Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz +monitory do 10-12 tys

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

BOCIANIE :) mozesz rozwinąc "posmielismy sie z r300"? Z R300 czy raczej z ich nabywcow co to kupiją oczami?

Dla mnie średnie brzmienie. Dla jednego są kosa dla innego lipa. Nie ma co rozwijać, jest sporo chłopaków tutaj co im się podobają.

Zresztą już chyba przestanę oceniać pojedyncze części systemu, tylko całość. Trza będzie robić tak, że się wypisuje cały system, albo co najmniej wzmak + kolumny.

Na pewno polecę:

1) naim 5/atoll 100+ magnaty 1003 + kable melodiki - super szybko, dosyć neutralnie, bardziej takie analityczne granie

2) cayin A-55+ canto grand - super dociążenie i barwa, po ciepłej stronie mocy, nieco wolniej i mniej wysokich niż opcja 1,

Oba słuchałem, mógłbym sobie zamiennie słuchać na tym i na tym

obiektywnie o audio

Gość

(Konto usunięte)

Zresztą już chyba przestanę oceniać pojedyncze części systemu, tylko całość. Trza będzie robić tak, że się wypisuje cały system, albo co najmniej wzmak + kolumny.

Bardzo rozsądne podejście...

Pozdrawiam :-)

ładne i polskie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Gość

(Konto usunięte)

CAYIN mozliwe ze i fajna opcja ale rtv -ka moja ma max 18cm :( Atoll ,wiem ze muzykalny ,zastanawia mnie np arcam a29(bo starszych serii 28,38 nie oplaca sie chyba kupowac-wysoka cena a leciwe) mial ktos z nim stycznosc? Rotel to prawie to samo co NAD tylko w innym opakowaniu,roksany moze i dobre dociązone granie ale paskudne jak niemka po przejsciach :) MF- jakosc wykonania nie za bardzo.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rotel to prawie to samo co NAD tylko w innym opakowaniu,roksany moze i dobre dociązone granie ale paskudne jak niemka po przejsciach :) MF- jakosc wykonania nie za bardzo.

Mądrości które tworzysz są zaiste zabawne. Rotel i NAD to dwa skrajnie różnie brzmiące wzmacniacze.MF powinieneś najpierw posłuchać zanim poddasz swojej amatorskiej ocenie ich budowę.

Gość

(Konto usunięte)

DISCO nie od takich guru slyszalem o podobienstwie nada i rotela, bas,wycofana srednica i szarpliwa gora tyle ich lączy,co do mf mowilem o budowie ewentualnie o jakosci wykonania przy czym np denon 2020 wyprzedza w tym mf o lata swietlne.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

taki mniód? tyle to mozna bylo by zamknac w polowie obudowy.

I zamknięto :

http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze/musicalfida2.php

Były kondy do wymiany co 5 -7...lat / z potencjometrem też działo się coś niedobrego - o słodka skalo termometryczna ......więc podniesiono "budę"... :)

DISCO nie od takich guru slyszalem o podobienstwie nada i rotela, bas,wycofana srednica i szarpliwa gora tyle ich lączy,co do mf mowilem o budowie ewentualnie o jakosci wykonania przy czym np denon 2020 wyprzedza w tym mf o lata swietlne.

Praktycznie widzę że nie potrzebujesz żadnej porady :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jesteś najmądrzejszy na świecie a tak naprawdę jesteś jeszcze w lesie. To jest głęboki i ciemny las. Charakterystyka brzmienia wzmacniaczy obu firm jest skrajnie różna. Słuchaj nadal swoich guru.

Praktycznie widzę że nie potrzebujesz żadnej porady :)

To się raczej nazywa bufonada. Charakterystyczne dla audio przedszkola.

