Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha BD-S77 nie czyta DVD, reszta ok...

Lito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z moim odtwarzaczem yamaha BD-S677.

Mianowicie nie czyta płyt DVD, tylko DVD. Z reszta płyt czyli Cd i Blu-ray nie ma problemu. Sprzęt nowy, soft najnowszy. Macie może jakieś pomysły. Sprawdzałem na kilku filmach DVD, oryginałach.

Ps. nie mogę zmienić w tytule postu symbolu na właściwy...

Aktualizacja problemu. Sprawdzałem na płytach DVD i nie czytał. Wcześniej czytał Cd i Blu-ray ale teraz sprawdziłem i już nie czyta żadnych. Obstawiam zabrudzenie lasera. Biorąc pod uwagę, że to sprzęt z ekspozycji, nie uruchamiany, tzn. bez odczytania płyty bo włączony był przy mnie ale nie miał setupu zrobionego i nie było można płytki załączyć bo pilot był gdzie indziej na magazynie, wiec trochę ten laser się "przykurzył" . Tak sobie gdybam... Jeżeli tak to jak go wyczyścić i czym?

Ps. jak zmienić tytuł postu?

Czy ten sam laser, soczewka odczytuje wszystkie rodzaje płyt czy może są tam np. dwie takie soczewki, lasery?

Wiem, że są płytki do czyszczenia CdDeków i takie kiedyś używałem ale czy te same są dobrym rozwiązaniem jeżeli chodzi o czyszczenie blu ray? Czy trzeba mieć taką specjalnie do tego przeznaczoną, nie ze zwykłymi szczoteczkami ale z jakąs "gąbeczką" czy coś, z czyms delikatniejszym i np. z jakimś specyfikiem?

https://www.audiostereo.pl/topic/130546-yamaha-bd-s77-nie-czyta-dvd-reszta-ok/

Thx. Czy takim zabiegiem w jakiś sposób nie narażam się na, że będę miał problem z gwarancja? Np. stwierdzą "mikro zarysowania" po takim zabiegu i powiedzą, że to jest przyczyna problemu?

Gość

(Konto usunięte)

Gwarancji i tak ci nie uznają ,powiedzą że to twoja wina że padła soczewka. Miałem to samo ze swoją Yamahą, Audio-Klan olał naprawę gwarancyjną i kazał mi zapłacić 800 pln za wymianę lasera. Bez komentarza.

Moja wina? Niby od czego? Sprzęt kupiony 25 listopada, około pól miesiąca temu... ??? Płyt odczytał może z 8... Po jakim czasie ci padł laser?

nawet nie zdążyłem się pożądnie nacieszyć... do tego mam rx-v481 i ns-555 i fajnie to grało ale krótko... :(

Gość

(Konto usunięte)

Nie pamiętam po jakim czasie padł mi laser, w każdym razie sprzęt był jeszcze na gwarancji.

Skończyło się jak skończyło i nie chcę do tego wracać.

Zresztą to nie jedyny taki przypadek jaki miałem, teraz kupuje sprzęt za granicą i jak na razie

miałem tylko jedną usterkę (padł mi moduł w tunerze satelitarnym) . Jeden mail do sklepu i miałem po paru dniach nowy,poproszono mnie tylko o odesłanie starego.

Ok, dzięki za info, nie wracajmy do tego.

A więc zrobiłem tak... Wyłączyłem z prądu, przywróciłem ustawienia fabryczne, ustawiłem po swojemu i cud, działa bez zarzutu, czyta wszystko. Co było przyczyną nie wiem ale jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.