Skocz do zawartości
IGNORED

Lampy na pre 12AX7 vs 12AU7 czy może coś innego

venom200

Rekomendowane odpowiedzi

Lampy w prosiaczku wymienia się wtedy kiedy nadają się do wymiany, a nie co dwa lata.

Inna rzecz, czy warto w ogóle marnować lampy wsadzając je do takiego prosiaczka ;)

tak dobrać punkty pracy by wypadały w miarę możliwości w pobliżu środka jej prostoliniowego odcinka

Obejrzałem charakterystyki pracy lampy ECC801S i jeśli dobrze odczytałem to dla 100V napięcia anodowego, prąd katody wynosi 8 mA. To jest różnica w stosunku do 2-2,5 mA. Nie wiem tylko czy 85-100V napięcia anody to optymalny parametr. W datasheet podano, że max Ua=330V, max Ia=18 mA. Czy przy 85V anodowego 6 mA katody będzie dobrze? Trochę Cię męczę, ale chcę to wreszcie zrozumieć.

Trochę Cię męczę, ale chcę to wreszcie zrozumieć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jest to takie skomplikowane jak się wydaje na pierwszy rzut oka. MakGajwer mam nadzieje dokładnie Tobie to naświetli (publicznie na forum) :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.