Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do Yamaha A-1020 / 3-4 kPLN / używane

jerry.s

Rekomendowane odpowiedzi

Gubię się, co powinno iśc do 'Start' a co do 'Hi-Fi'.

Pozwalam sobie więc przenieść ostatni kluczowy post z innego mojego wątku dotyczącego reanimacji (lub nie) Yamahy A-1020 bo odzew tam był znikomy ...

Skupmy się na kolumnach ...

Ostatnio pokombinowałem trochę z przestawianiem mebli na poddaszu i zmianą ustawienia kolumn. Na tyle na ile się udało, znalazłem optymalne ustawienie. Mając pod ręką Chario Delphinus, pobawiłem się trochę słuchając na zmianę Chario i Yamaha NS-8900.

Wnioski mam takie:

- Chario - ładny bas, ale mało szczegółów na górze i mało słychać środek

- Yamaha - gra tylko środkiem i górą, basu nie ma

Najlepiej zestaw zagrał, kiedy w tym samym czasie grały i Chario i Yamaha :)

Na co dzień jest to wariant nie do zrealizowania bo Chario idą do pokoju dziennego i do Naim UnitiLite (swoją drogą basu mam za dużo wtedy, ale rzadko słucham głośno więc na razie będę z tym żył ... jak zacznie doskwierać taki zestaw, wrócę do Was z pytaniem na co zamienić Delphinusy).

Chcę więc z pewnością sprzedać NS-8900 Yamahy i kupić w to miejsce używane kolumny podłogowe, z których będę miał i detaliczną górę i nisko schodzący bas (tak żebym stopę perkusji czuł a nie tylko słyszał). Chciałbym dobrą stereofonię i scenę. Idealnie gdyby po zamknięciu oczu nie dało się zlokalizować miejsca ustawienia kolumny.

Muzyka: pełen przekrój - rock, alternatywa, elektronika, pop, jazz, gotyk.

Budżet: do 3-4 kPLN.

Docelowo zapewne Yamaha A-1020 zostanie zastąpiona innym wzmacniaczem, ale pewnie na to będę zmuszony poczekać kilka miesięcy.

PS

tak ... wiem ... pogoń za króliczkiem czas zacząć ... ale jakiś fun w tym życiu trzeba mieć :) ...

PPS

pojawiły się używki Dynaudio Audience 82 ... może w tym kierunku pójść? ... a może Studio 16 Hz Aries? ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.