Skocz do zawartości
IGNORED

Niezdecydowany, pomoc w wyborze pierwszego audio.

pasekq

Rekomendowane odpowiedzi

Nke piszę o preferencjach muzyczny bo slucham wszystkiego.

Uważam, że w takim wypadku niemal wszystko się nada :) Nie pogniewaj się, ale nie wyglądasz na kogoś, kto by się pasjonował muzyką, w kogo życiu pełniłaby jakąś naprawdę istotną rolę. To nic złego, jedni mają tak, drudzy inaczej, ale nie ma sensu się wysilać na poszukiwania złotego graala w takiej sytuacji, bo jakieś niuanse brzmienia prawdopodobnie dla Ciebie nie będą miały znaczenia. Co do Kenwooda, nie słyszałem tego modelu ani niczego o nim nie czytałem.

Nke piszę o preferencjach muzyczny bo slucham wszystkiego. Sprzęt jak najbardziej moze byc uzywany. Uwazasz ze ten kenood 770d sie nie nadaje?

To wszystko jest trochę bardziej skomplikowane niż Ci się wydaje. Kupisz coś w ciemno, bo x czy y napisze Ci, że to coś to akurat może być to?

Przejrzyj od końca wątek;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Potem idź do sklepu i po prostu coś sobie wybierz. W tej cenie te wszystkie rozważania nie mają większego sensu. Jakbym sam miał taki dylemat kupiłbym Yamahę Pianocraft.

Ukryta Zawartość

Daje możliwość wypożyczenia 15tek do domu i sprawdzenia ich u siebie.

Panowie ale tak serio? 600 na wzmak 200 na kable? Przy tej klasie myślę że kable będą stanowić niewielki procent i wystarczy coś z podstawowej grupy produktów.

Pozdrawiam

600 na wzmak 200 na kable?

Ja to seeerio, jak najbardziej :) Gdybym wydał 600 na takiego Kenwooda KA-900 i wziął do tego no np. jakieś fajne Cantony, Brauny albo T+A z epoki, to serio nie chciałbym tego spinać byle jakimi OFC za dychę z metra.

Ja to seeerio, jak najbardziej :) Gdybym wydał 600 na takiego Kenwooda KA-900 i wziął do tego no np. jakieś fajne Cantony, Brauny albo T+A z epoki, to serio nie chciałbym tego spinać byle jakimi OFC za dychę z metra.

Udajmy że Twoja wypowiedz sie nie pojawiła

Łokmen Saba

Wstepnie zdecydowałem sie na.kolumny STX Electrino 150 + uzywany wzmacniacza ok 300zl. Wzmacniacz ma pociągnąć rok czasu i wtedy wymienię na nowy.

Pokój 17 m caly, a licząc do tego "zalamania" gdzie stoi narożnik ok15,5 m. Mysle że takie kolumny beda dobre.

Wzmacniacz z allegro kenwood KA 770D lub Denon PMA- 300 V. Wiem ze stere jednak cienko z kasą. Mysle ze przy tej cenie wzmacniacza to nie ma ktory będzie lepiej grał. Moż podpowiecie ktory z nich wybrac.

Wstepnie zdecydowałem sie na.kolumny STX Electrino 150 + uzywany wzmacniacza ok 300zl. Wzmacniacz ma pociągnąć rok czasu i wtedy wymienię na nowy.

Pokój 17 m caly, a licząc do tego "zalamania" gdzie stoi narożnik ok15,5 m. Mysle że takie kolumny beda dobre.

Wzmacniacz z allegro kenwood KA 770D lub Denon PMA- 300 V. Wiem ze stere jednak cienko z kasą. Mysle ze przy tej cenie wzmacniacza to nie ma ktory będzie lepiej grał. Moż podpowiecie ktory z nich wybrac.

Bierz 300V to fajny piec z fajnym basem. Jak na takiego malucha daje radę. Albo poszukaj 500V, za ta kase dostaniesz.

?👈

Wstepnie zdecydowałem sie na.kolumny STX Electrino 150 + uzywany wzmacniacza ok 300zl.

Co sądzicie o kolumnach Cambridge s70?

Ciągle szukasz. STX bez problemu możesz odsłuchać w kilku miejscach w Polsce oraz u Siebie w domu. Myślę że tak powinieneś zrobić aby być pewnym zakupu.

Ukryta Zawartość

Starszy i wiele lepszy, jak ci nie zalezy na pilocie to go bierz.

Ukryta Zawartość

A jeszcze lepiej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Muzyki będę słuchał z laptopa podpietego do wzmacniacza. Żeby podnieść jakość dźwięku potrzebuję karty dzwiekowej lub daca.

I tu rodzi się pytanie. Wybór jest spory, wystarczy otworzyć ceneo, jednak mnie nurtuje jedna sprawa. Czy ktos z was może zaproponować dac z Chin?

Ukryta Zawartość

Np. taki

Jak masz tylko tyle do wydania,to nie pytaj tylko kupuj,wątpie czy ktoś zna tego daca

Ukryta Zawartość

Łokmen Saba

Przyszly kolumny, podlaczem pod stary wzmacniacz sony n500. Jesli chodzi o dzwiek to przy sluchaniu nie za glosnym jest ok . Czysty, ladny dzwiek. Brakuje mi basu, o ile przy odsłuchu cichym to nie przeszkadza i ladnie sie komponuje z całością to przy glosniejszym słuchaniu jest. Slabo. Nie nadaje sie do sluchania Dr. DRE -Still Dre. ;)

Powoli będę szukal wzmacniacza. NAD 320bee, denon pma 720ae.....

Po prostu pytam ktory sprzęt lepszy. Badam w ktora strone isc. Z kad mam wiedziec czego potrzebuję skoro mam 15 letnie zaleglosci. :)

Panowie, opinie co do sprzetu sa różne. Ale to moje pytanie nakieruje mnie na to, czy lepieej isc w nowszy model ktory ma opinie przecietnego czy starszy z nieco lepszej półki.

Pozdrawiam. :)

Po prostu pytam ktory sprzęt lepszy. Badam w ktora strone isc. Z kad mam wiedziec czego potrzebuję skoro mam 15 letnie zaleglosci. :)

Panowie, opinie co do sprzetu sa różne. Ale to moje pytanie nakieruje mnie na to, czy lepieej isc w nowszy model ktory ma opinie przecietnego czy starszy z nieco lepszej półki.

Pozdrawiam. :)

Bezpośrednie porównanie to jest to czego potrzebujesz...

De gustibus non est disputandum

na allegro są dynaudio audience 10, kuzyn takimi napedza otwarty salon ok 23m2, dają dobrze radę i kopytko na basie jest, do tego jakiś wydajniejszy wzmak np z roteli, do cedeka dozbierasz np miałem taki DVD philips dvp 9000s jako cdek za jakieś 300zł. Myślę że lepiej kupić wzmak + dobre kolumny i potem dozbierac na sensowny cdek czy kabelki jak za tę kwotę kupić wszystko, ale każdy z elementów gorszy.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Z tymi wzmacniaczami to ciężki temat. Sklanialbym sie do uzywanego , tylko większość to dwudziestoletnie klocki. Nowy za ok 1000 zl nie jest pewnie dobry.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.