Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie yamahy r-n 602 z pc

browiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanko, czy mogę połączyć jakoś ten amplituner z komputerem i puszczać muzę z kompa np. przez foobara aby leciała na wzmaku i kolumnach przez wifi? Tak jak na tel przez bluutooth? Bo na komputerze nie posiadam BT.

Czy niezbędny będzie kabel hdmi? Jest jakiś program na pc do konfiguracji tego sprzętu? Pozdro

Tak , od strony PC tylko po Bluetooth. Jak PC nie ma BT to trzeba dokupic adapterek.

Od strony amplitunera tez można - uruchomic jakiś serwer DLNA na kompku , udostepnić pliki muzyczne i łączyć się z amplitunera.

Bardzo fajnie z kompa bezprzewodowo przez wi fi dzięki uruchomieniu strumieniowania plików muzycznych z biblioteki windows media playera, przy czym w r-n602 należy uruchomić server. Wszystko ładnie pięknie, tylko max pliki jakie w ten sposób można odsłuchiwać to wav 24bit, 48kHz. To oczywiście jakoścowo już jest super, ale jak się ma trochę bardziej gęste formaty to jest mały ból i trzeba używać dobry pendrajw ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

• 2 miesiące później...

Pytanko jeszcze, mam adapter bluutooth do komputera za 50zł i dosyć często mi rozłącza połączenie, idzie jakoś po kablu połączyć kompa z yamaha?

TV mam z optykiem połączone i działa elegancko.

W komputerze mam jakieś wejścia ,ale nie wiem do czego one służą. Mam na myśli te wejście szare, przy którym jest napisane "side" oraz czarne "rear", czy do któregoś mogę podłączyć kabel optyczny lub ten coxaidalny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dosyc dobre efekty uzyskuje sie korzystajac z bluetooth z wyjsciem cyfrowym, optycznym lub coax, np. z takiego:

Ukryta Zawartość

wtedy tyko jakims krotkim optykiem do wejscia w amplitunerze i komputer polaczony :)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.