Skocz do zawartości
IGNORED

Sub Rel T5i jakie monitory i wzmacniacz do niego ?

Bassfreak

Rekomendowane odpowiedzi

Owszem jest przebitka ale i tak wychodzi chyba lepiej niz velo i rel

Z czego wynika większą cena ? Haracz dla dystrybutora ? :p

szukam sam nie wiem czego :P

No widzę że zrobiło się tu małe lobby pewnej internetowej marki :-)

Nieźle chłopaki ciśniecie, ja rozumiem, że jest wielu niezdecydowanych co wybrać,

ale te wasze opinie o REL i zachwalanie tego czegoś,czego nie można posłuchać........

można się co najwyżej pośmiać.

Bo żeby dosadnie nie napisać, pociskacie pierdoły aż furczy.

REL T9 i mało basu w 15 m2 :-)))))))))

No ale internet ma to do siebie, że przyjmie wszystko, no chyba, że moder sie wkurzy.

Ciśnijcie dalej, może jakiś leszcz się da nabrać.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Żeby nie było nie jestem związany z żadną firmą hehe :d nie mówię że rel jest zły po prostu to nie to co szukam

Subfan z Niemczech ten co bym chciał wychodzi podobnie cenowo

Niech buczy i niech dudni, bo basu ma być na potęgę, wszystkie gały na maxa, to jest szczyt marzeń :-)

Gość

(Konto usunięte)

SITEK wez ty chlopie przeczytaj temat zanim zaczynasz cos pisac wogole chlopcze,mam sb13 ultra jak by co,i porownywalem z relusiami i velusiami i nawet sb2000 wyszedl lepiej . wpadasz piszesz cos z d.... ze to ci sie nie podoba a o tym masz inne zdanie , troling tez ci nie obcy. JA pisze o tym co widzialem ,slyszalem i kupilem a ty pewnie dopiero sie dowiedziales ze taka firma istnieje jak svs. i tak sb 2000 roz...l t9 i osobiscie to sprawdzilem a do sb 13 ultra dzielą go lata swietlne. A leszcze to kupuja wlasnie to co im polecą na forum czyli tak jak ty i nie raczą sobie zadac troche trudu zeby pogrzebac w temacie samemu. a na marginesie nie wstyd ci wpadac na cudzy temat i cisnąc z jego upodoban czy gustu muzycznego? ogarnij sie!

Gdzie to było?

Cinematech w Gdańsku

subfan aż tak się nie wkurzaj chociaż się tobie nie dziwię skoro na forum widziałem ze ludzie zatykają BR w monitorach bo bas ich zgniata HAHA

a ten sb 13 ultra to chyba by przestawił mi ściany łącznie z moimi organami :d

a na marginesie nie wstyd ci wpadac na cudzy temat i cisnąc z jego upodoban czy gustu muzycznego? ogarnij sie!

Aby tu pisać miałem zapytać się ciebie o zgodę? Naprawdę?

Czy ja wyśmiewam się z czyjegoś gustu?

Widzę tylko jak ktoś pisze głupoty na temat REL lub Velodyne, a ty zaraz nagle wyskakujesz z tekstem, że te daw woofery to cienizna i najlepszy będzie ten który na siłę promujesz. Przecież to wali na odległość.

Wisi mi to co masz w domu, interesuje mnie to co tu piszesz.

Tak więc daruj sobie jakieś zarzuty o trollingu, bo chyba nie masz pojęcia co to oznacza.

Cinematech w Gdańsku

W takim razie na początku tygodnia wpadnę do Andrzeja i zobaczymy tego REL-a T9, który nie radzi sobie w 15m2.

@subfan nie przeginaj.

15m2 mam u siebie , nie wiem dokładnie ile miało pomieszczenie odsłuchowe ale nie było specjalnie duże

gdzie ja napisałem że t9i sobie NIE RADZI ? ...

są gusta i guściki

Gość

(Konto usunięte)

W takim razie na początku tygodnia wpadnę do Andrzeja i zobaczymy tego REL-a T9, który nie radzi sobie w 15m2.

Jak będziesz się wybierał jadę z Tobą, może się do suba przekonam...daj cynk na priv...

Pozdrawiam

Czuję się niejako wywołany do odpowiedzi w temacie "sprzedaży i serwisu gwarancyjnego SVS na terenie Polski".

Od niedawna jesteśmy [my, tzn. SoundClub] dystrybutorem SVS w Polsce. Sprzedaż już ruszyła choć póki co trafiają do nas głównie osoby "lepiej zorientowane". Wkrótce ruszy polska strona internetowa SVS z możliwością zakupu także online.

Serwis gwarancyjny oczywiście jest realizowany także w Polsce choć póki co nie było takiej potrzeby ;)

Wszystkie modele subwooferów SB i PB są dostępne na miejscu, zarówno do odsłuchu jak i zakupu. Podobnie rzecz się ma z kolumnami głośnikowymi serii Prime i Ultra.

Spieszę również wyjaśnić, iż ceny w Polsce nie odbiegają od cen SVS np. w Niemczech. Np. SB-13 Ultra w Polsce kosztuje 8.450 zł, w Niemczech - 1999EUR, czyli nawet nieznacznie więcej mimo niższego VAT. Łatwo więc zauważyć, że "haraczu" dystrybutora nie ma ;)

Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu!

Heh rozumiem :p tak myślałem że jednak to nie haracz tylko że to cena z euro na zł , że nie było sensu przeliczać z dolara na zł

Miło widzieć takiego posta

. Po wypięciu go po 3 dniach...moje Zensorki 5 grały jakby mocniej. Może to tylko wrażenie, ale takie było

Jak miałeś go podłączonego? Bo to trochę dziwne. Prawidłowo podłączony nie wpływa na dźwięk w kolumnach.