Gość

(Konto usunięte)

DISCO jak krytyka to konstruktywna to po 1,po 2 skrajnie rozne hmmm jezeli laczy je nawet tylko granie mocne dolem to juz nie jest to skrajnie rozne. Po 3 skoro masz wpadac na czyjs temat z takimimmadrosciami,nie popartymi faktami,doswiadczeniem itp to idz dalej ,szkoda pradu. Nie wiem kto jest tu amatorem rzucajac opinie w stylu ,,wzmacniacz x miazdzy wzmak y i tyle ,, pelen profesjonalizm.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tylko ten dół jest inny. U NADa rozlazły poza serią M choć i ta wybitna nie jest. U Rotela mocny ale kontrolowany. Nie poparte doświadczeniem? A to dobre :D Może zastanów się czy chodzi o poszukiwanie sprzętu czy o lans.

Wskaż gdzie napisałem że cokolwiek miażdży coś innego w tym wątku. Napisałem że Rotel i NAD to dwie zupełnie różne szkoły dźwięku bo to akurat prawda. Tekst o zamknięciu w jednej obudowie nadaje się do rubryki "Humor zeszytów szkolnych" z niegdysiejszego Przekroju. To tak jakby napisać że Gryphon i McIntosh to to samo.

Gość

(Konto usunięte)

NIE CHCE MI SIE NAWET ODPISYWAC NA TO.ODBIJ JEST WOGOLE COS TAKIEGO JAK LANS NA FORUM? .NAPISALEM "W STYLU" BO SKRYTYKOWALES A NIE NAPISALES NIC O NICH. PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM TEMAT I PODPOWIEDZ COS ,JAK MASZ TYLKO TROLIC TO LEC DALEJ,SZKODA CZASU

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Chłopaki dajcie na luz jak ktoś twierdzi że Nad i Rotel to,to samo to niech zakupi byle co i słucha dalej,bo szkoda kasy na upgrade

Dlaczego ???

Rotel na bass

Nad na środek i wysokie...

ps.

powinno wyjść dobrze - lampowo...:)

taki mniód? tyle to mozna bylo by zamknac w polowie obudowy.

Myślisz że upchanie elementów we wzmacniaczu jak w konserwie to jest dobry pomysł? A wymiana ciepła? Wszystko zależy od konstrukcji. Stare świnki MF miały obudowy, które spełniały jednocześnie rolę radiatora. W takim przypadku zwarta zabudowa miała sens. Co do jakości wykonania MF-ów zwłaszcza tych nieco starszych większych zastrzeżeń nie mam. Podoba mi nawet to, że nie świecą jak choinka.

Chłopaki dajcie na luz jak ktoś twierdzi że Nad i Rotel to,to samo to niech zakupi byle co i słucha dalej,bo szkoda kasy na upgrade

Panowie dajcie spokój.

Jak się wyrówna poziomy to zagrają tak samo ;-)

• 2 tygodnie później...

MF- jakosc wykonania nie za bardzo.

Jestem posiadaczem Musicala Fidelity m3si i nic takiego "nie za bardzo nie widzę w nim a z tego co wiem każdy wyższy model jeszcze bardziej dopracowany.........

>subfan

Przez lata mialem na testach w sumie ponad 20 roznych wzmacniaczy testowanych ze starymi monitorami Tannoy-a i najlepiej wypadl Cayin A88T, ktory do dzisiaj mi sluzy. Discomaniak71 pisal, ze Rotel ma mocny bas i kontrolowany. Mam tez Rotela RA 985BX i Cayin ma rowniez mocny, ale przy tym bardziej konturowy i lepiej kontrolowany - przynajmniej we wspolpracy z Tannoy-ami. Jestem jednak przekonany, ze przy napedzaniu innych kolumn Cayin bedzie rowniez przewyzszal Rotela i wiele innych wzmakow. A w ogole dzwiek z Cayina jest przyjemniejszy w odbiorze.

Jak zapewne pamietasz pisalem kiedys do Ciebie w sprawie monitorow Rehdeko, a nawet przez pomylke dwa razy ale nie odpowiedziales co o nich sadzisz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.