Skocz do zawartości
IGNORED

Hegel H360 czy A Cayin 70 T + Auralic Aries ? Albo coś innego pod Dynaudio

chcheckitout

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie skromnie myślałem o Auralic Altair. Rozwiązałby sprawę znakomicie.

Czytałem trochę starszych wpisów. Nie wiem czy już kupiłeś wzmacniacz? Ale na Twoją listę dopisałbym Gryphon Atilla i Naim XS2 (wystarczy), Moon 340i. Jeśli mocna lampa to Mingda.

Posłuchaj Hegla z Dynaudio i Proac a nie z Xavianem.

Naima również.

Jeszcze nie wybrałem. Słucham cały czas :) dzięki za sugestię

Chociaż po odsłuchach wywnioskowałem, że jednak żonglerka kolumnami jest wyraźniejsza w zmianach.

jednak żonglerka kolumnami jest wyraźniejsza w zmianach

czyli jednak nie Dynaudio ??

Co aktualnie jest faworytem u Ciebie ?

Dynaudio jest cały czas faworytem ale im więcej słucham tym większe zamieszanie sobie wprowadzam. Generalnie kupię wzmacniacz i kolumny będę na weekend brał do siebie bo to nie ma sensu.

• 4 tygodnie później...

Witam po chwili braku aktywności w wątku.

Trochę słuchałem i są wstępne zachwyty jak również rozczarowania. Generalnie słucham Waszych cennych rad i nie kupuję pierwszego lepszego zestawu z brzegu. Jeśli chodzi o wzmacniacze to biorę już chyba tylko pod uwagę Octave V70 SE, Musical Fidelity M6si i Leema Tucana II. Odsłucham jeszcze coś z Unison Research bo mam blisko. Oczywiście jeszcze o coś zahaczę ale te piecyki mają punch jakiego oczekuję. Octave i Dynaudio jak na razie najlepiej wpisują się w mój repertuar chociaż C1 drogie i ciut ponad budżet.

Jakieś kolumny możecie polecić ? Słuchałem wczoraj PMC i po 20 minutach chciałem wyjść z salonu. Nie moje granie zupełnie. To było spore rozczarowanie bo kolumny mają niezłą prasę. Chociaż może dać im szansę ? Grały z dość słabymi wzmacniaczami bo nic innego nie było na miejscu.

Octave i Dynaudio jak na razie najlepiej wpisują się w mój repertuar chociaż C1 drogie i ciut

Właśnie w klubie Octave pojawiły się wpisy z chęcią sprzedaży. 14k za octave z BB, do tego C1 za 10-12k i jest bardzo ładne granie za 25k (bez źródła).

Z moich odsłuchów jeśli podoba Ci się Octave to Unison może Ci nie podejść.

Model S6 był dla mnie zbyt wolny, Sinfonia Anniversary super wzmacniacz. Najpiękniejszy jaki miałem w domu. Mebel klasa :)

Jest to jednak klasa A, i u mnie troszkę góra była zbyt mało "efektowna". Natomiast zupełnie nie ustępuje w tzw punch'u Octave. Sinfonia to dual mono, SE, więc sobie radzi.

Tylko może z jakimiś innymi kolumnami niż Dynaudio przetestuj ??

A jak odsłuchujesz Octave nie pytałeś o np Spendora, albo Chario, czy Castle ?

Właśnie w klubie Octave pojawiły się wpisy z chęcią sprzedaży. 14k za octave z BB, do tego C1 za 10-12k i jest bardzo ładne granie za 25k (bez źródła).

Zajrzę do klubu ale ten Octave to 3 letni wzmacniacz. Jakoś nie mam przekonania.

Jest jeszcze kuli007, który coś wspomina o zamianie na inny, jego jest nowy też z BB. To zawsze jakieś oszczędności, można za to jakiś kabelek nabyć.

Jest jeszcze kuli007, który coś wspomina o zamianie na inny, jego jest nowy też z BB. To zawsze jakieś oszczędności, można za to jakiś kabelek nabyć.

Porównywałeś swoje focusy do innych podłogowych dynek ?

Wcześniej miałem DM3/7. Serię X przeskoczyłem i stanęło na F260. Wyżej to już zbyt duże kolumny do mojego pomieszczenia. W F260 brakuje mi tylko Esotara2, ale F360 już są zbyt wielkie. Może kiedyś zdecyduje się na C1, tam jest Esotar2.

Wcześniej miałem DM3/7. Serię X przeskoczyłem i stanęło na F260. Wyżej to już zbyt duże kolumny do mojego pomieszczenia. W F260 brakuje mi tylko Esotara2, ale F360 już są zbyt wielkie. Może kiedyś zdecyduje się na C1, tam jest Esotar2.

Ile metrów pomieszczenie ? C1 Twoim zdaniem lepsze ? :)

W przypadku m6si nie wiem czy nie warto poszukać wcześniejszej wersji m6i.

Nowa wersja kosztuje więcej a wydaje się że nic ciekawego nie wnosi, żeby nie wnikać w szczegóły.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile metrów pomieszczenie ? C1 Twoim zdaniem lepsze ? :)

Mam lekkie uprzedzenie do monitorów, lubię podłogowe. C1 to jednak świetny monitor. W moich 20m2 pewnie zagrałby doskonale. U siebie go jednak jak dotąd nie słuchałem. Pod moim mieszkaniem jest pustostan, więc czasem mogę podkręcić na 11. Jak zamieszka tam małżeństwo z dzieckiem to chyba kupię te C1:)

Trudno porównywać podłogowe i monitory, ale C1 to dwie klasy wyżej od F260.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.