Skocz do zawartości
IGNORED

Pre amp ile wnosi?

barok7

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie czarnych słuchamy od dzieciństwa i to zostaje na całe życie - ja słucham tylko winyli a cd jak zajęty jestem :-) . Mundek tylko do takiego pre potrzeba już konkretnego napędu , ramienia i wkładki . Ciekawe jaki masz swój typ tt ?

Bartek

Jestescie szczesciarzami!mieszkajac w PL macie do wyboru mnostwo ciekawych urzadzen z odpowiednim zapleczem finansowym mozna cos fajnego znalezc.Tu coz tak jak wspomnialem pojawiaja sie perelki ale kosztuja x3 dlatego pomimo malego doswiadczenia z vinylem kupilem bez zastanowienia RHEA odsluchiwalem go z Linn-em bylo wybornie.Wiem jedno jest to kaprysny drapak i potrzeba duzego doswiadczenia zeby go okielznac ja takiego jeszcze nie mam ucze sie.Na chwile obecna moge powiedziec tylko ze gramofon ktory mam nic szczegolnego ale rozlozyl na lopatki z tym pre Accuphase DP-400 i cd ktore posiadam na chwile obecna Bow Technologies model WIZZARD.A moze wasze sugestie co do gramofonu bede wdzieczny

Mundek u nas nie jest tak prosto coś kupić ciekawego ,chyba że się ma kasę to można już wybierać . Podaj nam kwotę jaką możesz przeznaczyć na tt i czy ma być nowy czy nie koniecznie .

Mundek takie rzeczy to w hi-endzie i saloniku , sorki za złośliwość ale coś mi się ta twoja historia kupy nie trzyma , słuchaj nic mi do tego co masz , skąd i za ile - ale nie lubię być robiony w wała. Może faktycznie zaszło jakieś nie dorozumienie. Ale na razie to wygląda tak. Napisałeś , że ciężko coś kupić (tylko nad i yamaha) , że drogo i drogi transport tam do ciebie ( zapewne na księżyc ) , że asterix to okazja, a później wyjeżdżasz z Accuphase , Bow Technologies Linn-em bez żadnych szczegółów z czym to grało. Pewnie tak drogi sprzęt gra bez wkładki. Ty słyszałeś , żeby dresiarz chwaląc się swoim bmw zapomniał powiedzieć modelu i pojemności silnika.

Jest , rzecz to podstawowa.

Większość ludzi w tej zakładce na oczy tych klocków nie widziała , a ty się ich pytasz o tt do pre kilka tysięcy dolców.

Kup se Mc intosh-a

I nie jest to żaden atak personalny , tylko jak pisałem jedno przeczy drugiemu.

Może to taki enigmatyczny styl pisania masz , ale zrozum bez emocji , że jest tu dużo osób które próbują się w oczach innych dowartościować , a to nie forum psychiatryczne.

Po za tym wątek nie jest o tt ,tylko o pre.

Nie pomyślałeś o Islandii, tam może mieszkać. Tam transport prawie jak na księżyc.

Dokładnie, wystarczy przeczytać inne wpisy kolegi Mundek na forum.

A kolega bolo niech sobie weźmie na wstrzymanie, bo jego ostatnia wypowiedź jest mocno nieelegancka.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Pisałem grzecznie , żeby nie traktować tego jako ataku , tylko napisałem że zachodzi prawdopodobieństwo , że ktoś tu konfabuluje i że może to wynikać , ze sposobu pisania. Podałem przykłady dla czego i tyle. Wydaje mi się dziwne , że najpierw jest tak potem siak.

Z drugiej strony te pytanie o tt powinno być już w hi-endzie.

Nie miało być to nie eleganckie , jeżeli tak to wygląda to nie jest to zamierzone.

Po za tym jak ma się tak drogie urządzenie to śmiało można pisać mejle do producenta i pytać o referencję.

Pisałem grzecznie , żeby nie traktować tego jako ataku , tylko napisałem że zachodzi prawdopodobieństwo , że ktoś tu konfabuluje i że może to wynikać , ze sposobu pisania. Podałem przykłady dla czego i tyle. Wydaje mi się dziwne , że najpierw jest tak potem siak.

Z drugiej strony te pytanie o tt powinno być już w hi-endzie.

Nie miało być to nie eleganckie , jeżeli tak to wygląda to nie jest to zamierzone.

Po za tym jak ma się tak drogie urządzenie to śmiało można pisać mejle do producenta i pytać o referencję.

Bolo, nie każdy ma tak lekkie pióro ( klawiaturę) jak Ty.:-)

Bolo do psychiatry to ty sie udaj.Tak bez zaczepki nie musze sie dowartosciowywac taki rzeczami no chyba ze ty masz takie zboczenia i dostajesz erekcji na widok drogich sprzetow.Zgadza sie jak koledzy wczeniej napisali wystarczy dobrze poczytac moje wczesniejsze posty zeby dojsc do wniosku gdzie mieszkam i sprobowac sobie wyobrazic albo skorzystac z googla i poczytac ze Islandia(zapraszam przy okazji bedziesz mial mozliwosc sie przekonac jak wyglada dzial audio na rynku) do niedawna byla slabo rozwinieta itd niz pluc jadem do mnie bez urazy.Nie zamierzam zakladac nowego watku w dziale High-End ani w saloniku nie po to sie odezwalem na tym forum zeby sie klucic z ludzmi ponownie podobnego pokroju do ciebie.

Wracajac do tematu pre kupilem po bardzo okazyjniej cenie a na gramofon chcialbym przeznaczyc 5-8tys.Myslalem nad Denonem dp 50L lub VPI bo owe sa na sprzedaz.Jeszcze nie wiem jaka wkladka w nich siedzi i w jakim sa stanie.Jesli chodzi o wkladke z tym nie bedzie problemu zamowie z USA gorzej jesli beda zmeczone bo serwis takich sprzetow nie istnieje.Jesli chodzi o import z Polski gramofonu to nie wchodzi w gre poniewaz clo jest wysokie lacznie 34%a o przesylke nik nie dba itd.

pozdrawiam

Zarzuciłem ci mundek , że kręcisz co do lina i acu i innych rzeczy . Oczekiwałem albo o sprostowania , albo szczegółów i zaznaczyłem że to nie był atak tylko na spokojnie. A to, że w islandii przebywasz nic nie pisałeś. Po co ci denon jak linn tak ładnie gra.

Chciałeś dobre tt do asterixa , temu odesłałem do hi-endu , a ten jest normalnym gramofonem. Precyzuj następny razem czego chcesz dokładnie , po za tym przeczytaj tytuł wątku raz jeszcze.

A z usa myślisz , że ci cła nie naliczą

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.