Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy

venom200

Rekomendowane odpowiedzi

Ten z ekranem to jakiś kabel przemysłowy, nie pamiętam marki.

A pozostałe to Supra. Fajny przewód, giętki, fajnie się lutuje, obrabia.

A czy to gra? Hmm.

Kiedy już wykonałem te przewody, wypożyczyłem ze sklepu markowy przewód (amerykański bodajże, też nie nie pamiętam nazwy, 850 zł).

Przy odsłuchu nie zauważyłem żadnej różnicy.

Kable sieciowe grają. To nie podlega dyskusji.

Nie wiem czy wiecie; firma Supra wykonuje okablowanie dla przemysłu medycznego. Kiedyś chyba wykonywali okablowanie dla transmisji danych satelitarnych.

Dziękuję za pochlebne opinie.

Aha. Końcówek przykręcanych już śrubkami lepiej nie lutować. No ale to chyba wiecie.

To wiadomo, ale pytam Gucia w związku z tym:

"Kable ze szpuli nie ukrywajmy są średnie ( niezależnie od półki cenowej) sam przewód i wtyki to nie wszystko...."

Takiego np. Furutecha da się kupić ze szpuli i założyć oryginalne wtyki, może Gucio powie czym taki kabel różniłby się od złożonego fabrycznie albo przez dystrybutora? Może to nie Top, ale średnia półka za kilka kzł za kabel.

Sam sposób konfekcji, tj rozkład i ułożenie/skręt pojedynczych włókien jest bardzo istotny ( wiem brzmi to dziwnie ale nie linczujcie mnie) wiele firm w samych puszkach wewnątrz stosuje różne myki z różnego rodzajami rdzeniami na L i N, daleko nie trzeba szukać ze znanych producentów np Cardas

Ogólnie temat rzeka....

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Spokojnie, dlaczego mielibyśmy to robić? Jeśli kabel ma filtr to sprawa jest oczywista, że ciężko to powtórzyć w domu. Możesz coś więcej powiedzieć o sile docisku i skręceniu żył? Masz jakieś doświadczenia w tym zakresie? Interesuje mnie to bardzo.

Witam ..

A co panowie myślicie o tym : Yarbo SP-8000PW

Zastanawiam się czy warto na nim robic sieciowy ...

Mam jeden na czerwonym beldenie i tu zdziwienie ile potrafi sam kabel sieciowy .. Nie wierzyłem w to aż sam się nie przekonałem ..:)

/ podpowiedź ...ale z przymrużeniem oka " / ; Jest pewna analogia "" jak delikatnie można określić jakość przewodu ....( jeśli posiadamy odpowiednie warunki , sprzeę i ucho" bez chorób w dzieciństwie ) Można pokusić się o użycie takiego kabla jako przewodu do kolumny i sprawdzenie jego możliwości ...ale raczej w dziedzinie jakości basy ...co ważne w przejrzystości i klarowności sceny , soczystości i rozdzielczości góry i ogólnej barwy " .....Czasem , podkreślam Czasem , takie próby mogą nieco przybliżyć odpowiedni kabel do możliwości jego użycia jako sieciówkę ...ale oczywiście procesy TESTOWE należy przeprowadzić , wygrzewać odpowiednio , itd . I dopiero wtedy ocenić właściwą przydatność .....

Wzmacniacz ( dobry i dobre kolumny ) na ogół ma) ją ) spore możliwości w przekazywaniu szerokiej klarownej sceny z muzycznym pięknem ...jedynie KABLE są mocnym ogranicznikiem takiego pokazu " . Może dlatego niektórzy wydają krocie na takie połączenia . Tu w DIY jest słaby odbór w takie zabawy , ponieważ głównym pytaniem jest ; Jak najtaniej uzyskać dany efekt ....? ...Kablami zajmuję się od wielu lat i wiem , że dobry efekt bardzo trudno uzyskać tanim kosztem . Większość tanich połączeń przymula , jest ciemna , lub głupio rozjaśnia niektóre zakresy , nie ma spójności , ani równowagi ...ogólnie jest kanał " / gł za niską cenę / .

Dobre dobranie przewodów , wymaga pewnych nakładów , testów i wizji tego co chcemy uzyskać !!!! mowa tu o dobrym już odpowiednio klarownym sprzęcie w odpowiednich warunkach ....ale i przy normalnych urządzeniach można zdziałać coś " więcej ...i nie chodzi tu o wymianę chińskich wtyczek kupowanych po 2,50 a sprzedawanych za 200 zł ...tylko o oparcie się na odpowiednim klarownym kablu , który coś " potrafi .... Nie wiem jak to ująć , ale np dobry bas zauważyłem w kablach dopiero powyżej 3000 zł i to w jednym , poniżej tej ceny były może jeszcze 2-w porywach 3 druty które coś tam miały ... Może na początek dobrać dobre przewody głośnikowe i IC ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.