Skocz do zawartości
IGNORED

Niewystarczająca długość kabla głośnikowego

jaromarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem zestaw dali zensor 7 okazało się że kabla który został położony pod podłogą jest niewystarczająca ilość(brakuje 1 m)do tylnich głośników. Czy jest sposób na dosztukowanie takiego kabla(bez straty na jakości) czy będzie różnica jeśli go "dosztukuje"? czy musi być taki sam kabel?(Qed 42 Strand)

Dzięki za opinie.

Pozdrawiam.

Czy jest sposób na dosztukowanie takiego kabla(bez straty na jakości)

Starannie zlutuj kable (najlepiej cyną bez dodatku srebra) i nałóż termokurczki.

czy będzie różnica jeśli go "dosztukuje"?

Jeśli wykonasz to starannie, to nie będzie żadnej różnicy. Zwłaszcza dla kolumn surround.

czy musi być taki sam kabel?(Qed 42 Strand)

Jeśli masz taką możliwość, to warto skorzystać z takiego samego kabla.

Warto chociażby dla spokoju duszy. ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Też przedłużałem kable do surrandów, połączyłem kostką do kabli elektrycznych i moim zdaniem jakość jest bez strat, oczywiście tym samym kablem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.