Skocz do zawartości
IGNORED

Rega Brio 3 - Co to takiego ?

Pevny

Rekomendowane odpowiedzi

...to kolejna wersja ,starszego modelu budżetowego wzmacniacza Regi ,najpierw była jedynka,pózniej dwójka, a o tą, co pytasz, to 3-ka....najnowszą kontynynuacją tej serii ,jest Rega brio-r , bez znaczka 4-....a jak to gra? Pewnie podobnie jak moja mała Rega brio-r.Pozdrawiam

Miałem ten model przez dwa miesiące.

Wygląd kwestia gustu, ale wzornictwo jak dla mnie dość ciekawe. Precyzyjne regulatory i przelączniki, ale przedni panel i pokrętła plastikowe i wygladające dość tandetnie.

Brzmienie generalnie ciepłe i jasne, nasycony środek, ładnie prezentuje wokale, zwłaszcza damskie. I tyle plusów.

Słabe strony to zaokrąglone krańce pasm. Bas to rozlana buła, nie schodzi nisko. Wysokie rozmyte i zamglone, przymatowione. Do tego przeciętna dynamika pomimo 50 W na kanał i słaba wydajność prądową. Generalnie zamulacz. Nadaje sie do wielogodzinnej gry w tle, snucia jazzowych motywów, elektroniki. W rocku i metalu wysiada.

Ot takie brytyjskie granie nasyconym środkiem, ładnie, ale leniwie.

Na szczęście uważany jest za ceniony sprzet, zwłaszcza na Wyspach, więc daje się go dobrze sprzedać bez straty.

Kiedyś słuchałem, bardzo dobra wydajność prądowa, charakter żywiołowy lekko ciepły, gra raczej pierwszym planem. Rzeczywiście duzo ładnego środka bas raczej bez konturu, używka za 1000zł/ warta ceny.

Mam Brio-R. Jak dla mnie w tej kwocie genialnie gra. Musisz sam posłuchać bo to tylko nasze opinie, a Ty będziesz tym grał i Ty masz być zadowolony z zakupu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.