w takim metrażu? Ile procent jego potencjału byłbym w stanie wykorzystać, nie narażając się na gniew sąsiadów :) ?

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań, wszystkie powyższe urządzenia i kolumny są dostępne, poza tym są jeszcze dziesiątki innych amplitunerów i zestawów kolumn, które można komfortowo odsłuchać, porównać i odpowiednio wybrać

Na pewno się przyjrzę. Do salonu na odsłuchy za daleko.

Dziękuję za wszystkie propozycje.

Z Subem to bym nie przesadzał w tym pomieszczeniu

Czytałem dużo opinii że sub w kinie to podstawa. Więc w końcu jak to jest?

Jest jeszcze jeden myk - czy oprócz Benq będziesz używał tez TV ?

Najprawdopodobniej nc+ będę miał podłączone do monitora od komputera. Telewizji mało oglądam.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje polecam zestaw Onkyo 656 z kolumnami Dali Zensor 7 set lub Magnat Quantum 755 set.

Oczywiście oba systemy z subem do kompletu.

Dziękuję za propozycję. Przyjrzę się bliżej.

Co do przestrzeni wokół kolumn frontowych to ok 50 cm z boku i 40 cm od ściany co do tyłów może być mniej.

Jeśli z tyłu nie chcesz wieszać kolumn to możesz zastosować standy które będą stały obok kanapy.

Dziękuję za cenne informacje. Z tyłu raczej będą wisieć. A na jakiej wysokości tylne głośniki powinny się znajdować?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4,5 tys zestaw 5.1

lub ten Magnat Quantum ale 5.0 za 3,5

Ukryta Zawartość

ale wydają mi się za mocne, 180W w RMS-ie, potrzebowałyby mocnego pieca, żeby zagrały i proponuję ten amplituner, najwyższy model z serii RX-V z nieco wcześniejszego wypustu

Ukryta Zawartość

albo Denon X2200 za 2300 ,

A tak w ogóle, to taki sprzęt nie marnowałby się w takim metrażu? Ile procent jego potencjału byłbym w stanie wykorzystać, nie narażając się na gniew sąsiadów :) ?

chodzi o jakość wykonania i kontrolowanie kolumn

Czytałem dużo opinii że sub w kinie to podstawa. Więc w końcu jak to jest?

a tu chodzi o jego wielkość i moc, nie masz hektarów więc nie potrzeba smoka z 38-śmio cm-ową membraną lub 10: z 500W-owym wzmakiem, 10-cio calówka spokojnie wystarczy i góra do 300W spokojnie i będziesz miał i zapas mocy i porządny impuls na przetwornik.

Popatrz na Klipscha i R-110SW

Ukryta Zawartość

Dziękuję za cenne informacje. Z tyłu raczej będą wisieć. A na jakiej wysokości tylne głośniki powinny się znajdować?

nieco powyżej głowy skierowane oczywiście w stronę słuchacza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4,5 tys zestaw 5.1

lub ten Magnat Quantum ale 5.0 za 3,5

Ukryta Zawartość

ale wydają mi się za mocne, 180W w RMS-ie, potrzebowałyby mocnego pieca, żeby zagrały i proponuję ten amplituner, najwyższy model z serii RX-V z nieco wcześniejszego wypustu

Ukryta Zawartość

albo Denon X2200 za 2300

Dzięki za propozycje.

chodzi o jakość wykonania i kontrolowanie kolumn

Czyli warto iść w lepsza konfiguracje?

a tu chodzi o jego wielkość i moc, nie masz hektarów więc nie potrzeba smoka z 38-śmio cm-ową membraną lub 10: z 500W-owym wzmakiem, 10-cio calówka spokojnie wystarczy i góra do 300W spokojnie i będziesz miał i zapas mocy i porządny impuls na przetwornik.

Zdaje sobie sprawę że potwora nie potrzebuje. Kolega wyżej podawał konfiguracje bez suba, więc sądziłem że nie bierze go pod uwagę, dlatego takie pytanie.

nieco powyżej głowy skierowane oczywiście w stronę słuchacza

Trochę mało mi mówi "nieco". 20 cm, 50 cm, 90 cm nad głową?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli warto iść w lepsza konfiguracje?

oczywiscie, po to została podana i chociaż najdroższa to najlepsza propozycja w stosunku do proponowanych poza tym ma chyba najlepszy system autokalibracji.

A jeśli obracamy się w nieco większej kwocie niż proponowane do tej pory (oprócz Anthema) to popatrz też na Cambridbe Audio i Azur 651 R za 3,6 tys zł choć myślę, że to za mocny klocek(7x100W w RMS-ie), i, ze można go zastosować w 30 metrach a nie w Twoim "maleństwie". Te 5x60 i 2x80W w Anthemie spokojnie wystarczą.

