Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz AV yamaha i końcówka mocy

karburatorix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie i prośbę jak to bedzie funkcjonowało i czy w ogóle będzie a mianowicie wzmacniacz do kina domowego Yamaha dsp ax1 i podłączenie do niego końcówki mocy Rotel RB 1066 ktora zasilać miała by kanały lew przód prawy przód i centralny (końcówka zmostkowana oddaje 3x 150watt) kanały tylne zasilane z wzmacniacza Yamahy.Wydje mi sie ze rotel bedzie grał lepiej w trybie stereo jak bede słuchał muzyki tylko czy to zagra w kinie yamaha ma wyjścia pre out na wszystkie kanały ale czy one mają tam sygnał w momencie takiej kombinacji jak wspominałem tzn. 5.1 czy nie jest to przypadkiem tak że jak podłacze rotela pod wyj. na fronty i centralny to będzie cisza bo kolumny będą musiały być wszystkie zapięte pod wzmacniacz AV.Nigdy sie w ten sposób nie konfiguriwałem zestawu, mialem Procesor Rsp 1068 rotela podłączony pod wspomnianą końcówkę i jeszcze jedna stereo na tył i tam sprawa była prosta i czytelna rsp pełnił funcje przedwzmacniacza wielokanałowego,i teraz zamiast rotela będzie yamaha w roli przedwzmacniaczo-wzmacniacza.

Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście że będzie to funkcjonować, oczywiście wszyscy zaraz ci napiszą że słabym ogniwem będzie pre-amp w ax1 i będą mieli rację .

Dlatego jak powiedziałeś już A to powiedz i B, wywal ax1 i zrób kino na samych końcówkach . Oczywiście jak masz wyjście z playera 5.1 lub 7.1.

na razie jest to taki eksperyment w głowie nic nie kupiłem mam tylko końcowke rotela 3 kanałową i dwu kanalową kenwooda która którą sterował Rsp 1068 i było dobrze Yamahe miałem przed rotelem powiem ze przestrzeń w kinie byla zaskakujaco dobra "znikały ściany pomieszczenia" tego brakuje rotelowi który wynagradzał to swietnym stereo oczywiście jak dla mnie.Rsp 1068 został sprzedany teraz idzie zima i pojawiają się pomysły to taki jeden wlasnie z nich,generalnie procesor Rotela 1098 załatwił by wszystko choć cena jest dosyć wysoka.Chetnie poczytam co ktoś ma do powiedzenia i chęci podzielenia sie wlasnym doswiadczeniem niech sie dzieje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.