Skocz do zawartości
IGNORED

Czy PS4 pro współpracuje z OPPO 105d

Carmelcalif

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem dla syna konsole ps4 pro. Sygnal video puscilem po hdmi przez oppo105d. Niestety obraz sie rwie, jest odtwarzany jakby w zwolnionym tempie...smuzy i muli...

Czy ktos mial podobny problem??

Moze ktos potrafi pomoc...

Pozdrawiam..

Mogę sprawdzić u siebie.

PlayStation 4 Pro / Oppo BDP - 105D

Tylko musisz mi dać troszku czasu.

Bo mam teraz troszku kłopoty z ramą " kręgosłup " Nie za bardzo mogę się ruszać.

Dodam że PlayStation 4 Pro, znakomicie sobie radzi z muzyczką.

Klipy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-51219-0-66909500-1481890464_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Mogę sprawdzić u siebie.

PlayStation 4 Pro / Oppo BDP - 105D

Tylko musisz mi dać troszku czasu.

Bo mam teraz troszku kłopoty z ramą " kręgosłup " Nie za bardzo mogę się ruszać.

Dodam że PlayStation 4 Pro, znakomicie sobie radzi z muzyczką.

Klipy...

Ok...poczekam...

Ukryta Zawartość

Obrazu oppo nie poprawia wcale...A wrecz przeciwnie...

To wyglada tak jakby ps4 pro i oppo 105d byly niekompatybilne...

Ukryta Zawartość

Obrazu oppo nie poprawia wcale...A wrecz przeciwnie...

To wyglada tak jakby ps4 pro i oppo 105d byly niekompatybilne...

Dobra... sprawdziłem. : )

Kable HDMI do PlayStation 4 Pro / Oppo BDP - 105D ( Inakustik )

Podłączyłem PlayStation 4 Pro, do Oppo BDP -105D do tylnego wejścia HDMI ( HDMI IN )

Potem guziorem okrągłym na pilocie, inaczej ( przełanczator bezprzewodowy ) włączyłem pazurem : ) na pilocie guzior okrągły INPUT

Na ekranie pojawiło wiele opcji. Mamy osiem trybów. Wybieramy pozycję trzy ( HDMI IN - BACK )

I tak...

Obraz z PlayStation 4 Pro podpięty do Oppo BDP - 105D ( HDMI IN ) ma minimalne opóźnienia. Ja tak to zauważyłem. Można to tak nazwać.

Także " rwie " obraz. Jak to napisałeś Carmelcalif. Szczególnie można to zauważyć podczas menu PlayStation 4 Pro.

Podczas klipów też widać, ale trzeba bardziej się przypatrzeć na niektórych klipach. Jednak ta sytuacja występuje.

Następnie...

Dźwięk z PlayStation 4 Pro, podpięty do Oppo BDP - 105D ( HDMI IN ) puszczony dalej po kablach XLR ( Mogami ) był gorszy od bezpośredniego podpięcia konsoli za pośrednictwem kabla Optycznego.

Bezpośrednie podłączenie ( optical ) profesjonalne sznurówki, do PlayStation 4 Pro, było znacznie lepsze.

Inaczej... Dużo ciszej grało, po podłączeniu kabelka HDMI do wejścia HDMI ( HDMI IN ) i dalej do XLR.... i do wzmacniacza, inaczej pieca : )

Natomiast sytuacja odwracała się na korzyść Oppo BDP - 105D gdzie mamy podłączony dysk HDD bezpośrednio do Oppo BDP - 105D , i puszczony dalej po kablach XLR.