Jeśli chodzi o wysokość surroundów to tak, ja mam na wysokości głowy natomiast w którymś temacie ludziska pisali, że mają ponad głową co dodatkowo sprzyja poszerzeniu/pogłębieniu sceny i skierowane bardziej do przodu a nie w stronę słuchacza czyli nieco dogięte do środka. Niestety nie pamiętam ile to było ponad. Ale o ile się nie mylę nie było to więcej niż 0,5 m. Może ktoś napisze .

675 mogą być zasilane nawet Onkyo 656.

Są dość wysoko skuteczne przez co przy amplitunerach nie słychać spadku mocy. Mimo że to faktycznie dość mocne kolumny.

Do zestawu proponował bym wówczas suba 6725A.

Zapraszam

a ja sie wypowiem tylko co do suba, bo propozycji na cala reszte juz masz sporo, kup najmocniejszego suba na jaki cie stac, 17m2 to nie taki maly pokoj, a im mocniejszy/drozszy/wiekszy sub tym lepsze zejscie przy dobrej glosnosci i cisnieniu a to sprawia ze micha sie cieszy i przyjemniej sie oglada efekciarskie filmy

6725 jest wystarczająco mocny do tego pomieszczenia.

Pewnie wiele osób się z tobą nie zgodzi gdyż podobnie można interpretować kwestie kolumn. Wybierz największe i najcięższe.

A to jednak nie zawsze tak jest.

Pozdrawiam

Pewnie wiele osób się z tobą nie zgodzi gdyż podobnie można interpretować kwestie kolumn. Wybierz największe i najcięższe.

tutaj to ja , nie wiem ale mogę chyba powiedzieć, że nie zgadzam sie ale z Tobą (choć to zależy co miałeś na myśli pisząc,,A to jednak nie zawsze tak jest") bo kolumny to całkiem co innego niz subwoofer i mieć suba nawet 1000W-owego z membranką 38cm a kolumny o mocy 250W RMS z dwoma woferami 20cm i skuteczności chociaż 94dB to chyba zaje..ista różnica co. Mowa o metrażu założyciela tematu. Widzisz różnicę. Takie dwie kolumbryny w pokoiku. A przy takim "subiku" tak jak napisał Kolega ryback , z którym w zupełnosci się zgadzam , micha się cieszy gdy masz w domu godzille albo poczujesz wybuch atomowy. A to za sprawą mocnego suba z stosunkowo dużą membraną. Lepszy efekt niż przy takich kolumnach. Mysle, że ten Klipscha, który proponowałem da przyzwoity efekt bo nastepny w kolejnosci to R-112SW (ok 2,5 tys) a póżniej 115 ale to następny tysiąc więcej (3,5 tys). Ale wiadomo, że im droższy i większa membranka tym niższe zejście.

Chciałbym zobaczyc jak ten 6725 przenosi te 19Hz.

s4 chyba co jak co ale Tobie nie trzeba tlumaczyc roznicy kolumny - sub i tu zadna podobna interpretacja nie moze wystapic bo to dwie rozne rzeczy, i jesli chodzi o sam film ( bez sluchania muzy) to kazdy odcina kolumny na te 60 - 80 hz i za cholere nie musi sie skupiac na tym by kolumna grala super niskim glosnym basem i z duzym cisnieniem ( raczej zadna kolumna i tak tego nie uzyska) a co za tym idzie nei musi byc wielką kolumbryną wazacą 50 kg, bo do tej pory niskie hz kojarza nam sie wlasnie z czyms duzym i ciezkim :D

a tekst wyzej pisalem z wlasnego doswiadczenia i to na metrazu 10m2, gdzie przerobilem pare zestawow i za cholere sub o membranie 20 25 cm i mocy 100-200w w rmsie ( mowa o tych tanszych do 2-2,5 tys ) nie dal mi tgo co moj maly potworek 2x30cm 1000w w rmsie 2700 muzyczna(szukalem jak najmniejszego i najmocniejszego bo w koncu maly pokoj :P ) i nie wazne ze mi sufit podwieszany popekal, wazne ze jak byl wybuch to podskakiwalem na fotelu :D

Ale się ubawiłem czytając

i nie wazne ze mi sufit podwieszany popekal, wazne ze jak byl wybuch to podskakiwalem na fotelu :D

już widzę jak masz w pokoju siwo i machasz ręką (podskakując na fotelu), żeby rozwiać resztki spadające z popękanego sufitu, zeby zobaczyc dlaszą częśc akcji :D :D :D . To musisz robic sobie antrakty, żeby spokojnie napić się czegokolwiek :D ja piernicze, ale mnie rozbawiłeś. Proponuję zarzucić kotwy na czas seansu :D a samemu ubrać cementowe ubranko :D (leją ze mnie wkoło tak się śmieję).

oczywiscie, po to została podana i chociaż najdroższa to najlepsza propozycja w stosunku do proponowanych poza tym ma chyba najlepszy system autokalibracji.

