Skocz do zawartości
IGNORED

Delikatny upgrade zestawu Ikon 6 mk2 / Kandy K2 / CXN

yooro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na początku zaznaczę, że jestem zadowolony z tego co mam i nie chcę zmieniać głównych komponentów zestawu. Wiem wiem że głośniki do wymiany, końcówka do kosza a mieszkanie razem z psem (którego nie mam) to też do wymiany. Chcę poprawić jego niedociągnięcia a że nie chcę jeździć po salonach audio po to by słuchać setki interkonektów / kabli głośnikowych / różnych kabli zasilających - dlatego też zwracam się z prośbą do osób bardziej doświadczonych z małym case study. Pacjent wygląda następująco:

Sprzęt:

Dali Ikon 6 mk2

Rel T5

Końcówka mocy Roksan Kandy K2

Cambridge Audio CXN

Kable:

streamer / końcówka - QED Performance Audio

końcówka / głośniki - na górze "equilibrium" nie pamiętam modelu (cośtam light 11 czy jakoś taki), jakiś taki za 500 zł / na dole chord carnival silverscreen

kabel zasilający do streamera, suba i końcówki - fabryczny

Z czego słucham: przez streamer Spotify. Nie chcę przechodzić na Tidal z wielu względów.

Czego oczekuję: dobrej zmiany :) ale co śmieszniejsze, więcej detaliczności w przekazie i wyostrzenia dźwięku.

Budżet: bliżej nieokreślony. Coś pomiędzy 1 zł a milion

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Witaj,

Prawdę mówiąc wchodząc na temat myślałem że powiesz że oczekujesz mniej wyrazistości.

Ale rozumiem każdy ma swoje gusta. Jeśli chcesz jeszcze więcej wyostrzenie. To spróbuj sprawdzić wzmacniacz ca do kompletu. Chyba że brakuje ci detali w środku pasma?

Gość numik

(Konto usunięte)

jessu, ja sprzedałem ikony przez chaotyczną górę i też czekałem na inne opisy :). Jeszcze więcej wyostrzeń? No nie z Roksanem - wzmacniacz Rotela lub Marantza, szczególnie Rotel..., no końcówka mocy w Twoim przypadku, jeszcze ewentualnie Exposure i Atoll, są fajne używki na allegrooo

Numik tu chodzi o kable, szczegolowosc i troche wyostrzenia. Calosc jest dla mnie ok i nie chce mi sie zataczac kola wymieniajac kolumny / koncowke mocy / streamer. Przy tej kombinacji gora jest spokojna. Moze pytanie powinno byc bardziej precyzyjne - jakie kable i na co byscie wymienili w tym polaczeniu zeby bylo fajniej?

Twój opis kompletnie się rozjeżdża ze sprzętem, który posiadasz. Dlategoteż poszedłbym po bandzie i spróbował wypożyczyć/nabyć dwa różne kabelki, np: chord chameleon silver plus albo monster cable (jakiś "niższy" model bez srebra). Ja mam teraz wpięty solstice 7, ale muszę go zmienić bo mam za dużo "wyostrzenia dźwięku". No a ty tego właśnie szukasz. Spróbuj.

Z drugiej strony - podłącz może jakiś fajny napęd cd, dobrze zrobioną płytę i zobacz co się wydarzy. Coś mi się wydaje, że jakość materiału podanego ze spotify może powodować takie wrażenie o jakim piszesz.

Allmr dziekuje wlasnie o takie porady mi chodzi. Czasami nawet na spotify jest idealnie a czasami brakuje mi tej ostrosci. Glownymi podejrzanymi sa wlasnie kable w szczegolnosci ten laczacy streamer z koncowka

Gołąb89 - i milion w kieszeni ;) obawiam sie ze mozecie miec racje i bede musial pokonac niechec na poczatek do tidala. A juz myslalem ze cala zabawa ograniczy sie do targania kabla ;)

Jeśli interesuje cię wymiana kabla idź w srebrne quedy. Jeśli to nie pomoże to mimo że jesteś zwolennikiem Roksana to polecał bym wymianę na wspomnianego audiolaba lub ca.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.