Ukryta Zawartość

: )

Ukryta Zawartość

Dobra... sprawdziłem. : )

Kable HDMI do PlayStation 4 Pro / Oppo BDP - 105D ( Inakustik )

Podłączyłem PlayStation 4 Pro, do Oppo BDP -105D do tylnego wejścia HDMI ( HDMI IN )

Potem guziorem okrągłym na pilocie, inaczej ( przełanczator bezprzewodowy ) włączyłem pazurem : ) na pilocie guzior okrągły INPUT

Na ekranie pojawiło wiele opcji. Mamy osiem trybów. Wybieramy pozycję trzy ( HDMI IN - BACK )

I tak...

Obraz z PlayStation 4 Pro podpięty do Oppo BDP - 105D ( HDMI IN ) ma minimalne opóźnienia. Ja tak to zauważyłem. Można to tak nazwać.

Także " rwie " obraz. Jak to napisałeś Carmelcalif. Szczególnie można to zauważyć podczas menu PlayStation 4 Pro.

Podczas klipów też widać, ale trzeba bardziej się przypatrzeć na niektórych klipach. Jednak ta sytuacja występuje.

Następnie...

Dźwięk z PlayStation 4 Pro, podpięty do Oppo BDP - 105D ( HDMI IN ) puszczony dalej po kablach XLR ( Mogami ) był gorszy od bezpośredniego podpięcia konsoli za pośrednictwem kabla Optycznego.

Bezpośrednie podłączenie ( optical ) profesjonalne sznurówki, do PlayStation 4 Pro, było znacznie lepsze.

Inaczej... Dużo ciszej grało, po podłączeniu kabelka HDMI do wejścia HDMI ( HDMI IN ) i dalej do XLR.... i do wzmacniacza, inaczej pieca : )

Natomiast sytuacja odwracała się na korzyść Oppo BDP - 105D gdzie mamy podłączony dysk HDD bezpośrednio do Oppo BDP - 105D , i puszczony dalej po kablach XLR.

Ukryta Zawartość

: )

To mamy podobne odczucia i sluchowe i wizualne..

Czyli nie mam omamow ani sluchowych ani wzrokowych...

Nie mniej nadal jestem w czarnej doopie...bo skutki widac i slychac...ale brak skutecznego leku..:)

Moj NAS podpiety do routera....kabelek do oppo...xlr do h160...gra tez rewelacyjnie...

Niestety ps4....i oppo 105d spiete razem graja i dzialaja jakby obok siebie....

Pomocy!!!!

Ukryta Zawartość

Moj NAS podpiety do routera....kabelek do oppo...xlr do h160...gra tez rewelacyjnie...

Miałem ten piecyk Hegel H 160 ( Oppo BDP 105D + Hegel H 160 )

Troszku wkurzało mnie że Hegel H 160 jest na trzech nóżkach.

Jednak bardziej podobało mi się granie innego pieca... Zajebiście grał Oppo BDP - 105D z piecem Hegel H 360.

Podobało mi się to granie. Do filmów, muzy, gier... niesamowicie funkcjonalny zestaw gracza - melomana.

Szkoda tylko że Hegel H 360 już nie jest tak wykonany jak Hegel H 200.

U mnie zestaw audio bez konsoli jest gówno wart...

Ukryta Zawartość

PlayStation...

giphy.gif

Niestety ps4....i oppo 105d spiete razem graja i dzialaja jakby obok siebie....

No : ) Coś się gryzą.

To mamy podobne odczucia i sluchowe i wizualne..

Tak jest : )

Ukryta Zawartość

Miałem ten piecyk Hegel H 160 ( Oppo BDP 105D + Hegel H 160 )

Troszku wkurzało mnie że Hegel H 160 jest na trzech nóżkach.

Jednak bardziej podobało mi się granie innego pieca... Zajebiście grał Oppo BDP - 105D z piecem Hegel H 360.

Podobało mi się to granie. Do filmów, muzy, gier... niesamowicie funkcjonalny zestaw gracza - melomana.

Szkoda tylko że Hegel H 360 już nie jest tak wykonany jak Hegel H 200.

U mnie zestaw audio bez konsoli jest gówno wart...

