Skocz do zawartości
IGNORED

Mikrofon dynamiczny i interfejs audio (do 600zł)

rafineria888

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję mikrofonu dynamicznego i do niego interfejs audio na USB, który ma być podłączony do laptopa.

Zastosowanie tego będzie bardzo amatorskie, gdyż zaczynam dopiero przygodę z wokalem i nie wiem w jakim przedziale cenowym powinienem manewrować. Mimo, iż będzie to pierwszy taki mój zestaw to nie chcę, żeby był złej jakości.

W sumie mogę wydać około 600zł, ale jeżeli trzeba będzie to dopłacę trochę.

PS: sygnał przetworzony przez interfejs audio nie ulegnie pogorszeniu po przesłaniu go przez USB do komputera?

Nie wiem na ile to się sprawdzi w Twoim zastosowaniu, ale większość szanujących się vlogerów używa mikrofonów Blue Yeti, wszędzie zbiera bardzo przychylne opinie. Może to dobry wybór na start? Jeśli się nie sprawdzi / będziesz chciał się przesiąść na coś lepszego, to z odsprzedażą nie będzie najmniejszego problemu

Poczytałem trochę i na mój budżet jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest Shure SM58.

Zależy mi najbardziej na tym, żeby ktoś mi polecił kilka dobrych interfejsów audio od 150zł do 350zł.

"dobry" interface w tej cenie to raczej używany: ESI, RME, Focusrite. W zadanym budzecie nowe rzeczy to chyba tylko Behringer seria U - czy ci to wystarczy jeżeli ma być "bardzo amatorskie"?? Pewnie tak, zawsze taki sprzęt to coś wiecej niż dedykowane Realteki i inne. Dobre "dobre" kart to koszt 1000+ - czy ci aż tego potrzeba?? Pewnie nie.

Czy PCi, czy usb to już bez większego znaczenia(usb wygodniejsze w obsłudze)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.