Skocz do zawartości
IGNORED

WZMACNIACZ ZA 4000pln.MOŻE VINCEN 233?

kiki

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby i być za 40000 tylko dla mnie za wysokie progi.Z drugiej strony gdy kogoś to nie rusza to może słuchać nawet mikro wieży.JA zaczynałem słuchać od Kleopatry poprzez różniste wynalazki,niestety gdy słyszę w sklepie bębnienie i ryk niby BASU oraz piski -podobno to mają być wysokie tony, to zastanawiam się bardzo po co ludzie kupują to wszystko,chyba tylko po to aby wywołać jak najwięcej hałasu,a nie aby delektować się treścią.Tak na marginesie wzmacniacz ma być za ok.4000 bo z doświadczenia wiem,że tańsze mają zawsze wiele ograniczeń albo niedostatki w barwie albo w wydajności,a za te 4t.to powinienem coś wybrać.Kolumny to B&W cdm7 cd zakupię później.

Z muzyki dla nastolatków już wyrosłem,ale chętnie słucham rocka,jazzu,dobrą klasyką ,ale raczej tą bardziej "przebojową" nie pogardzę,pokój 25m2 średnio wytłumiony-bardzo podoba mi się krótki bas ,kontrolowany najlepiej w pełni-nie lubię przelewających się przez pokój grzmotów ale dobrze gdyby ten bas schodził nisko ,najlepiej gdyby "masował ciało"Średnica ciepła łapiąca za serce a wysokie jak brzytwa ale nie kłujące za bardzo -może jar1 ma jakiś pomysł na wzmak tańszy ale jednak podobnie brzmiący j/w?

SV-233 z CDM7, no nie wiem. Primare I20 byłby bardziej na miejscu, ale promocja już chyba nieaktualna a nowy I21 z pewnością przekracza budżet. A może by tak nieco zapominany Thule IA100?

do darkula

pamietasz tego PrimareA10 którego mi tuningowałeś to jego chcę sprzedać tanio. Twoja końcówka mocy jest świetna i muszę kupic dobry preamp co powiesz o hybrydzie Vicka, a swoją drogą to znasz AR bo mam 41SE i też chcę sie pozbyć choć do końca nie jestem przekonany czy to dobra decyzja ale już za dużo tych klocków.

>lulu

Wiesz ze robię dobre preampy i wiekrzość pre do [.... ]leży.....

======

A Twój Primare jest lepszy od seryjnego i to znacznie!

Ale jak sam wiesz moja końcówka zaorała Primare...fakt tanie nie była...

SE41 to sympatyczna zabawka,ale za 2500 kupi się Arche lub Vivaldiego.

Obydwa wzmaki około 30 kilo ,przepięknie wykonane.

Kolega nabył ostatnio Arche i bardzo często mam okazję słuchać tej maszyny.

Gorąco polecam,rewelacyjny dzwięk ,zdecydowanie przewyższający słynny na forum krajowy lampowiec A.....

Odnosnie tego wzmacniacza Vincent - to najokropniej brzmiacy sprzet jaki w zyciu slyszalem.

Mialem go w domu do odsluchu na tydzien, ale oddalem go po 2 dniach.

Ostry przenikliwy dzwiek bez odrobiny barwy. Moze i wyglada okazale, ale sonicznie to

totalny niewypal. Uwierzcie, ze stary Sansui i Luxman z 1985 roku zabrzmialy o wiele lepiej.

A wiadomo, ze z takich rocznikow dzwiek ulega znacznej degradacji ze wzgledu na starzenie sie elementow.

Mimo to pokonaly Vincenta.

Galka potencjometru zasuwa z pilota jak rakieta co przy

200W stanowi wysokie ryzyko dla kolumn.

Szczerze odradzam ten anty-wzmacniacz Made in "Czajna".

Za 4000PLN mozna kupic o wiele lepszy wzmacniacz chociazby jakiegos NAD`a lub

Electrocompanieta z drugiej reki.

Pozdr.

Nikt nie poleca dzielonego Rotela?

Końcowka RB-1070 za 3599zł ma charyzmę i porządny zasilacz i do tego preamp RC-1070 za 2499zł, a na Allegro można nowe klocki taniej kupić i całość w 4000zł się zmieści.

Posłuchać warto, ja przytaszczyłem go do domu na weekend i wart jest swoich pieniędzy.

Zresztą na audio review tez tak sądzą (najlepszy stosunek jakości do ceny).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z własnych doświadczeń i zasłyszanych wnioskuję, że SV-233, choć wygląda potężnie, jest bardzo wrażliwy na trudne do napędzenia i analityczne głośniki. Źle grał np. z KEFami Q7 i Elacami 510, natomiast całkiem ładnie z Sonus Faber Concerto Home i z ESAmi Vivace.

SV-233 powienien grać z kolumnami 8 ohmowymi, co oczywiście przemawia na jego niekorzyść. Pamiętam, że by wysterować Concertino Home(nominalnie 6 ohmów) trzeba było rozkręcić gałę do godz. 11(w pokoju Audioforte). Co ciekawe najtańszy Vicek nie ma takich problemów, teraz w moiom pokoju ok. 18 m i ztymi samymi kolumnami, wystraczy rozkręcić go do godziny 9. Trzeba też pamiętać, że rozmaite potencjometry są różnie skalowane, napięcie wyjściowe(tak to się chyba nazywa) też odgrywa swoją rolę

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.