Ukryta Zawartość

PlayStation...

giphy.gif

No : ) Coś się gryzą.

Tak jest : )

Cos gdzies czytalem ze nowy odtwarzacz UHD oppo dopiero wspolpracuje z ps4 pro...

Podobno to kwestia prEsylu sygnalu po hdmi...

Ukryta Zawartość

Cos gdzies czytalem ze nowy odtwarzacz UHD oppo dopiero wspolpracuje z ps4 pro...

Podobno to kwestia prEsylu sygnalu po hdmi...

Ogólnie gdzieś tutaj na forum ? już nie pamiętam, się wypowiadał ludek na temat podłączeń konsol do.... puść sygnał po HDMI i dalej do telewizora.

Konsola pracuje jakoś inaczej ( obraz / gry )

Na razie najlepsza opcja, to bezpośrednio do telewizora " obraz " podpiąć kabelkiem HDMI.

Optyczny do pieca. Ewentualnie do przetwornika zewnętrznego, gdyby ktoś posiadał w pełni analogowy piec. Dobrze gdyby przetwornik miał regulację wzmocnienia. Tylko żeby nie przesterować wejścia : )

Można jeszcze zastosować splitter HDMI. No ale to wtedy tylko, gdy nie mamy już gdzie podłączyć innej konsoli, bo wszystkie HDMI zajęte. : )

Jakoś mnie nie interesuje ten nowy model Oppo UDP - 203

Interesuje mnie natomiast następca Oppo BDP - 105D ...

giphy.gif

Zapomniałem dobazgrać.

Może takie coś Ciebie zainteresuje...

Jak nie zapomnę to chyba się tak troszku bardziej zainteresuje tym wzmacniaczem... chyba.

Taki wzmacniacz pod gracza melomana. Ciekawy wzmacniacz.

Ciekawe jak wypada z Heglem H 360. Bo w pełni wyposażony Lyngdorf TDAI - 2170, kosztuje prawie tyle co Hegel H 360.

Tak tak wiem, nie ma trafa : )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ogólnie gdzieś tutaj na forum ? już nie pamiętam, się wypowiadał ludek na temat podłączeń konsol do.... puść sygnał po HDMI i dalej do telewizora.

Konsola pracuje jakoś inaczej ( obraz / gry )

Na razie najlepsza opcja, to bezpośrednio do telewizora " obraz " podpiąć kabelkiem HDMI.

Optyczny do pieca. Ewentualnie do przetwornika zewnętrznego, gdyby ktoś posiadał w pełni analogowy piec. Dobrze gdyby przetwornik miał regulację wzmocnienia. Tylko żeby nie przesterować wejścia : )

Można jeszcze zastosować splitter HDMI. No ale to wtedy tylko, gdy nie mamy już gdzie podłączyć innej konsoli, bo wszystkie HDMI zajęte. : )

Jakoś mnie nie interesuje ten nowy model Oppo UDP - 203

Interesuje mnie natomiast następca Oppo BDP - 105D ...

giphy.gif

Zapomniałem dobazgrać.

Może takie coś Ciebie zainteresuje...

Jak nie zapomnę to chyba się tak troszku bardziej zainteresuje tym wzmacniaczem... chyba.

Taki wzmacniacz pod gracza melomana. Ciekawy wzmacniacz.

Ciekawe jak wypada z Heglem H 360. Bo w pełni wyposażony Lyngdorf TDAI - 2170, kosztuje prawie tyle co Hegel H 360.

Tak tak wiem, nie ma trafa : )

Na temat UHD...czytalem u nich na stronie oppo..

Cale szczescie moja plazma jest kompatybilna z konsola....:)...a oppo sluzy mi przewaznie jako transport plikow hi res z dysku NAS...i tidala...W innym wypadku....szkoda gadac....:)..bym go juz sprzedal...

H360 bede mial na testach po nowym roku...to wtedy sie wypowiem....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.