Skocz do zawartości
IGNORED

Sub Rel T5i jakie monitory i wzmacniacz do niego ?

Bassfreak

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma znaczenia co tam jest - jest co widać. Fajny. Lubię też grające stoliki.

A oddać Ci muszę, że jeszcze nikt tak bardzo nie przekręcił mojego nicka. Sub WLM jeszcze większy :-)

Jak wiadomo z kim się gada od razu jest uczciwiej i przyjemniej :-)

Wyczuwam tutaj jakieś podejrzenie o inicjowanie tematu SVS z naszej strony. Nic bardziej mylnego, padły pytania o SVS więc się włączyłem.

Czy dostanę wysyłkę za free jeśli pofatyguje się osobiście do was z Gdańska na odsłuch ? :p

Jak wygląda ewentualny zwrot ? Kurierem "door to door" ?

Krótko: tak i tak.

Nie ma znaczenia co tam jest - jest co widać. Fajny. Lubię też grające stoliki.

W takim razie coś specjalnego dla Pana:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dodam, że nie jest to subwoofer aktywny... ;)

Będzie można usłyszeć na Audio Show.

jest jeden 70 kilowy sub o tej wielkosci w ofercie svs i jest to pb13 ultra

A konkretnie 78kg... a jak wiadomo co dwa stoliki, to nie jeden... ;)

PB13 Ultra także do posłuchania u nas, zapraszam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nareszcie subwoofer wielkości subwoofera. Grająca komoda to jest TO!

Nie jest to reguła ale z mojego doświadczenia odsłuchowego : większa buda , cięższa konstrukcja i większy przetwornik = cięższy , niższy , mocniejszy bas

Sa różne gusta jedni potrafią zatykać BR w monitorach bo basu za dużo z czego dla mnie jakie by to nie były monitory to tylko plumkanie nie bas

Mnie zadowala brzmienie suba na 12" calowym głośnik z BR o średnicy płyty CD :p

szukam sam nie wiem czego :P

Wiesz co nie pytałem o nie ale skoro modele 1000 są za 2,5k to 2000 z 3,5 pewnie

Aktualne ceny to: SVS SB-1000 i SVS PB-1000 kosztują 2400 zł, SVS SB-2000 - 3450, SVS PB-2000 - 3950.

SITKA niech pierw poslucha zanim cos napisze

Luz,pisze bardziej pod SYFKA :D

Bassfreak czuje ze SIWEK

DO MODERACJI.

Proszę upomnieć tego forumowicza aby używał właściwych nicków.

Na merytoryczne wypowiedzi trudno zaradzić, ten typ tak ma i nic nie wskazuje, aby poziom wypowiedzi w najbliższym czasie uległ jakiejkolwiek poprawie.

Dziękuję.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

sittek daj znać jak posłuchasz rel-a t9i jestem ciekaw twoich odczuć

Zanim kupiłem T7 słuchałem T5, T7 i T9 w różnych konfiguracjach.

@subfan z tego co widzę nie masz totalnie zielonego pojęcia o subwooferach, ani o sprzęcie audio.

Pozostaje ci tylko prymitywnie zaczepiać ludzi na forach, bo na nic innego nie jest cię stać. Zresztą z taką wiedzą o czym masz pisać?

Donosić? Na ciebie z czystą przyjemnością. Tym bardziej że zrobiłem to pierwszy raz i jeśli chodzi o ciebie, na 100% nie ostatni.

Najśmieszniejsze jest to, że prymitywnie wciskasz ludziom sprzętu, którego na oczy nie widziałeś, o odsłuchach nie wspomnę.

pytanie troszkę nie w temacie ale nie będę zakładał nowego aby nie śmiecić forum

ja wiem że są ludzie którzy słuchają "kabli" a są też pewnie tacy co "słuchają" podstawek (standów) , czym się różnią takie za 400 zł od tych za ponad tysiaka np ?

Im bardziej są stabilne, dociążone, im bardziej są ciężkie, wypełnione np piaskiem, ważą kilkanaście kilogramów, lub są solidnie zbudowane tym będzie z monitorów lepszy bas i przestrzeń. Czasami ciężko je odróżnić, te lepsze, droższe modele,np. od podłogowców.

Powiedz, jakie monitory trudno odróżnić od podłogówek w tej samej cenie.

Żeby z monitorów wycisnąć przyzwoity bas zwykle musisz kupić wzmacniacz kosztujący 5 razy tyle co one.

Tylko włącz muzykę, która ma w sobie ten bas. Nie jakąś gitarkę akustyczną plus wokal. Wystarczy klasyczny The Doors.

Np. Dynaudio Audience 52 i Rotel RA-980BX na solidnych ciężkich podstawkach Atacama wypełnionych piaskiem bez problemu przebił basem budżetowe podłogówki w cenie do 2000zł. Nie ilością rozlazłego niskiego basu, ale jego jakością, szybkością, wypełnieniem i zróżnicowaniem.

Np. Dynaudio Audience 52 [...] bez problemu przebił basem budżetowe podłogówki w cenie do 2000zł.

No to mamy problem z czytaniem lub liczeniem. Pytałem o kolumny w tej samej/podobnej cenie, a wspominane Dynaudio znalazłem za 4800 zł. To 2,4 razy więcej niż 2000 zł.

Może porównamy kolumny za 40 000 zł z takimi za 96 000 zł? Albo za 20 000 zł z takimi za 48 000 zł?

A może tę różnicę przeznaczyć na wzmacniacz i podpiąć taki za 30 000 zł zamiast za 3 000 zł?

Monitor jest fajny w małym pomieszczeniu, do spokojnej muzyki przy niezbyt głośnym odsłuchu. W pozostałych przypadkach to sadyzm.

