Skocz do zawartości
IGNORED

Dobra zmiana.

Allmr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nadszedł czas na zmiany. Chciałbym zmienić vincenta 227 na coś lepszego. Generalnie podoba mi się jago barwa, ale nie jestem w stanie znieść poziomu szumu. Wymiana lamp, źródeł, kabli nie pomaga, więc czas na rozwód.

Kolumny to Tannoy Precission 6.2LE. Odpowiada mi w nich barwa, muzykalność, scena a przede wszystkim wokale i średnica. Basu też wcale nie mają za mało.

Muzyka to trochę bluesa, starego lekkiego rocka, śpiewające Panie, akustyczne składy

Wzmacniacz (zdecydowanie tranzystor) może być używką, ale z pewnego źródła, nie jakiś lepiony czy okazyjny szrot z Norwegii czy innej Anglii. I taki, który rzeczywiście jest do kupienia, a nie na zasadzie polowania przez pół roku.

Oczywiście nowe też wchodzą w rachubę. Zakładany budżet to 7-8tys. Nie wiem, czy od razu pisać, że mogę zwiększyć:) jeśli będzie naprawdę warto?

Q21 proponował mi TA power plant - dziękuję za propozycję.

Z uwagą patrzę na MF m6i, BC ex362d, Haiku Sol

Nie podoba mi się Hegel, Krell 300

Z racji zamieszkiwania w małym mieście możliwości słuchania kilkunastu wzmacniaczy mam ograniczone, może ktoś ma tzw. pewniaki? Nie jest to zakup do końca życia.

Będę wdzięczny za Wasze podpowiedzi.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/129072-dobra-zmiana/
Gość numik

(Konto usunięte)

MF 6 jest znakomity, w zasadzie jeśli porównasz go z Baltlabem Epoca 3 jak wyżej i nowym Caspianem masz przegląd rynku. Polecam też najwyższego Dayensa, Haiku słyszałem tylko Bright, jeśli Sol jest jeszcze lepszy - mocny kandydat również

https://www.audiostereo.pl/topic/129072-dobra-zmiana/#findComment-3916821

Wzmacniacz (zdecydowanie tranzystor) może być używką, ale z pewnego źródła, nie jakiś lepiony czy okazyjny szrot z Norwegii czy innej Anglii. I taki, który rzeczywiście jest do kupienia, a nie na zasadzie polowania przez pół roku.

Oczywiście nowe też wchodzą w rachubę. Zakładany budżet to 7-8tys. Nie wiem, czy od razu pisać, że mogę zwiększyć:) jeśli będzie naprawdę warto?

W dzisiejszych " zwariowanych " czasach, trudno jest kupić coś co ładnie wygląda w pokoju, i gra : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

https://www.audiostereo.pl/topic/129072-dobra-zmiana/#findComment-3916904

W dzisiejszych " zwariowanych " czasach, trudno jest kupić coś co ładnie wygląda w pokoju, i gra : )

Do listy dorzuciłbym jeszcze jeden fajny piec...

Baltlab Endo 2

P.S

Jak znajdę kiedyś coś podobnego do BC EX 362 D, tylko tak ze trzy razy droższy, to na pewno się zainteresuje.

Tak ze 200 W. Klasa A... Najbidniej : )

Na razie nie widzę konkurenta dla BC EX 362D, w kwocie do 9.000 zł.

Czyli... Piec ma być funkcjonalny... podpięcie do PlayStation 4

I najważniejsze...

Ma wyglądać lepiej jak grać, i ma grać lepiej jak wygląda.

Amen : )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/129072-dobra-zmiana/#findComment-3916905

Odpowiadam hurtem:

Aż wstyd przyznać, że zapomniałem o Batlabie.

Haiku Sol gra podobno podobnie do Brighta, na pewno go pożyczę, choćby z ciekawości dla rodzimej myśli.

Pisząc, że nie podoba mi się.... miałem na myśli brzmienie, a nie wygląd. Choć bajdełej Krell wizualnie to dla mnie jarmark.

Myszator, widziałem że miałeś BC362d, czytałem Twoje posty - napisz czy warto się tym zainteresować, znajomy sprzedaje za niecałe 5tys. Niestety zagranica. Tylko napisz tak, żebym nie musiał 4 razy czytać Twojego posta, bo nie ogarniam tej składni.

https://www.audiostereo.pl/topic/129072-dobra-zmiana/#findComment-3916926

Tylko napisz tak, żebym nie musiał 4 razy czytać Twojego posta, bo nie ogarniam tej składni.

Stereofonia taka, że będziesz latał czupryną po pokoju... ło da fak : ) Dalej...

Muzykalność, przejrzystość, wykop, kontrola, wygląd.

Jak to powiedział Pan Marek z Melomana...Ewenement !!!

A Marek troszku się zna : )

Lepszej rekomendacji nie muszę bazgrolić...

Do takiej muzy...

Ukryta Zawartość

I nie tylko takiej... Goran Bregovic TV Screen, i jeszcze innej : )

Baltab / BC Acoustique

Amen : )

Aha, i jeszcze jedno.

Pamiętaj... zawsze przy słuchaniu muzy dociążać kolumny...

Może być też futrzakiem... Nawet lepiej, bo futrzak robi dodatkowo za mały " panel " : ) akustyczny...

post-51219-0-23924000-1474384457_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/129072-dobra-zmiana/#findComment-3917008

Dziękuje wszystkim za sugestie. Od poniedziałku biorę się za pożyczanie i słuchanie.

A tymczasem uszy kilka dni będą odpoczywać, a oczy cieszyć pięknymi tatrzańskimi widokami z pozycji roweru.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/129072-dobra-zmiana/#findComment-3917665

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.