Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz Denon pma-720ae

ciniak173

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie jestem początkującym na firm więc proszę o wyrozumiałość.

Proszę o poradę co zrobić zakupiłem kable głośnikowe qed wraz z orginalnym zarobiony mi wtyki bananowymi i mam problem wtyki są za duże i nie mogę podłączyć przewodów do wzmacniacza.Co byście zrobili na moim miejscu.

https://www.audiostereo.pl/topic/129435-wzmacniacz-denon-pma-720ae/

Wtyki banan nie mogą być za duże jest to standard. A jak je wpychasz do terminali, wyjęte masz zaślepki z terminali. Jak pamiętam PMA720AE nie powinno być żadnych problemów.

Mam tylko jedne wtyki, które są dokręcane i w momencie dokręcenia faktycznie mogłyby nie wejść (działają rozporową we wtyku), ale wystarczy odkręcić i ładnie wchodzą.

witam faktycznie miałem wykręcone wtyki i założone zaślepki wszystko już fajnie pasuje i jestem mile zaskoczony dźwiękiem. Dziękuję za pomoc.

Co sądzicie nad takim tunerem denon dnp-720ae pasował by fajnie do kompletu tylko jak to gra faktycznie, czy lepiej szukać coś innego

jak juz to szukaj dnp-730ae, jednak dużo lepszy dzwiekowo i funkcjonalnie jeśli chodzi o radio internetowe.

wiem bo miałem bezposrednio jeden po drugim...

brak tylko wbudowanego tunera analogowego naziemnego..

W twoim przypadku ograniczeniem będzie sam wzmacniacz 720AE, dlatego wg mnie 720 może wystarczyć, a ma na dodatek radio. Ale faktycznie jak byś miał np gdzieś Pioneer N50, lub Marantz NA6005 to będą lepsze strumieniówce. Drugie rozwiązanie stawiasz sobie daphile na mikro komputerze i kupujesz dac-a np Aune x1s, lub SMSL M8 lub Sanskrit Pro lub kilka innych dac-ów jest jeszcze w tej cenie, i to zagra zdecydowanie lepiej, a funkcjonalność Ci pozostanie taka sama.

C350 dobra droga. Fajnie gra i można go nawet trochę polepszyć (kolega Muda44 ma w tym duże doświadczenie).

Z nadów najlepiej C350, np C320 BEE to już zdecydowanie niższa klasa grania. Z nowszych to C326 lub C356 też będą fajnie grały. Ale np. C355 byłem bardzo rozczarowany. Jak jesteś z moich stron to zapraszam na odsłuch.

Pomyśl też o CA 651A można go w UK tanio kupić a wg mnie naprawdę fajnie grający wzmacniacz (a kosztuje nowy ok. 1300-1400zł tylko trzeba z UK ściągać)

Nie pamiętam dokładnie c350 jeśli jest jednak chociaż podobny do c356 to różnica z denonem 720 ae to przy najmniej dwie klasy. Do lektorów 8 Denon jest za słaby zbyt mulowaty. Brak kontroli nikich tonów. Nad będzie kkasowo zdecydowanie lepszy choć nie rozjaśni góry. Do lektorów polecam poszukać audiolaba. Ożywi te kolumny w każdym paśmie.

Po wymianie wzmaka można zastanawiać się nad źródłem, na chwilę obecną faktycznie Denon byłby najsłabszym ogniwem.

Pozdrawiam

Nad c350 jest zdecydowanie fajniej grającym wzmacniaczem od Denona 720PMA, miałem oba równocześnie i nigdy nie powiedziałbym, że poza ceną to ta sama klasa. I wypełnienie średnicy i bas, a nie granie skrajami pasma i całkiem fajna skuteczność nie jest z parametrów jakoś super mocny ale np Infinity Alpha 50 sterował już całkiem dobrze z Tannoy DC6T SE bardzo mi się podobał, super grał z KEF XQ20 jak na wzmacniacz, który można kupić poniżej 1000 zł. Ale oczywiście co kto lubi.

I faktycznie do C356 nie jest podobny.

Ją bym szedł w kierunku audiolaba lub wyższych modeli Cambridge audio.

Nie wiem jakie obecnie używki są na necie. Ale warto iść w te klocki. Wydajne pradowo. Ożywia granie lektorów.

Pozdrawiam

Denony niestety zaczynają się konkretne od 1500 a teraz już od 1520 bodajże, bo 520 i 720 to niestety takie sobie urządzenia. I jedna zasadnicza różnica, nie są robione w Japonii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.