Skocz do zawartości
IGNORED

JBL Northridge E & WHARFEDALE Diamond9.0

wiesiula

Rekomendowane odpowiedzi

Zaoferowano mi na atrakcyjnych warunkach zakup łacznie z zestawem denon 1710+1705 alternatywnie :

1. JBL Northridge E - 2xE20 + 2xE30 + EC25

2. WHARFEDALE Diamond9.0 - 2x9,3 + 2x9,1 + 9,CS

Prosze o opinie na temat w/w zestawów, decyzje musze podjac do jutra.

Może ktoś uzytkuje cos takiego obecnie.

Bardziej będe wykorzystywał zestaw do muzyki (70%) kino (30%)

Pozdrawiam i oczekuje na konstruktywne opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/13000-jbl-northridge-e-wharfedale-diamond90/
  • 8 miesięcy później...

Ja sluchalem obu i jeszcze paru innych w tej cenie i powiem tak JBL!!! tylko ja sobie wpakowalem e80 i jest pieknie relaksujaco do tego doprane kabelki interkonekcjik jak trzeba i jaded :) i powiem tak czadzik! poprostu

Witam

Z tych dwóch to Wharfedale.

Sam mam zestaw 5.0 oparty o 2x9.5, 2x9.1 i 9.CS. Gra to w pokoju ok. 23 m2 średnio wygłuszonym z Denonem AVR-1905 i DVD-1910 i jest na prawdę ql.

Dźwięk jest "duży", oparty na mocnej podstawie basowej, konturowej i moim zdaniem świetnej średnicy i nieco (również moim zdaniem) wycofanej górze, która jednak jest wystarczająco szczegółowa. Czasami tylko przydało by się więcej błysku (ale głównie przy odsłuch stereo, bo w kinie jest OK).

Szczególnie mocne wrażenie wywarły na mnie podstawkowe 9.1, które podczas remontu miałem podpięte w sypialni jako główne i to co się z nich wydobywało (zasilane w bi-wiringu cordialem podłączonym pod wejścia front A i B) powaliło mnie. Tak "dużego" i zrównoważonego dźwięku z takich maleństw nie spodziewałem się usłyszeć. Normalnie chyba zacznę być zwolennikiem podstawkowców :-))

pzdr

Polecam wafle, sam mam 9.4 + 9.1 + 9CS i jestem bardzo zadowolony. Chciałem kupić wcześniej podstawkowce 9.2. ale na szczęście w porę stuknąłem się w głowę. 9.2 + dobry stojak > od 9.4. A miejsca podstawkowiec z stojakami nie jajmnie mniej niż podłogówka. Dodatkowo jak się ma małe dzieci to się stroni od podstawek ze względów bezpieczeństwa

DonVito

Jakimi Bi-kablami masz podpięte swoje wafle?

Ja narazie mam tanią miedź OFC 2,5mm w płaskiej obudowie (4 żyły)

Cordial CLS 425 (4x2,5 mm2 skrętka 322x0,10). Też taniutki bo za 15,5 PLN/mb.

Kabel jak na moje potrzeby i sprzęt sprawdza się rewelacyjnie. Jedynym jego minusem jest izolacja wykonana z czarnego PVC no i średnica ponad 1 cm. Kabel ten ma niestety zdecydowanie niski Wife Acceptance Factor :-)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.