Skocz do zawartości
IGNORED

dobór kolumn do 5 tys.

Jareczek18

Rekomendowane odpowiedzi

Ja od nowości mam Pioneera a405r z 1997r nigdy nie rozkręcany, gra do dzisiaj jak nowy, a co dopiero Krell KAV300i

Ciekawe zdanie... mógłbyś rozwinąć? Prosiłbym o szczególne uwzględnienie np. takich prostych parametrów jak moc obu wzmacniaczy w stosunku do powierzchni radiatorów chłodzenia, projekt i drogę cyrkulacji powietrza... Co miałeś na myśli z tym "a co dopiero Krell KAV300i"? Śmiem twierdzić, że pomimo znakomitego brzmienia (tu nic nie ujmując) ten wzmacniacz jest źle skonstruowany mając na myśli projektowanie uwarunkowań na dziesiątki lat bezawaryjnej pracy. Chociaż Amerykanie z marketingiem byli lata świetlne przed resztą świata i może celowo tak to zrobili, by klient po 5 latach normalnie intensywnego użytkowania wymieniał wzmacniacz, jak to się ma z doczesnymi dobrami.

Marantz PM-75, o którym pisałem parę postów wcześniej trzymał parametry idealnie (nie tylko pojemność).

2 egzemplarze 30-letniego Harmana tak samo, obydwa brzmiały identycznie, dynamika porywająca.

Sam się boję staroci, ale to raczej z powodu tego, że może ktoś tam grzebał i nie wiadomo co robił lub nie wiadomo jak użytkował.

Jeśli zgodnie z przeznaczeniem to jak widać wielu konstrukcjom wiek nie robi.

Śmiem twierdzić, że pomimo znakomitego brzmienia (tu nic nie ujmując) ten wzmacniacz jest źle skonstruowany mając na myśli projektowanie uwarunkowań na dziesiątki lat bezawaryjnej pracy.

Możesz rozwinąć? Jestem ciekaw co masz na myśli...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.