Skocz do zawartości
IGNORED

Glośniki bluetooth vs smartfon Android

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazlem stronke, na ktorej mozemy posluchac sporo stacji radiowych online. Przyszlo mi do glowy, zeby postawic w kuchni jakies glosniki z bluetooth i sluchac sobie radia ze smartfonu.

1. Czy kazdy smartfon z bluetooth da rade polaczyc sie z kazdymi glosnikami bluetooth, czy musza byc spelnione jakies dodatkowe wymagania?

2. Jaki jest zasieg bluetooth?

PS. Pie... jakosc, ma po prostu spiker gadac w kuchni i tyle.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1. Czyli jak z jednymi glosnikami zagral to mozna przyjac, ze grac bedzie z kazdymi?

2. Mam stronke, na ktorej jest 60 stacji polskich bez reklam, wybierasz stacje, wciskasz play i gra. Wiecej mi nie trzeba.

3. A soundbar z bluetooth sie nada?

4. Czy polaczenie jest zapamietywane i po kazdym wlaczeniu glosniki sa od razu polaczone, czy za kazdym razem trzeba konfigurowac?

1. Czy kazdy smartfon z bluetooth da rade polaczyc sie z kazdymi glosnikami bluetooth, czy musza byc spelnione jakies dodatkowe wymagania?

Teoretycznie każdy głośnik powinien grać z każdym smartphonem.

Ale w przypadku streamowania muzyki (czyli także radia internetowego) i korzystania z domowej sieci mogą w niektórych przypadkach i konfiguracjach występować problemy.

Bluetooth i WiFi mogą sobie wchodzić w paradę, przez co u mnie w niektórych konfiguracjach co jakiś czas występuje przerwa w odtwarzaniu, zaś program odtwarzający informuje o rozpoczęciu buforowania streamu od 0%.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

<br />Bluetooth i WiFi mogą sobie wchodzić w paradę<br />

Tak , teoretycznie jest taka możliwość z racji - wiadomo - podobnego pasma nadawania ale nie demonizowałbym...

nie demonizowałbym...

U mnie w praktyce z trzech urządzeń (dwóch głośników i jednego odbiornika Bluetooth) nie dało się korzystać - przy streamowaniu muzyki przerwy były bardzo częste, co bardzo przeszkadzało.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

PS. Sprobuj zmienić kanał Wi-Fi

1. Próbowałem, nic to nie dało.

2. Mój router nie obsługuje 5 Ghz, co pewnie by pomogło.

3. Przenośne głośniki Bluetooth kupiłem głównie z myślą o wyjazdach służbowych i noclegach w hotelu - a tam jak wiadomo nie jestem w stanie grzebać w ustawieniach routera.

4. Mój kuchenny Denon akurat nie przerywa. :)

Nie wiem jaki masz budżet ale warto zapoznać się z takim cackiem

http://sklep.rms.pl/mass-fidelity-core-holograficzny-glosnik-bluetooth-multiroom-z-akumulatorem

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Piekne! Niestety nie ten budzet...

Po przemysleniach i badaniach rynku doszedlem do wniosku, ze najlepiej nada sie soundbar bez subwofera polozony na lodowce.

Ps. Soundbar bez subwoofera "doskonale" wpasuje sie w akustyke kuchni.

• 3 tygodnie później...

Z kronikarskiego obowiazku informuje, ze problem rozwiazany: kupilem soundbar Panasonic z bluetooth i polozylem go na lodowce. Modelu nie polecam bo gra tak sobie, ale rozwiazanie pod wzgledem funkcjonalnosci to strzal w 10.

Przy okazji polecam strone

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ps. O ile podlaczony w ramach testow przenosny glosnik z bazaru miewal sporadyczne problemy z polaczeniem, to soundbar Panasonic gra bezproblemowo. Ogolnie rozwiazanie polecam.

Ha! Choc na pilocie i soundbarze po trzy przyciski na krzyz to czytajac instrukcje odkrylem ciekawa funkcje: wlaczanie soundbara za pomoca sparowanego urzadzenia. Funkcjonalnie jest perfect! Soundbar na lodowce i wogole go nie widac, a do obslugi nie trzeba ani jednego przycisku z soundbara czy z pilota. Wystarczy smartfon z androidem, wczytac strone www i wcisnac play. Polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.