No to mam wielki problem teraz. Funduszy trochę trzeba dołożyć do tego. Ale na odsłuchach trochę pewnie wszystko się rozjaśni ... albo bardziej skomplikuje w wyborze.

Jeśli chodzi o wysokość surroundów to tak, ja mam na wysokości głowy natomiast w którymś temacie ludziska pisali, że mają ponad głową co dodatkowo sprzyja poszerzeniu/pogłębieniu sceny i skierowane bardziej do przodu a nie w stronę słuchacza czyli nieco dogięte do środka. Niestety nie pamiętam ile to było ponad. Ale o ile się nie mylę nie było to więcej niż 0,5 m. Może ktoś napisze .

Szczerze mówiąc, wolałbym trochę wyżej je wieszać. Muszę poczytać jak inni mają.

a ja sie wypowiem tylko co do suba, bo propozycji na cala reszte juz masz sporo, kup najmocniejszego suba na jaki cie stac, 17m2 to nie taki maly pokoj, a im mocniejszy/drozszy/wiekszy sub tym lepsze zejscie przy dobrej glosnosci i cisnieniu a to sprawia ze micha sie cieszy i przyjemniej sie oglada efekciarskie filmy

Gdybym w bloku nie mieszkał, to może i byłoby to dobre rozwiązanie. Ale jak cały blok ma przeżywać filmy razem ze mną, to nie widzę tego :) I podejrzewam że wódeczka i zaproszenie na seans nic by nie pomogło :)

a tekst wyzej pisalem z wlasnego doswiadczenia i to na metrazu 10m2, gdzie przerobilem pare zestawow i za cholere sub o membranie 20 25 cm i mocy 100-200w w rmsie ( mowa o tych tanszych do 2-2,5 tys ) nie dal mi tgo co moj maly potworek 2x30cm 1000w w rmsie 2700 muzyczna(szukalem jak najmniejszego i najmocniejszego bo w koncu maly pokoj :P ) i nie wazne ze mi sufit podwieszany popekal, wazne ze jak byl wybuch to podskakiwalem na fotelu :D

To dzieje się u Ciebie. Szacun

już widzę jak masz w pokoju siwo i machasz ręką (podskakując na fotelu), żeby rozwiać resztki spadające z popękanego sufitu, zeby zobaczyc dlaszą częśc akcji :D :D :D . To musisz robic sobie antrakty, żeby spokojnie napić się czegokolwiek :D ja piernicze, ale mnie rozbawiłeś. Proponuję zarzucić kotwy na czas seansu :D a samemu ubrać cementowe ubranko :D (leją ze mnie wkoło tak się śmieję)

Ha ha, dobre :)

a myslisz ze gdzie ja mieszkam jak nie w bloku, tylko budownictwo lat 70tych to i w miare to solidne, za niedlugo wszystko przenosze na inne mieszkanie i nowe budownictwo i tam pewnie beda problemy z nowymi sasiadami bo sciany i drzwi strasznie liche, ale coz to ich problem :D

Ciesze sie adek ze rozbawilem ale sam chyba mnie rozumiesz ze jak nie poczujesz efektu to ch... z takim efektem :D

Jeśli chodzi o wysokość surroundów to tak, ja mam na wysokości głowy natomiast w którymś temacie ludziska pisali, że mają ponad głową co dodatkowo sprzyja poszerzeniu/pogłębieniu sceny i skierowane bardziej do przodu a nie w stronę słuchacza czyli nieco dogięte do środka. Niestety nie pamiętam ile to było ponad. Ale o ile się nie mylę nie było to więcej niż 0,5 m. Może ktoś napisze

Takie coś znalazłem, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja też nie mam osobnego budynku, ni to kamienica, ni to blok. Też mieszkam z ludzmi :)

Kolego ryback rozumiem Cię i to bardzo. Człowieku dawno się tak nie uśmiałem.

Kolego iQuL przegladnij tematy na tym forum ze dwie, trzy strony do tyłu, może znajdziesz coś o ustawieniach tyłów. Temat nie koniecznie może dotyczyć surroundów.

Jasne ze kwestia kolumn to inna sprawa.

Chodziło mi bardziej o to że kupienie najwiekszego najmocniejszego suba zagłuszy fronty. Mozna go ustawiać ciszej i płycej ale to jaka bedzie roznica w wyborze po prostu mniejszego.

Zgadzam sie natomiast z kwestia ze zapas mocy w subie jest konieczny.

Pozdrawiam

Chodziło mi bardziej o to że kupienie najwiekszego najmocniejszego suba zagłuszy fronty. Mozna go ustawiać ciszej i płycej ale to jaka bedzie roznica w wyborze po prostu mniejszego.