Monitor jest fajny w małym pomieszczeniu, do spokojnej muzyki przy niezbyt głośnym odsłuchu. W pozostałych przypadkach to sadyzm.

Popieram , cicho słucham głównie wieczorem w dodatku słuchanie takiej muzyki jak słucham na małej głośności jest męczące bo tu musi być wykop i już. I ofc sub musi być

Jeszcze co do basu z podstawkowców i podłogówek. Często wydaje się, że z monitorów bas jest szybszy czy lepiej kontrolowany, a dzieje się tak dlatego, że w podstawkowcach jest po prostu mniej niskiego basu niż podłogówkach.

Kiedyś ktoś na forum napisał, że zmienił podłogówki na monitorki i te są lepiej zestrojone bo nie wzbudza mu się bas w pokoju, a prawdopodobnie mniejsze kolumny po prostu nie odtwarzały częstotliwości, które wzbudzały się.

Wracając jeszcze do suba z ciekawości poszukałem danych pewnego modelu którego słuchałem za czasów gdzie zaraziłem się przebasowieniem , pamiętam że grał bardzo przyjemnie a okazało się że to buda zamknięta a konkretnie onkyo SKW-938 , tylko ten model pasuje wyglądem więc zakładam że to ten. Bas był ciepły i miękki ale jednocześnie miał taką fajna sprężystość

Więc okazuje sie ze Rel nie był pierwszym subem zamkniętym którego słuchałem :d

No to mamy problem z czytaniem lub liczeniem. Pytałem o kolumny w tej samej/podobnej cenie, a wspominane Dynaudio znalazłem za 4800 zł. To 2,4 razy więcej niż 2000 zł.

Może porównamy kolumny za 40 000 zł z takimi za 96 000 zł? Albo za 20 000 zł z takimi za 48 000 zł?

A może tę różnicę przeznaczyć na wzmacniacz i podpiąć taki za 30 000 zł zamiast za 3 000 zł?

Chyba ty masz problem, lub je stwarzasz. Chcesz się kopać? Nie ma sprawy.

Doczytaj sobie, lub poproś kogoś aby ci na obrazkach wytłumaczył, że seria Audience dostępna jest z drugiej ręki, więc wskaż mi sklep, gdzie można je dostać za 4800zł? Średnio rozgarnięty by zrozumiał, że chodzi o towar z drugiej ręki. Niestety nie ty,

Może jeszcze określisz zawyżoną cenę dystrybucyjną w trakcie premiery produktu?

Tak więc daruj sobie ten sarkazm.

Bzdury piszesz.

Wiesz, z drugiej ręki to kolumny za 100 000 zł stracą na wartości 50 000 zł (50%), a takie za 4 000 zł tylko 2 000 zł (50%).

Polski produkt straci więcej niż zachodni uznanej marki.

Kolumny mające 30 lat więcej stracą niż kolumny mające lat np. 5.

I tak dalej w temacie second-hand.

Możesz porównywać pomarańcze z mandarynkami, bo oba owoce mają podobny kolor, ale to jest bez sensu.

Jak przemyślisz, to zamiast sarkazmu dostrzeżesz prawdę.

@Wuelem przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałeś wcześniej :

a potem jeszcze raz wróć do swoich naukowych wywodów na temat cen.

Np. Dynaudio Audience 52 i Rotel RA-980BX na solidnych ciężkich podstawkach Atacama wypełnionych piaskiem bez problemu przebił basem budżetowe podłogówki w cenie do 2000zł.

Rozumiem, że Dynaudio wyceniasz na 2000 zł za używane, a podłogówki na 2000 zł za nowe?

Czy chcesz Dynaudio za 2000 zł (używane) porównać do podłogówek za 1000 zł (50% ceny nowych).

Męczy mnie ta rozmowa, ale dla spokoju uściślij jak liczysz, bo rzeczywiście może coś źle zrozumiałem. No i chyba nie podałeś modelu tych kiepskich podłogówek kosztujących 2000 zł (za nowe czy używane?).

Rozumiem, że Dynaudio wyceniasz na 2000 zł za używane, a podłogówki na 2000 zł za nowe?

Czy chcesz Dynaudio za 2000 zł (używane) porównać do podłogówek za 1000 zł (50% ceny nowych).

Męczy mnie ta rozmowa, ale dla spokoju uściślij jak liczysz, bo rzeczywiście może coś źle zrozumiałem. No i chyba nie podałeś modelu tych kiepskich podłogówek kosztujących 2000 zł (za nowe czy używane?).

Jeśli rozmawiamy o kolumnach np. używanych to należy też porównywać cenami z tego samego okresu produkcji. Kolumny, które 4 lata temu kosztowały 2 tyś i kolumny sprzed 10 lat za 2 tyś to różne ceny.

Kiedyś kupiłem 10 letnie kolumny podłogowe, trójdrożne, które jako nowe kosztowały naprawdę dużo, a ja dałem w idealnym stanie raptem 1000zł, a one nowe kosztowały 10 lat temu jakieś 6 tyś. Nie wyobrażam sobie osiągnąć takiego basu z żadnych podstawkowców, w każdym razie ja takich nie słyszałem.

Jeśli rozmawiamy o kolumnach np. używanych to należy też porównywać cenami z tego samego okresu produkcji. Kolumny, które 4 lata temu kosztowały 2 tyś i kolumny sprzed 10 lat za 2 tyś to różne ceny.

Kolumny mające 30 lat więcej stracą niż kolumny mające lat np. 5.

I właśnie o tym też napisałem. Topowe modele z lat 80-tych (np. Cyrus/Mission) potrafią dziś kosztować grosze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.