Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do sonus faber concentrino home

Valghor89

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem zupełnie inny zestaw altus 110 i technics a700mk2 sonusy ma mój znajomy i nie chciałem innych monitorów do mojego niewielkiego pokoju już na tym technicsie grają bardzo przyjemnie ale chcę coś lepszego by wydobyć z nich głębię poprostu piękniejsze dźwięki a co powiesz o Cambridge Audio azur 650a?Bo to właśnie polecał mi kolega ale wolę poznać więcej opinii pozdrawiam

Mam SF concertino z Musical F m6i ,

Mysle ze to idealne monitory do 12 m kw . Zagraja z kazdym dobrym wzmcniaczem . Masz ograniczony budzet wiec Po prostu kup dobry , Stary wzmacniacz i bedzie ok.

Bardzo dziękuję za porady jeszcze się wstrzymam może dozbieram nieco jak to się mówi pośpiech nie popłaca wolę coś porzadniejszego niż później żałować a czy do max 2000 będzie coś już wystarczającego do mojego niewielkiego pomieszczenia? Oczywiście potrzebuje również okablowanie rca i do monitorów ale to inna bajka :)

Zaczynasz bardzo dobrze kombinować - w końcu "tanie mięso psy jedzą", więc lepiej kupić lepszy wzmacniacz - dłużej się nim nacieszysz i odpadną straty przy odsprzedażach w pogoni za lepszym dźwiękiem;-)

Kabelki zostaw sobie na koniec....

• 3 miesiące później...

witam po dluzszej przerwie:)

chcialbym sie podzielic wrazeniami co do sprzetu jaki udalo mi sie dobrac a mianowicie

-monitory Sonus Faber Concertino home

-wzmacniacz CA Azur 650a

-CD Rotel RCD 06

caly zestaw gra bardzo przyjemnie instrumenty, wokal naprawde bardzo milo sie slucha wczesniej mialem kable QED silver anniversary ale zbyt mocno eksponowaly gore wiec zmienilem je na Melodika Purple Rain 2x2.5mm +konfekcje bananowe jest nieco lepiej nie drazni gora a nawet nieco wyeksponowal sie bass z tym ze wiadomo na concertino basu i tak sie nie uzyska. jezeli macie jakies sugestie porady co do kabelkow ale i nie tylko to serdecznie dziekuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.