Uważam, iż jest odwrotnie. Mianowicie to zbyt małego suba trzeba ustawiać głośniej, tak że aż zagłusza fronty, by poczuć (dosłownie poczuć, a nie usłyszeć) od niego najniższy bas. Większy sub będzie miał głębsze zejście na basie z mniejszym spadkiem, stąd można go ustawić tak by nie zagłuszał frontów, a i tak pokaże mięsisty głęboki bas.

Odnośnie wysokości zawieszenia tylnych kolumn to faktycznie rys. dobry. Maksymalna wysokość to 1,8 m od podłogi. Odnośnie sprzętu poleciłbym Ci posłuchać np Tannoy Revolution DC6 T z Denonem (np x2000) dobrze się zgrywa (Centralny już wystarczyłby DC4LCR i tyły dc4) i wierz mi w kwocie się możesz zmieścić zaplanowanej, sub Velodyne lub Rel (tylko sub może się już w budżecie nie zmieścić).

Kino domowe to przede wszystkim centralka i subwoofer, bez tego nie ma porządnego oglądania filmów. Polecam Melodikę BL30 na fronty w systemie z bardzo dobrą bo dużą centralką i surroundami bipolarnymi - nikt inny w tej cenie nie robi prawidziwych surroundów do kina domowego, wszyscy idą na łatwiznę i zalecają wieszanie zwykłych podstawek, które nie do końca są zoptymalizowane do pracy w kinie jako tyły ze względu na wąskie rozpraszanie kluczowych tu wysokich tonów

http://sklep.rms.pl/zestaw-kina-domowego-melodika-bl320s-bl30-blc20-bls20

do tego subwoofer

http://sklep.rms.pl/polk-audio-psw110-psw-110-subwoofer-aktywny

http://sklep.rms.pl/aktywny-subwoofer-roth-audio-oli-kh20-kh-20

I ampituner Onkyo

http://sklep.rms.pl/onkyo-tx-nr646-txnr646-amplituner-kina-domowego-7-2-lub-5-2-2-z-dts-x-i-dolby-atmos

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Nie zgodze się z S4HOME

Glosniki bipolarne nadają się jako tylne surround

Właściwie ustawione świetnie wypelniaja tyl pomieszczenia dzwiekiem i brzmi to o niebo lepiej niz standardowe glosniki podstawkowe.

Z tym ze w moim wypadku sa to pary głośnikowe na ..stronę..

W przypadku bipolarnych z głośnikiem jednym na srodku i sopranami po bokach nie wypowiem sie bo nigdy nie uzywalem .

Nie zgodze się z S4HOME

Glosniki bipolarne nadają się jako tylne surround

Właściwie ustawione świetnie wypelniaja tyl pomieszczenia dzwiekiem i brzmi to o niebo lepiej niz standardowe glosniki podstawkowe.

Z tym ze w moim wypadku sa to pary głośnikowe na ..stronę..

W przypadku bipolarnych z głośnikiem jednym na srodku i sopranami po bokach nie wypowiem sie bo nigdy nie uzywalem .

Oczywiście że masz rację. Surroundy bipolarne jak najbardziej mogą być umieszczane za użytkownikiem i jest to w pełni polecane przez producenta. Dzięki swojej bipolarności właśnie można je ustawiać różnorodnie bo mają dwa tweetery i pokrywają dużo szerszą powierzchnie, w przeciwieństwie do klasycznych monitorów, które działają w wąskim zakresie.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Gdybym w bloku nie mieszkał, to może i byłoby to dobre rozwiązanie. Ale jak cały blok ma przeżywać filmy razem ze mną, to nie widzę tego

przypomniał mi się kawał o przeżywaniu razem

Noc. Mieszkanie w bloku.Zbigniew z żoną uprawia seks.Wielokrotnie. Rano spotyka go na klatce sąsiad emeryt , Janusz.

-Zbychu, słuchaj. Kiedy dymasz swoją żonę, to jej krzyki słychać w całym budynku. Zrób coś z tym.

-Ale co panie Januszu?

-Usta jej zaklej taśmą albo co...

Następna noc. Zbigniew zakleja żonie usta taśmą i zaczyna akcję. Po pierwszym orgazmie woła:

Panie Januszu, jest OK?

-Tak, krzyczy zza ściany sąsiad

Po drugim orgazmie :

- I co , może być

-Tak.

I tak kilka razy . W końcu pan Janusz nie wytrzymuje:

-Zbyszek, kużwa odklej taśmę!

-Czemu!?

-Bo cały blok myśli, że to mnie dymasz!

Tak, wódeczka i zaproszenie seans może tylko pomóc połowicznie :) znajdą się amatorzy trunku a kobiety (teściowe i żony) ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.