Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze odkrycia i audio okazje w 2016 r.

biniek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

http://www.percon.pl/percon,39,72,SK+2140.html

To hiszpanskie kable ale maja przedstawicielstwo w Polsce. Mila obsluga i wysylka kurierem za 10zl w 1 dzien.

Ja je konfekcjonowalem banankami eagle i jest super. To jest naprawde audio okazja

Też chcę się o tym przekonać, ale łatwo nie jest.

Kable kupiłem i zapłaciłem w poniedziałek. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnego potwierdzenia, że są wysłane.

Mimo moich wielokrotnych próśb.

Ja do nich dzwonię i albo nie odbierali telefonu, albo twierdzą, że kolegi który się tym zajmuje nie ma akurat w pracy. Jak wróci, to mi oddzwoni.

Niestety cisza. Na sms-y też nie odpowiadał.

Dzisiaj rano jak zrobiłem burzę u nich w firmie, dopiero był łaskawy do mnie zadzwonić. Poinformował mnie, że kable dwa dni temu do mnie wysłał i po powrocie do firmy wyśle mi numer nadania. Oczywiście numeru nie dostałem. Kabli też nikt nie przywiózł.

No to dzwonię znowu i dowiaduję się, że kable ,, poszły na zły adres'':-)

No to już rozumiem dlaczego, przez trzy dni nie byli w stanie wysłać numeru nadania.

Dzisiaj podobno zaraz je wiozą do kuriera i jutro mają być. Ja też wreszcie mam dostać numer przesyłki.

No to czekam.

Jedyny sympatyczny akcent jest taki, że sami posypali głowę popiołem i zaproponowali zwrot kwoty zakupu.

Dam znać czy kable wreszcie jutro dostanę. No i jak grają .

A i przesyłka 15zł:-)

ale cyrki

koleś u którego zamawiałem mailowo wysłał mi z miesiąc temu powiadomienie że kończy tam pracę - wtedy nie było żadnych problemów z zamówieniem

mam nadzieje ze się skończy pozytywnie i będziesz zadowolony

w poprzednim systemie te kabelki grały super w obecnym troche doskwiera mi zbyt mała otwartość góry

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mam numer nadania. Jest postęp.

Ale też i kolejny niesmak.

Sprzedawca dopiero po rozmowie ze mną pół godziny temu zorientował się, że przesyłka poszła na zły adres , ale informacja w firmie UPS jest taka, że już o 9-tej została zamówiona przesyłka do mnie.

9:08 Zamówienie zostało przetworzone: Gotowe dla UPS

Jak się to nazywa co to ma krótkie nogi?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Panowie wielkie dzięki za polecenie tych Perconów.

Świetne. Co ciekawe w przeciwieństwie do tego co pisaliście u mnie najbardziej otworzyła się góra.

I to w sposób niewiarygodny. Plus cała reszta zalet o których wspominaliście.

Z tym, że do tej pory nie miałem co podłączyć i miałem jakieś kable z metra i jeden nawet łączony ( tak przyznaję się).

Ale Percona jak ktoś szuka kabli brać w ciemno choćby na próbę. Nie kosztuje nic a może okazać się strzałem w dziesiątkę.

Tylko ten Lyngdorf to cena w pobliżu 15tzł.

To jest cena dataliczna i ze wszystkimi kartami.

Podoba mi się takie podejście, które umożliwia uproszczenie systemu, czyli pozbycie się DAC i ograniczenie się jedynie do transportu.

Jeśli ta korekcja akustyki działa prawidłowo, to świetny sprzęt. Oczywiście pod warunkiem, że gra dobrze. Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić u siebie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To wszystko prawda.

Ale ten Lab Gruppen IPD 1200 już to wszystko o czym piszesz w pakiecie i z ceną detaliczną 5500zł u nas w kraju.

Za 6800 jest model IPD2400 mający 2x600W przy 8 Ohm.

To wszystko prawda.

Ale ten Lab Gruppen IPD 1200 już to wszystko o czym piszesz w pakiecie i z ceną detaliczną 5500zł u nas w kraju.

Za 6800 jest model IPD2400 mający 2x600W przy 8 Ohm.

Użytkownik HQ150 edytował ten post dziś, 09:25

Akurat taka moc nie jest mi do niczego potrzebna, w warunkach domowych wiąkszą zaletą może być możliwość podpięcia większej liczby źródeł, kalibracja akustyki i wygląd bardziej adekwatny do mieszkania. Nie zmienia to faktu, że nadszedł czas aby się lepiej zapoznać z tematem takich urządzeń. Są osoby, które korzystają wyłącznie ze sprzętów z rynku PRO.

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Percon.pl zgodnie z obietnicą za niesolidną wysyłkę oddał całą kwotę zakupu.

Wygląda więc na to, że moje przygody to wypadek przy pracy i zależy im na dobrej opinii i zadowoleniu klienta.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ciężko powiedzieć bo nie porównywałem z innymi dobrymi kablami.

Ale powiem, że tak się zgrały z resztą systemu, że nie czuję żadnej potrzeby ich zmiany. Zostają na stałe,

• 2 miesiące później...

można w sumie pociągnąć temat na 2017 :)

moje ostatnie odkrycie Raspberry PI3 w roli streamera

używam z shieldem Pi2design i jakość jego cyfrowych wyjść jest genialna w stosunku do ceny

Percon.pl zgodnie z obietnicą za niesolidną wysyłkę oddał całą kwotę zakupu.

Wygląda więc na to, że moje przygody to wypadek przy pracy i zależy im na dobrej opinii i zadowoleniu klienta.

Solidna firma.U mnie na szczęście nie było takich problemów.Dziś zamówienie,pojutrze kabel w domu.

Co do kabla...dużo basu,ale rozciągnięty i nie zauważyłem aby obcinał górę.Jak ktoś jest zainteresowany ,to mam na sprzedaż Percona SK2140 2x2,40m.Średnica kabla 4mm.Więcej info na PW.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.