Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do audio technica

f16

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Nie podałes budżetu, w jakim możemy się poruszać. Na pewno bardzo dobrym rozwiązaniem będzie wzmacniacz Musical Fidelity MX-HPA (http://q21.pl/musical-fidelity-mx-hpa.html), który z słuchawkami A-T zapewni bardzo dobrze wypełniony, aksamitny dźwięk. Warto także posłuchać Trilogy 931 (http://q21.pl/trilogy-931.html).

Z tańszych opcji dobrą konfiguracją będzie wzmacniacz hybrydowy Schiit Lyr 2 (http://q21.pl/schiit-lyr-2.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiscie służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z jakim wzmacniaczem słuchawkowym warto odsłuchac Audio-Technica ATH-W1000Z? Chodzi mi sluchanie muzyki klasycznej.

U mnie z tymi słuchawkami idealnie zgrał się Beyerdynamic A20. Słuchawki grają gęstym, dobrze wypełnionym dźwiękiem, a ten wzmacniacz wprowadza trochę selektywności, powietrza i dyscypliny w basie. Ten tandem gra naprawdę wyśmienicie!

Spróbuj a być może to będzie koniec poszukiwań :)

W poszukiwaniu wzmacniacza do tych słuchawek straciłem trochę czasu i sam byłem zaskoczony, jak dobrze pasuje do nich ten w sumie tani model Beyerdynamica.

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Musical Fidelity MX-HPA (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Możecie coś więcej napisać o ww. wzmacniaczu? Jak się ma ta aksamitna góra do szczegółów, no i jakość średnicy.

Z góry dzięki.

M.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nurtuje mnie jedno pytanie: obecnie posiadam akg k 550 i slucham muzyki na Marantz sa 7003. Pytanie, rozumiem ze wymiana moich akg na tematyczne audio technica juz bedzie poprawa jakosci brzmienia nawet przy wykorzystaniu sluchawek przy obecnym Marantz? Czy moje myslenie jest bledne?

p.s. czy zakup wzmacniacza sluchawkowego HEED AUDIO CANAMP II do obecnych Akg k 550 to dobry pomysl czy raczej wyrzucenie pieniedzy w bloto? Czy ten Heed jest w stanie cos wniesc do jakosci brzmienia

Miałem HEED'a i teraz mam ATH W1000Z. Heed jest ciekawy ale W1000Z to zupełnie inna bajka. Zdecydowanie lepiej kupić ATH niż modelować dźwięk za pomocą HEED'a!

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.