Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz Denon pma-720ae

ciniak173

Rekomendowane odpowiedzi

miejsce produkcji nie ma znaczenia

Aby na pewno? Miałem przyjemność kiedyś obcować z klockami robionymi w Chinach i była taka masakra... Że tylko mogę się śmiać i opowiadać anegdoty. Klocki cały czas w sprzedaży w Polsce więc nie będę mówić co to takiego.

Więc cieszę się, że mój Denon 1500AE ma nadrukowane "Made in Japan" a nie "Made in Kuweit albo Vietnam" (Bo jeśli firma nadzoruje stale 24h/24h przez wysłanników takie fabryki to ok, ale jeśli nie... to na bank się czymś różnią).

Aby na pewno? Miałem przyjemność kiedyś obcować z klockami robionymi w Chinach i była taka masakra... Że tylko mogę się śmiać i opowiadać anegdoty. Klocki cały czas w sprzedaży w Polsce więc nie będę mówić co to takiego.

Więc cieszę się, że mój Denon 1500AE ma nadrukowane "Made in Japan" a nie "Made in Kuweit albo Vietnam" (Bo jeśli firma nadzoruje stale 24h/24h przez wysłanników takie fabryki to ok, ale jeśli nie... to na bank się czymś różnią).

Osobiście wolę napis Made in England niż Made in China.

De gustibus non est disputandum

Teraz niestety nie ma to aż takiego znaczenia. To że coś ma plakietkę made in england czy japan oznacza że jest tam składane do "kupy". Ale wszystkie podzespoły mogą pochodzić z kraju środka łącznie z obudową.

Mało tego miga jechać w jednej paczce. Więc plakietka że składał to Polak pracujący w angli niestety nie świadczy o jakości.

Warto popatrzeć na obecne wzmacniacze lampowe z Chin. Bardzo wysoka półka.

Oczywiście jeśli dwa produkty były by w tej samej cenie to taki "dodatek" byłby bardzo wskazany.

Teraz niestety nie ma to aż takiego znaczenia. To że coś ma plakietkę made in england czy japan oznacza że jest tam składane do "kupy". Ale wszystkie podzespoły mogą pochodzić z kraju środka łącznie z obudową.

Mało tego miga jechać w jednej paczce. Więc plakietka że składał to Polak pracujący w angli niestety nie świadczy o jakości.

Warto popatrzeć na obecne wzmacniacze lampowe z Chin. Bardzo wysoka półka.

Oczywiście jeśli dwa produkty były by w tej samej cenie to taki "dodatek" byłby bardzo wskazany.

....Oczywiście jeśli dwa produkty były by w tej samej cenie to taki "dodatek" byłby bardzo wskazany....o to chodzi jeśli jest wybór to kupuję wyroby europejskie.Przyznaję jednak Tobie rację,że niektóre piecyki z Kraju Środka robią wrażenie!

De gustibus non est disputandum

Owszem trzeba wspierać rodzimy rynek. Tylko tak jak mówię może być tak że jest on jedynie tutaj składany a wszystko przychodzi w jednej paczce już gotowe do złożenia.

Taki napis niewątpliwie podnosi prestiż urządzenia.

Swoją drogą mam dziwne wrażenie ostatnio że ENGLAND, POLAND, DENMARK itp jest bardziej mile widziane od JAPAN. Czy się myle?

Pokaż tą aukcje.

Jeśli jest przerobiony na transport to oznacza że nie ma wbudowanego DACa w sobie. Wyciągnęli go lub po prostu odłączyli. Z tego egzemplarza wyjdziesz jedynie źródłem cyfrowym do zewnętrznego DACa. Z tego co widzę to wyjściem optycznym. Chyba że to też zostało przerobione.

Bezpośrednio do DENONA 720 tego nie podłączysz.

Jeżeli jest przerobiony na transport, czyli z założenia ma pracować z dac-iem po wyjściu cyfrowym. Ale ten odtwarzacz i tak fajnie grał, tylko z laserami już jest problem. Kolega, mówił coś więcej, bo rozumiem, że nie usuwał sekcji analogowej?

magnetofonu sony 790ES nie mam dlatego pytam czy warto jest wydawać pieniądze, z kaset słucham sporadycznie. Doszedłem do wniosku że i tak mało magnetofonu używam to lepiej kupić jakiegoś CD-ka. Ale tak dla siebie który jest lepszy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.