Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  105 członków

Audiovector Klub
IGNORED

Klub Audiovector

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bynajmniej wszystko co piszę to testowałem u siebie Audiovectora SignatureR3 miałem 2lata a AvantgardeR3 prawie 3lata i testowałem z różnymi wzmakami . Jak dla mnie to Moon 340i to jest minimum do tych kolumn jeżeli chcesz żeby pokazały na co je stać.

6 minut temu, Art77 napisał:

Ja bynajmniej wszystko co piszę to testowałem u siebie Audiovectora SignatureR3 miałem 2lata a AvantgardeR3 prawie 3lata i testowałem z różnymi wzmakami . Jak dla mnie to Moon 340i to jest minimum do tych kolumn jeżeli chcesz żeby pokazały na co je stać.

tych skrzynek nie mialem, ale znajac BARDZO dobrze oferte Moon Neo ( 😉 ) nie polecalbym w pierwszej kolejnosci do serii SR ani R Moona 340i.. Sam mam 250i (podrasowana) a gra to u mnie z SR3 Signature, wiec mniej wiecej odpowiednik R3 Signature i jak mialem dylemat czy nie kupic 340i do tych skrzynek to mi wprost powiedziano - zostań przy 250i 😉 nie wiem jak brzmia wyzsze serie Audiovector, wiec cieżko mi się odnieść...Ale do SR3 Signature i zapewne i R3 - 250tka w tym wypadku byłby to odpowiedni wybór wg mnie 🙂

Edytowane przez Marcouss

No jak ci powiedziano zostań przy 250 to ci gratuluję.A porównywanie SR do serii R  i piszesz że to gra podobnie ?Idź do salonu i posłuchaj seri R .

Chyba że nie masz słuchu i sugerujesz się opiniami osób trzecich.

1 godzinę temu, Qaz12 napisał:

Leema Tucana + Audiovector= odważne połączenie 

Chociaż w synergię z Hegelem też bym zwątpił. Nie słuchałem takiego połączenia. 

Leena Tucana II ma wg mnie trochę ostrą średnicę 

Miałem w przeciągu ok. 12 lat kilka Hegli. Zacząłem od h1 , krew z uszu z Audiovectorami , tak samo jak i z h160.  Z H100 było w miarę dobrze. Fajnie było już z H80 , udany muzykalny tani piecyk od Hegla.Nowe wypusty Hegla to już idą mocno w kierunku muzykalności. H120 który mam teraz to muzykalne plastyczne z fajną  nieco rześka i napowietrzoną górą granie.Dobrze się z AV zgrywa. Stereotyp o klinicznosci i suchości Hegla to mit.

Ole Klifoth właściciel Audiovectora spytany na targach w Monachium jakie piece rekomenduje odpowiedział : Gryphon , Arcam. Hegel.

Edytowane przez Luk77
15 minut temu, Art77 napisał:

No jak ci powiedziano zostań przy 250 to ci gratuluję.A porównywanie SR do serii R  i piszesz że to gra podobnie ?Idź do salonu i posłuchaj seri R .

Chyba że nie masz słuchu i sugerujesz się opiniami osób trzecich.

wg mojego odczucia SR jest subiektywne lepsze niz seria R...no chyba ze ktos lubi podrasowany midbas i wycofana srednice...SR to byla znakomita seria.. I nie masz co gratulowac..bo 250tka barwowo jest po prostu lepsza niz 340i i to nie jest tajemnica..340i jest mocna, do wiekszych pomieszczen oczywiscie sie nada idealnie, ma mocny bas i znakomita precyzję..ale 250 barwowo jest po prostu lepszy..Audiovectory mozna albo dobasowic, albo dobarwic - wg mnie dobarwienie wypada po prostu lepiej..nie wiem jak to się ma w przypadku wiekszych salonow 😉 doskonale znam 240i, 250i a 340i takze sluchalem - nie z Audiovectorami ale mialem dosyc intensywny odsluch 😉 stad moje takie a nie inne zdanie.

9 minut temu, Luk77 napisał:

Miałem w przeciągu ok. 12 lat kilka Hegli. Zacząłem od h1 , krew z uszu z Audiovectorami , tak samo jak i z h160.  Z H100 było w miarę dobrze. Fajnie było już z H80 , udany muzykalny tani piecyk od Hegla.Nowe wypusty Hegla to już idą mocno w kierunku muzykalności. H120 który mam teraz to muzykalne plastyczne z fajną  nieco rześka i napowietrzoną górą granie.Dobrze się z AV zgrywa. Stereotyp o klinicznosci i suchości Hegla to mit.

Ole Klifoth właściciel Audiovectora spytany na targach w Monachium jakie piece rekomenduje odpowiedział : Gryphon , Arcam. Hegel.

super opinia co do norweskich Hegli 🙂 tez czytalem ten wywiad i pamietam ze wiele ludzi łapało się za głowy gdy zestawił je z Heglami 😄 ale mysle ze to żadne faux pas a jedynie kwestia upodobań 🙂

Edytowane przez Marcouss
2 minuty temu, Art77 napisał:

Jak tak lubisz serię SR i Moona to Ok.

To ma tobie sprawiać przyjemność.

seria SR była niemalża doskonala i warto poczytać na forach takze miedzynarodowych jak zestawiają te dwie serie 😉 ale fakt, upodobania sa najwazniejsze..

Zacznij słuchać ,a nie cały czas piszesz że ktoś Ci powiedział ,że piszą na forach że to top topów ,ktoś Ci mówi że wzamk ma być taki a nie taki itd.Ty masz własne Zdanie?

W takie Pierdoleto to ja wieżyłem na początku swojej drogi i to bardzo krótko.

Słuchaj Słuchaj ....

11 minut temu, Art77 napisał:

Zacznij słuchać ,a nie cały czas piszesz że ktoś Ci powiedział ,że piszą na forach że to top topów ,ktoś Ci mówi że wzamk ma być taki a nie taki itd.Ty masz własne Zdanie?

W takie Pierdoleto to ja wieżyłem na początku swojej drogi i to bardzo krótko.

Słuchaj Słuchaj ....

to ci tłumacze ze znam serie Neo bardzo dobrze i sluchalem jej wnikliwie..i jestes w swojej opinii w bledzie polecajac 340i do wysokiej serii Audiovectorow...ja tylko napisalem ze 250i ma lepsza barwe i jest bardziej muzykalna od 340i..majac fundusz rzedu 25-30 kola nie kupilbym do Avantgarde ani 250i ani 340i tylko cos o wiele bardziej barwnego, chocby cos z Accuphase  albo Soul Note A-2SE..to jest dopiero sztos..tyle ze bardzo gesty wzmacniacz...340i to zdecydowanie do kolumn ciepych, malo efektywnych i potrzebujacych duzej mocy do wysterowania...tyle w temacie..

25 minut temu, Qaz12 napisał:

Słuchał ktoś Electrocompaniet z Audiovectorami ?

ja  osobiscie nie ,ale widze kolejny norweski producent sie klania 🙂 tez chetnie dowiedziałabym sie opinii co do tego zestawienia

17 godzin temu, EmilioE napisał:

Zaproponuję Bladelius Brage. Klasa A (nie pure) 45W, świetne wysokie tony, zróżnicowane i klasowe. Do tego fantastyczne stereo. Nic nie podgrzewa dźwięku ale jest dość płynny i gładki, ma niski bas i lekko marzycielski charakter.

Nie znam tego pieca ale tak , z A klasowcami Audiovectory pięknie grają. Do dzisiaj nie mogę sobie wybaczyć że sprzedałem SUGDEN-a a21.

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.