Skocz do zawartości
IGNORED

TV 29 Panasonic versus TV 29 LG

anusia1221

Rekomendowane odpowiedzi

Witam batdzo prosze o opinie na temat telewizorów jak ktoś używa ich (bo ze specyfikacjami sie zapoznalam) wiec zalezy mi na tym jak sprawdzaja sie w użytkowaniu, awartjność jakoś obrazu,

dokładnie chodzi mi o modele

PANASONIC TX29PM11P i

LG RE-29FA34 RX

Główne zastosowanie to kino domowe i telewizja .BArdzo proszę o sugestie. Co WYBRAĆ!!!!!! z Góry dziękuję ANNA

https://www.audiostereo.pl/topic/12811-tv-29-panasonic-versus-tv-29-lg/

Panasonic bije wszystkie TV ale wybór nalezy do ciebie bo ty bedziesz sie na niego patrzył przez jakies dobre 10lat weź DVD i sprawdź jak "chodzi" z każdym TV branym pod uwage ja tak zrobiłem i łykne se TV SHARP 28" 100Hz panorame na większy mnie nie stać- a nawet porównywałem go z LG 29"100Hz i wypadł blado jak dla mnie

pozdro

wyboru TV dokonaj sam tak radze lecz omijaj TV SONY bo kaszane robią a drogie są

Witaj Aniu zdecydowanie polecam Ci Panasonica ma najlepszy obaz jesli chodzi o 100Hz stabilnośc obrazu jest lepsza niż w LG zobacz na ikone np TVN w rogu i zobacz jak miga w jednym i drugim TV i zobaczysz roznice.

3.14-ter MA RACJE. lepiej dołóż do 29px10 obraz lepszy .wykonanie lepsze.

lg odpada. wyostrzone kolory i fatalna stabilizacja obrazu.

dla ciekawostki podam że model 29pm11 montowany jest w warszawskiej fabryce daewoo.Ostatnio zwiedzałem i oczom nie wierzyłem. PX to już fabryka panasonica

Polecam Panasonica - nie wiem jakie masz ograniczenia finansowe i skąd jesteś ale teraz w Saturnie w Wawie jest w promocji Panas 32 PX10. Kosztuje 3500 PLN i można rozłożyc to na raty - a do kina jak znalazł bo to panorama.

Pozdr.

Co prawda LG to już nie ta sama kiszka co jakieś kilka,kilkanaście lat temu,ale jednak ja wybrałem Panasonica.Jest naprawdę miłym telewizorem z przyzwoitym obrazem.

Jak kupisz napisz co wybrałaś i jakie są wrażenia wizualne:)

Ja mam takiego LG ... gdy go kupowalem byl to "najtanszy 100Hz" na rynku no i teraz jest efety ( niewiem jak w panasiu ) ale ubogo pod wzgledem wyjsc ( 2 x euro - w dodatku tylki E1 na RGB ), kiepskie wyjscia czincz a w dodatku na przednim panelu jest raczej "atrapa s-video" bo pyszczajac przez "zoltego" czincza - niewidzialem różnicy ... obraz do ogladania TV ( nawet Cefry + ) jest OK ... ale jak chcesz podpiec DVD to przeba sie troche na kombinowac aby go "ustawic" przyzwoicie ...

nie namawiam na Panasa bo go nieznam ... powiem tylko tyle ze teraz z pewnoscia zrobil bym rozeznanie wśród TV ... może pixel plus Philipsa, albo cos Wega ...

narta ...

----> MARTIN-79

Ja trochę o droższych telewizorkach:

Czy panoramy panasonica z serii PX, np. 32PX20P także nie są składane w fabrykach panasonica? W ofercie na rynek angielski nie ma modeli z serii PX. Faktycznie na którymś z modelach z serii PX napisane jest made in czech.

Ostatnio bawiłem się właśnie tv 32" w MM, najlepsze wrażenie zrobił na mnie philips 9509 (podobno siedzi w nim bańka panasonica - ale nie ma wejścia component), potem panasonic 29PX20, troche gorzej sony FQ86 i philips 9308. Natomiast Thomson WB 842 to tragedia, nie widać że Hipix działa, obraz jakiś bardzo ciemny, chropowaty i nie pomogły żadne regulacje. A chciełem kupować model WB 642. Chyba więc łyknę panasia.

Witam .Czy wogóle jest sens zaprzątać sobie głowe wejściem component jakie jest w panasonicu 29px20 i 32px20 (różnica cen ok.2kzł) czy lepiej wybrać philipsa model 29pt 9009 z pix+ bo z tego co porównywałem w MM to pix+ wypada o wiele lepiej. Czy ktoś porównywał obraz z dvd na panasoniku 29px20 z componentem z telewizorem model niższym 29ps11 bez comp. czy to w ogóle nie ma sensu i kupić coś z px+ np. ww. philipsa,

podobno jest też nowy samsung z px+ 29'' w granicach 3kzł czy ktos porównywał ww modele bo moim faworytem jest px+ ale wejscie component ma tylko panasonic.

Polecam wybrać Panasonic`a. Mam trochę wyższy model, ale znam również kilku użytkowników 100 Hz Panasoniców i każdy ponownie zakupiłby produkty tej marki.

Mam niestety video LG (zakupione przed wymianą tv na Panasonica) i jestem zawiedziony...

Witam !

Jestem posiadaczem najtanzego LG 29' 100Hz. Odradzam, jakość obrazu wg mnie bardzo kiepska. Jeśli już 100Hz to tylko Panasonic PX20, za 2800 kupisz w polskim sklepie. Chetnie bym teraz doplacil do tego panasa.

Wszystkie Panasoniki mają jedną podstawowąwade ( w zasadzie niezależnie od modelu). Przy zmianie kontrastu w wyświetlanym obrazie widzać straszne "pąpowanie". Nie maja wbudowanego układu stabilizujacego. W TV SOny tego nie ma

---> nephil

Prawda, dizsiaj przyjrzałem się Panasonicom z serii PX modele 10, 20 (4:3 i 16:9), i co ? Kupa :(

Pompują jak cholera ! Wszystkie bez wyjątku, kilka egzemplarzy! Do bani z Panasonikiem! Biorę Thomsona!

System Pixel Plus nie każdemu pasuje (mnie np. nie odpowiada). Kolory są oczywiście bardzo barwne i żywe oraz szczegółowo odwzorowane (na pewno bardziej niz w Panasonicu i innych), ale na dłuższą metę to bardzo męczące dla oczu, ponieważ "rzeczywistość jest pokazana ładniej i bardziej kolorowo niż w rzeczywistości"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.