Skocz do zawartości
IGNORED

Montowanie płyty ceramicznej. Czy wytrzyma ?

Burczymucha

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Wybaczcie moje długie milczenie, jeśli komuś nie odpowiedziałem na coś, ale to z przyczyn obiektywnych.

Miałem rozległy zawał, jedną nogą podobno na ścieżkach niebieskich.

Sporo czasu wyjęte, ale jest już w miarę ok.

Otóż wyskoczył mi problem natury technicznej, z którym jak dotąd nie miałem do czynienia.

Montuję w kuchni niewielki blat ceramiczny do gotowania.

No i nie wiem czy może on opierać cały ciężar na krawędziach czy nie.

Z rysunków wynika że może, ale z opisu już nie bardzo.

Są tam 4 małe uchwyty-haki mocujące do przykręcenia do dna urządzenia i zawieszenia na blacie roboczym.

Ale wtedy powierzchnia tego szkła czy czegoś tam, unosiła by się jakieś 2 centymetry nad tym blatem roboczym.

Wydłubywać w nim dziur w celu obniżenia kuchenki nie uśmiecha mi się, bo to nie moje własne mieszkanie tylko pensjonat.

Zatem zostawałoby olać te uchwyty i powiesić kuchenkę całym ciężarem na krawędziach.

Administrator mówi żebym tak zrobił, ale majsterkowicz z niego żaden.

Nie wiem czy jak postawię na tym spory saganek, czy to się wtedy nie złamie i nie pierdyknie w dół.

Borykał się ktoś kiedyś z takim dylematem ?

Marka urządzenia to Candy CDH 30, albo coś podobnego.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Generalnie mam w nosie Twe pytanie, ale masz rację: są tacy, którzy się martwili...:(( Cholero.

Odpowiem: może.

Tak jest przewidziane.

:-) Dzięki za dobre słowo.

Ale nawet najgorsze rzeczy mają swoje dobre strony.

Zaczyna się wtedy inaczej patrzeć na świat i na samego siebie.

Sztuka w tym aby to wykorzystać pozytywnie.

Zdecydowanie musi być blat. Płyta płytą ale czasem na tej płycie postawione jest z 50 kg w garach :)

Już nie wspominam nawet o tym że płyty ceramiczne są dosyć delikatne i każde mocniejsze uderzenie w jego końcówkę może spowodować jej "ukruszenie"... Obszar do gotowania musi być komfortowy dla użytkownika z każdej strony płyty w innym wypadku możesz spodziewać się jakichś niespodzianek......

Kiedyś miałem wynajęte małe mieszkanko z płytą ceramiczną włożoną między suszarkę do naczyń i zlewozmywak i powiem Ci że to był koszmar....

BTW. Zdrówka życzę i mniej "napinki" , serducho masz jedno....:)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Jak koledzy zdrówka dużo...

Co do blatu pamiętaj iż w garach lubi być wrzątek, olej, itd. Dla własnego zdrowia i bezpieczeństwa lepiej zrobić solidniej i nie mieć kołatania serducha za każdym razem jak się z tego blatu korzysta...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.