Skocz do zawartości
IGNORED

Pc + DAC Phasta - przerywa , cisza

Szogunwawa

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż od jakiegoś czasu mam cholernie dziwny przypadek.

Posiadam DAC Phasta do którego mam podłączony transport CD + PC. Wspomagam się także m2tech HiFace two. Komputer wyposażony jest w kartę AIMSC808.

Przy gęstych plikach często przerywa granie ( cisza). Początkowo myślałem ,że to wina m2tech ( luźna wtyczka USB). Podpiąłem się wiec SPDIF do AIM-a i jest to samo . Nie pomaga zwiększenie buffora i opóźnień. Przy muzyce z transportu CD+ DAC nie ma żadnych problemów ( zamieniałem tez wejścia)

A teraz ciekawostka . Gdy leci muzyka i włączę/wyłączę światło w pokoju/kuchni to przestaje grać :) Zmienię źródło w DAC i wrócę na PC .... gra........ Jest to irytujące. Jedyne co mi zostało to chyba przewód wymienić ( ale wcześniej nie miałem takich okoliczności )

Pusze z PC koncert z gęstym audio i po jakimś czasie cisza. Wcisnę strzałkę na klawiaturze ( do przodu) gra normalnie .

Macie jakieś propozycje ?

https://www.audiostereo.pl/topic/129755-pc-dac-phasta-przerywa-cisza/
  • 2 tygodnie później...

Też o tym myślałem. Z tym,że zasilacz mam na prawdę dobry i służy mi 2 lata bez problemu. Swego czasu miałem też komunikat w Windowsie że na porcie USB jest za wysokie napięcie. Posprawdzam kable i odkurzę wnętrze PC .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.