Skocz do zawartości
IGNORED

Perspektywiczny Wzmacniacz do Tannoy Mercury M1

Hemisys

Rekomendowane odpowiedzi

Ktory z aktualnie dostepnych tanszych modeli popularnych marek najlepiej pasuje charaktetem do m1? Na pewno nie Marantz bi odradzacie. To co Yamaha? A jak Sony, Pioneer, Onkyo, Teac...

A jezeli chodzi o Maranrza to ktos gdzies pisal, ze dobrze brzmi dopiero po wcisnieciu loudness. Mocno to przesadzone, ale cos w tym jest bo pm4002 z m1 gra zdecydowanie za plasko. Moze dosc popularna i niedroga Yamaha AS500 to dobry kierunek? Czy Yamhay faktycznie maja tak duza moc jak podaje producent?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Wiesz co? Może powinieneś podejść do sprawy inaczej? Jak wzmacniacz ma być jak w tytule PERSPEKTYWICZNY to M1 nie muszą być priorytetem, bo w perspektywie czają się inne kolumny.

Kup wzmacniacz, który nie będzie się obrażał na kolumny 4 ohm, będzie mocny, z dużą ilością wejść, dobrze by było też cyfrowych.

Ogólnie- coś fajnego, bez napinki na M1.

"Perspektywiczny" to akurat nie moj wymog, ja podpialem sie pod watek. Ma byc wykozystujacy mozliwosci m1 w 99%, bo krecac galkami w pm4001 slysze, ze mozliwosci m1 sa o wiele wieksze niz pm4001.

Jezeli o mnie chodzi to system ma sie skonczyc na m1 i dopasowanym wzmacniaczu. Nastepny system bede budowal od nowa.

Pokusi sie ktos o porownanie w kilku slowach Rotel ra971 z Yamaha as500 przez pryzmat mercury m1? Marantz odpada, choc jak pojawi sie cos ciekawego w okolicy to nie wykluczam odsluchu.

...bez napinki na M1.

Napinka musi byc, bo jak dobrze trafie to czeka je emerytura w sypialni gdzie zastopia micro.

Nad jakosc sama w sobie przedkladam spasowanie z kolumnami. A ra971 to trzeba chyba brac ostniego jeszcze cieplego z kostnicy.

Czy jest duza roznica pomiedzy jakoscia dzwieku pomiedzy Yamaha a-s300/301 i a-s500/501? Brzmienie podejzewam podobne, mocowo slabszy do m1 to az nadto. Prosze o szybka odpowiedz bo mi sie aukcja na ebay konczy!

Ja mam M2 spięte z Yamahą A-720. Wszystkiego jest po trochu - średnica naturalna, basu pod dostatkiem, choć bez przesady, góra łagodna. Nie charczy i nie kłuje w uszy :) Całkiem muzykalne, choć myślę, czy nie spiąć ich z czymś jeszcze innym.

Z Sony 570ES zmuliło maksymalnie, z tym, że Tannoy M2 są trochę ciemniejsze od M1

Od jakiejś elektroniki, Depeche Mode, itp. po Pink Floyd, Dire Straits, wszystko co na liście przebojów Trójki, jakieś alternatywy. Ogólnie wszystko :) Wiadomo, że nie we wszystkim się sprawdza.

Popieram też kolegów powyżej - kupuj raczej wzmacniacz ogólnie dobry, niekoniecznie typowo pod M1

W sumie do 150 GBP da się coś fajnego poszukać. Kwestia odbioru czy tam przesyłki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

M

No i jeszcze jeden pm7000 i rotelik

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.