Skocz do zawartości
IGNORED

Problem uhd xbox one s

ryback

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mial ktos problem z podpieciem konsoli xbox one s w trybie hdr, tv to 65js8500, po zalaczeniu uhd color pojawia sie czarny ekran, komp i tuner po zalaczeniu uhd color dzialaja normalnie a konsola ni huhu, kabel jest ok, znalazlem co nie co w sieci ale nikt tego nie wyjasnil do konca

https://www.audiostereo.pl/topic/130768-problem-uhd-xbox-one-s/

moze teraz sie ktos wypowie, wyeliminowalem konsole, ewidetnie to blad tv ze nie puszcza sygnalu 4k hdr, kable sa ok, konsola jest ok zostaje tv, podpiete pod hdmi hdcp 2.2, ktos mial taki przypadek ogladajac filmy np na blurayu 4k?

"BD 4K UHD" to nowość, urządzeń/źródeł jest mało, (dosłownie 3), jest to raczej "ciekawostka" bez przyszłości :>

Realnie samych ekranów wyszło kilka generacji a specyfikacja się zmieniała. Może z czasem uda się standard dopracować i wyeliminować problem niekompatybilnośći itp...

Może wydadzą kiedyś aktualizacje ? A może nie wydadzą, bo to Samsung więc nie wiadomo, nie wykluczał bym też że mogą specjalnie "nie współpracować z Xboxem" żeby ludzie kupowali ich odtwarzacz ;)

Tymczasem wyłącz "tryb" który nie chce działać i po kłopocie ;>

"BD 4K UHD" to nowość, (...), jest to raczej "ciekawostka" bez przyszłości :>

Przestań gadać głupoty, że BD 4K jest bez przyszłości. Chyba, że należysz do ludzi, którym wystarcza do pełni szczęścia standard PAL/DVD, bo z takimi to szkoda w ogóle dyskutować.

Przestań gadać głupoty, że BD 4K jest bez przyszłości. Chyba, że należysz do ludzi, którym wystarcza do pełni szczęścia standard PAL/DVD, bo z takimi to szkoda w ogóle dyskutować.

Sprzedaż odtwarzaczy i nośników optycznych rok do roku drastycznie spada, płyta jest przeżytkiem i jest to fakt bezdyskusyjny ;) Wprowadzanie nowego formatu (czy nawet dwóch ?) ma na celu wyłącznie wydojenie kasy z garstki jeleni którzy łyknął ten temat :) Podobnie jak było z rewolucją 3D ;>

Sprzedaż odtwarzaczy i nośników optycznych rok do roku drastycznie spada, płyta jest przeżytkiem i jest to fakt bezdyskusyjny ;)

Czyli miałeś na myśli nie standard obrazu (4K), tylko sposób dystrybucji (nośnik optyczny, jako przestarzałe medium). A to możesz mieć rację ;) Choć mam nadzieję, że się mylisz ;)

Czyli miałeś na myśli nie standard obrazu (4K), tylko sposób dystrybucji (nośnik optyczny, jako przestarzałe medium). A to możesz mieć rację ;) Choć mam nadzieję, że się mylisz ;)

Wyraźnie napisałem: "BD 4K UHD", sądziłem że to zrozumiałe tutaj skróty ;)

Panowie z tym nośnikiem to sprawa jest o tyle dyskusyjna, że treści typu 4K (których jest względnie niewiele) wymagają minimum 35 Mbit czy nawet 85 Mbit przy 60 klatkach i HDR. Więc dla niektórych fanów nośnik jest jedynym dostępnym rozwiązaniem. Bo taki kilku godzinny film zaczyna zajmować naprawdę kawał miejsca i łącza. Mówimy tu o warunkach dla odtwarzania z serwisu Youtube, który różnie obchodzi się z jakością nagrań (kodery i te sprawy).

pitu pitu a ja zadalem konkret pytanie hehehe, no nic to se nie zagram w forze w 4k hdr a szkoda, a apropo nosnikow to na bank gry na nich beda bo 80gb nie usmiecha mi sie sciagac nawet na 100mb laczu, napisalem do samsunga to 1wsza odp jaka uzyskalem to ze moj tv jest 2015 i nie obsluguje hdr, jak ich doedukowalem to przyznali mi racje i zaczeli wymyslac o kablach trybie uhd color itp czyli tym co od razu im napisalem ze wszystko sprawdzilem i ze nie tam tkwi przyczyna, ehh banda amatorow

To właśnie o tym pisałem ;) Pozostaje Ci się modlić o szybkie aktualizacje oprogramowania.

Jasne że dla gier płyta jest sensownym nośnikiem, ale 1 Filmy BD4K za 140zeta ? Za to to ja mam abonament NC+ + Spotify + Netflixa (również z pozycjami 4K) albo 4 Bilety do IMAXa ;)

napisalem do samsunga to 1wsza odp jaka uzyskalem to ze moj tv jest 2015 i nie obsluguje hdr, jak ich doedukowalem to przyznali mi racje i zaczeli wymyslac o kablach trybie uhd color itp czyli tym co od razu im napisalem ze wszystko sprawdzilem i ze nie tam tkwi przyczyna, ehh banda amatorow

A co im powiedziałeś? Bo z tego co kojarzę to specyfikacja 2.0a hdmi obsługującego hdr to początek 2016 roku.

napisalem im co posiadam czyli 65js8500 i posiada hdmi 2.0a, baa napisalem im ze konsola jak jest ustawiona na fhd to wykrywa moj tv jako 4k hdr z 10 bitowa glebia kolorow, ale jak przelacze w menu na 4k to tv nie odbiera sygnalu

Kupiles zla konsole. :P

Tak serio, to Xbox one S nie wspiera gier w 4K, jedynie tryb HDR. Wiec, to nie jest dziwnie ze Ci nie chodzi content.

Zobacz ten watek:

Powinno Ci pomoc.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Xbox one s skaluje gry do 2160p.U znajomego bez problemu chodzą filmy z UHD z płyt. Netflix i YT też bez problemu odtwarzają 4k. Grałem w Forze Horizon 3 i Hdr działa. Telewizor to Panasonic DX900

Nie wszystkie gry, i czasem jest to dynamiczna rozdzielczosc, odbywa sie to takze kosztem detali i prezentacji obrazu. Wspiera za to HDR dla gier i filmow, oraz oczywiscie ma wsparcie dla nosnika 4K jak i streamingu 4K.

Generalnie jesli ktos nie potrzebuje odtwarzacza plyt UHBD to PS4 PRO jest lepszym wyborem pod katem gier. W kwestii multimediow 4K oferuje to samo co Xbox One poza odtwarzaczem plyt UHBD.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czyli polowa skali UHD Alliance. Nie jest zle jak na Szajsunga. Od 500 nitow widac juz roznice. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.