Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw KD 5.1 do 10.000

Snicker

Rekomendowane odpowiedzi

Czuję się wywołany - więc jestem.

Zdecydowałem się na Onkyo RZ900. Jest trochę droższy, ale jego potencjał w stereo mnie przekonał.

I dostałem dość dobrą propozycję cenową na ten model.

Zestaw głośników - Dali Zensor (7/1/vokal/e12). Powód jak powyżej - oprócz dobrego dźwięku efektowego KD dobrze sprawdzają się w muzyce.

I przy okazji mam pytanie o kable podłączeniowe (interconnecty). Mam położone okablowanie pod tynkiem 2x2.5mm, w centralnym miejscu gniazda głośnikowe podtynkowe z zaciskami (nie zakręcane) - zdjęcie przykładowe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy warto wymienić je na zakręcane (typu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) ?

Rozumiem, że do tego muszę kupić kabel głośnikowy na metry i samodzielnie porobić podłączenia ?

Od strony amplitunera kabel zakończyć wtykami bananowymi ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te gniazda przyłączeniowe są bardzo słabej jakości. Więc nie kupuj jakiś specjalnie drogich kabli.

Może warto iść w coś takiego:

Ukryta Zawartość

Jeśli nie będziesz często wypinał kolumn to banany nie mają sensu. Nie wnoszą żadnej poprawy.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania zapraszam

Ukryta Zawartość

Witam,

Pozwolę podłączyć się do tematu.

Poszukuję jakiegoś ciekawego zestawu kina domowego do pokoju o powierzchni 24m^2(4x6)- link do zdjęcia pomieszczenia-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Budżet ok.4,5tyś. zł.

Interesuje mnie zakup amplitunera z zestawem głośników 5.1, ewentualnie 5.0- suba mógłbym dokupić za parę miesięcy, gdy się znajdzie jakaś gotówka.

Główne zastosowanie: filmy- 40%, gry-40%, muzyka ze Spotify-20%.

Moje wstępne typy:

ampli:

ONKYO TX-NR646

YAMAHA RX-V679

DENON AVR-X2200W

głośniki:

INDIANA LINE NOTA 555 N

WHARFEDALE OBSIDIAN 600 HCP SET

AUDIO PRO AVANTO HTS 5.0

JAMO S 628 HCS

Ciężko u mnie będzie o przetestowanie zestawów z racji na miejsce zamieszkania- niestety w moim Nowym Sączu brak jakichkolwiek sklepów audio, a najbliższe pewnie w Krakowie...

Jestem zupełnie zielony w temacie, tak więc proszę o wyrozumiałość.

Ukryta Zawartość

Warto poswiecic jeden dzien i przejechac do kraka zwlaszcza ze mamy tu sporo sklepow i posluchac... nie znajac gustu w ciemno stawiam ci na onkyo yamaha plus indiana melodika taga heco magnat, zadzwon i umow sie na sluchanie bo warto.. na suba zbieraj bo ok polowa budzetu jaki masz to bedzie sub

Witam,

Pozwolę podłączyć się do tematu.

Poszukuję jakiegoś ciekawego zestawu kina domowego do pokoju o powierzchni 24m^2(4x6)- link do zdjęcia pomieszczenia- https://goo.gl/photos/QeCwieVFGDabBr7k9.

Budżet ok.4,5tyś. zł.

Interesuje mnie zakup amplitunera z zestawem głośników 5.1, ewentualnie 5.0- suba mógłbym dokupić za parę miesięcy, gdy się znajdzie jakaś gotówka.

Główne zastosowanie: filmy- 40%, gry-40%, muzyka ze Spotify-20%.

Moje wstępne typy:

ampli:

ONKYO TX-NR646

YAMAHA RX-V679

DENON AVR-X2200W

głośniki:

INDIANA LINE NOTA 555 N

WHARFEDALE OBSIDIAN 600 HCP SET

AUDIO PRO AVANTO HTS 5.0

JAMO S 628 HCS

Ciężko u mnie będzie o przetestowanie zestawów z racji na miejsce zamieszkania- niestety w moim Nowym Sączu brak jakichkolwiek sklepów audio, a najbliższe pewnie w Krakowie...

Jestem zupełnie zielony w temacie, tak więc proszę o wyrozumiałość.

Onkyo + Indiana Line. U nas to zestaw hit, ludzie biorą i chwalą lub chwalą i biorą.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witaj,

Może udało by się ogarnąć odsłuch u Ciebie. Jesteśmy czasem w Brzesku więc byśmy podjechali.

Co do Amplitunera to weź Onkyo 656 to jest najtańsze ze wspomnianych a prezentuje wysoki współczynnik cena/jakość.

Co do kolumn to do kina domowego to AUDIO PRO AVANTO HTS 5.0 sprawdzą się bardzo dobrze. Jamo odpuść. Wharfedale nieco za drogie. Niedawno były za 60% tej ceny.

Do 24 metrów Noty mogą być jednak za małe.

Warty rozważenia byłby także set oparty o Magnat Shadow 205 lub nawet 207. To dynamicznie grające kolumny

Lub tu masz gotowy zestaw od razu z subem:

Ukryta Zawartość

W razie pytań lub wycen pozostaje do Twojej dyspozycji.

Ukryta Zawartość

Hmmm...

A czy Waszym zdaniem taki byłby wart uwagi

Ukryta Zawartość

Ja się podłączę pod temat, bo mam bardzo podobny budżet.

Ukryta Zawartość

Sonis ma jedną zaletę, jest bezprzewodowy, dość wygodny w sterowaniu.

Ale ma potężna wadę. Nie ma dekoderów dts dolby itp nie wspominając o hd. Jego dźwięk przestrzenny jest udawany, nie obrabiany przez prawdziwe dekodery.

Szukasz małego kina? Mamy coś doradzić?

A czy Waszym zdaniem taki byłby wart uwagi

Ukryta Zawartość

Ja się podłączę pod temat, bo mam bardzo podobny budżet.

to jak podobny budżet skoro podajesz linka z klockami za 10 tysi, przeciez napisałeś 4,5 tys

Ukryta Zawartość

adek patrz na temat hehe, a wracajac do 10 tysi i 24 m2 to w zyciu bym sie nie pakowal w male glosniczki bo tylko wywalisz kase w bloto a efektu wow nie bedzie, chociaz gdzies czytalem opinie o malych paradigmach z biernymi membranami i byly same pozytywy, ale koszt jednego glosniczka to chyba ok 2-2,5 tys wiec malo oplacalne,

teraz patrze ze muzy to raptem 20% i to nie najlepszej jakosci to moze i monitory o wysokiej skutecznosci jak klipsche by sie zdaly, a do tego porzadny central rp450 i sub na 15, a wszystko by sie pewnie ladnie z gralo z onkyo 656 i moze w 10 tys sie zmiescisz, efekt wow murowany a i stereo jakies na tym tez bedzie

Dobra temat tematem ale podał o wiele mniejszy budżet , nie ważne, też jestem podobnego zdania, że takie małe pyrtki nie dadzą dobrego efektu a już na pewno nie będzie to łoł :) i nie będzie potarganych włosów na klacie :) natomiast 15-tka starga Ci nawet włosy między palcami u nóg :) a włosy na jajach Ci się wyprostują :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.