Bez obrazy dla użytkowników rel-ów ale nie wiem jak można używać ich w KD skoro przy cięższej muzie mają problem

Heh, wiedziałem, że Sittek na ten wpis zareaguje :)

Zgadzam się z tym zdaniem, tzn. być może w muzyce Rele dają radę, zresztą sporo osób ich do tego używa i jest zadowolonych. Jeśli jednak mówimy o poważnym kinie to dla mnie Rel odpada. Po pierwsze nie te ciśnienia, po drugie nie ta cena.

Jak kupowałem swojego Paradigama zastanawiałem się właśnie nad SVSem 13 Ultra, z tym, że ja chciałem suba w obudowie zamkniętej, choć w komplecie do SVSa są zatyczki do otworów bas refleks.

Ważniejsza jednak sprawa to przeraziła mnie wielkość tego suba. Jak ktoś ma dedykowane pomieszczenie czy duży salon to ok, ale w przeciętnym pokoju dziennym to może być problem.

Dla osób nie w temacie wrzucam poglądowo fotkę :)

Mały przytyk do tego suba, a może nawet duży, nie wiem kto wymyślił ekran do regulacji tego subwoofera na tylnej ściance, dla mnie to skrajnie niepraktyczne rozwiązanie, a nawet głupie. Dodać też należy, że on waży 70 kg.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niech buczy i niech dudni, bo basu ma być na potęgę, wszystkie gały na maxa, to jest szczyt marzeń :-)

Jak widać jeszcze wielu nie nauczyło się co to jest dobrze zestrojony subwoofer

U mnie T5 trzęsie 16m2 pokojem.

U mnie T5 trzęsie 16m2 pokojem.

Czuję się niejako wywołany do odpowiedzi w temacie "sprzedaży i serwisu gwarancyjnego SVS na terenie Polski".

No, wreszcie, nie mogłem się doczekać po tym długawym wstępie :-)

Macie jakąś swoją stronkę?

Jak z serwisem gwarancyjnym?

Będziecie naprawiać sami czy pojedzie do Niemca?

Heh, wiedziałem, że Sittek na ten wpis zareaguje :)

Dodać też należy, że on waży 70 kg.

Jezus Maria, przecież to może zabić :-) Jest większe od niejednej pralki.

Czy osoby z rozrusznikami i pozawałowcy mają stanowczy zakaz przebywania w pobliżu w trakcie pracy urządzenia? "-)

Gość numik

(Konto usunięte)

Jak miałeś go podłączonego? Bo to trochę dziwne. Prawidłowo podłączony nie wpływa na dźwięk w kolumnach.

jak mówię, pewnie to tylko wrażenie - był wpięty razem z kolumnami...czyli prawidłowo

Macie jakąś swoją stronkę?

Jak z serwisem gwarancyjnym?

Będziecie naprawiać sami czy pojedzie do Niemca?

Strona powstaje, powinna pojawić się [choć nie dam sobie ręki uciąć] za 2 tygodnie. Zanim się pojawi mogę przesłać info w j.polskim na maila.

Serwis gwarancyjny na miejscu.

Jak kupowałem swojego Paradigama zastanawiałem się właśnie nad SVSem 13 Ultra, z tym, że ja chciałem suba w obudowie zamkniętej, choć w komplecie do SVSa są zatyczki do otworów bas refleks.

Ważniejsza jednak sprawa to przeraziła mnie wielkość tego suba. Jak ktoś ma dedykowane pomieszczenie czy duży salon to ok, ale w przeciętnym pokoju dziennym to może być problem.

Dla osób nie w temacie wrzucam poglądowo fotkę :)

Mały przytyk do tego suba, a może nawet duży, nie wiem kto wymyślił ekran do regulacji tego subwoofera na tylnej ściance, dla mnie to skrajnie niepraktyczne rozwiązanie, a nawet głupie. Dodać też należy, że on waży 70 kg.

SVS prdukuje także SB13 Ultra czyli właśnie wersję w obudowie zamkniętej. Jest on oczywiście mniejszy i lżejszy niż PB13 Ultra [czyli z bass reflexem]. Dodatkowo jest także tańszy!

Jako że do albatros-a w Gdańsku mam chwile piechotą podszedłem popytać o suby , posłuchałem Cambridge audio aero 9 (10" plus 10" bierna , buda zamknięta ") jak na 2k zł gra całkiem przyjemnie tyle że bez kolców przy większej mocy jeździ po podłodze xd , jednak kusi mnie okrutnie ten svs ze względu na opinię zrobił bym yolo z jego kupnem bo średnio mi się chcę z gda do wawy na odsłuch jechać :d

Dodatkowo jest także tańszy!

I pewnie gra jak te dwa razy droższe :-)

OK.

Jak będzie strona to dajcie znać, przynajmniej będzie w czym wybierać, bo im więcej tym lepiej. Taniej.

Czy wchodzić będzie wypożyczanie na odsłuchy? :-)

Czy wchodzić będzie wypożyczanie na odsłuchy? :-)

Co do zasady jest możliwość zwrotu w terminie bardzo komfortowym do oceny walorów brzmieniowych ale w sytuacjach indywidualnych będziemy starać się także dać możliwość wypożyczenia solidnie rozegranej sztuki.

Czy to prawda że przy zakupie suba kabel którym podłącza się go do ampli trzeba kupić osobno ?

SoundClub

Czy dostanę wysyłkę za free jeśli pofatyguje się osobiście do was z Gdańska na odsłuch ? :p

Jak wygląda ewentualny zwrot ? Kurierem "door to door" ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.