Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny BMN - ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam pominąłem jakoś , Yankes ale nie namówisz mnie już na opisywanie brzmienia kabli , no wybacz . :)

Nie chodzi o opisywanie tylko raczej o stwierdzenie czy mogą zgrać się z BMN?

De gustibus non est disputandum

Tył

1c0cdbce5a349629cfcbcb08c0f71928_1.jpg

Osobiście wolałbym aby gniazda były znacznie niżej..... Jak są krótkie kabelki to zwisa jak linki od prania.

Dlatego muszą być 2.5m jak do monitorów. Pan Bogdan mówil że robi tak celowo, alby połączenia przewodowe wewnątrz kolumny były jak najkrótsze. osobiście też mi to średnio lezy, ale i tak przewody zwisają za kolumnami.

?👈

Czy skrzynki dla BMN robi Pylon Audio? Tak by wynikało ze zdjęć na stronie facebookowej Pylona. Jeśli tak, to jakość wykonania jest na bardzo wysokim poziomie.

Czy skrzynki dla BMN robi Pylon Audio? Tak by wynikało ze zdjęć na stronie facebookowej Pylona. Jeśli tak, to jakość wykonania jest na bardzo wysokim poziomie.

Nie wiem, na pewno ktoś robi - na pewno nie on.

Sorki ze sie wtrące ale 18cm czyli taki jak np w canto grand? Pytam bo roznie są podawane rozmiary glosnikow.

18cm pewnie razem z koszem itp, podawalem link to tego głośnika. To chyba ten, bynajmniej z wygladu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

Nie wiem, na pewno ktoś robi - na pewno nie on.

18cm pewnie razem z koszem itp, podawalem link to tego głośnika. To chyba ten, bynajmniej z wygladu.

Ukryta Zawartość

Coraz bardziej jestem zainteresowany....tym bardziej,że mieszkam w Bydgoszczy.Zaczynam się zastanawiać ale nad podstawkowymi.

Ukryta Zawartość

Podstawkowce mają 22cm, te większe. Jak masz na miejscu to co za problem.

Spory potencjał....muszę to jeszcze przetrawić....

Sprytnie :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

No nie wiem, pewnie chodzi ci o cenę? Akurat Model S2 kosztuje 3800zl, czyli tylko 300żł różnicy, doliczysz standy i wszystko wyjdzie z 4500zł. Pomijam fakt że wyglądają jak wyglądają, to już bardziej kwadraty. Można by je sprawdzić.

?👈

Bogdan mówił ze podłogowe lepiej chodza na basie mimo ze maja mniejszy glosnik.

Skoro skrzynka jest w całości czynna to raczej bas musi być większy.W Twoim odczuciu jak nisko potrafią zejść Twoje kolumny?poniżej 50 Hz?

Nie mam pojęcia :) Ale jest dobrze, wiele lepiej niz KEF R300 pod tym względem. Basu ogólnie jest mniej, ale zejście ma wiele lepsze. Pojawia sie jak go potrzeba. W elektronice czy popularnych kawałkach klubowych jest czasem az za bogato. Ogólnie jestem w szoku że taka 18cm tak schodzi. Ale jarex naprowadził mnie na nowy trop. Chyba wezmę jeszcze S2 i je sobie porównam...

?👈

Nie mam pojęcia :) Ale jest dobrze, wiele lepiej niz KEF R300 pod tym względem. Basu ogólnie jest mniej, ale zejście ma wiele lepsze. Pojawia sie jak go potrzeba. W elektronice czy popularnych kawałkach klubowych jest czasem az za bogato. Ogólnie jestem w szoku że taka 18cm tak schodzi. Ale jarex naprowadził mnie na nowy trop. Chyba wezmę jeszcze S2 i je sobie porównam...

Skoro tak dogadany jesteś z p.Bogdanem to super!Jestem ciekaw Twoich porównań.Kiedyś w jakieś recenzji czytałem,że dobry bas pojawia się jak dobry kamerdyner wtedy kiedy jest potrzebny....Monitory S 2 to potężny kawał kolumny 50 cm.wysokości....może być dobrze schodzi według producenta do 35 Hz.

Jakby co kontynuujemy tu:

Ukryta Zawartość

OK dzięki....fajny temat.Dlaczego nie pisać dobrze o polskich producentach.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.