Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze przedwzmacniacze MC i MM?

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Widze, ze jestes bardzo tolerancyjnym czlowiekiem. Tolerancja twoja zdaje sie przewyzszac o wiele moherowe berety. Wcisnij najlepiej ignora i swiat bedzie piekny, jak strychulec nakazuje. I co niby ma wynikac z linka ? Ksiadz sprzedaje wino ? Od tysiecy lat duchowni to robili np. cyctersi.

No i znowu fajny wątek zaczyna się rozjeżdżać (Cystersi to musieli byc ci grubi). Moje propozycje dotyczyły kategorii wagowej do 2kzł - co dalej się dzieje nie bardzo wiem, poza tym co w międzyczasie mi się udałeo przypomnieć Lehmann + Benz Micro20 + Rega25 (chyba) + Betley i Sonusy - nie bardzo mi sie to podobało.

Frank gdzieś wypatrzył ogłoszenie Lacrimozy,ze sprzedaje AR ph-5 w super cenie (jeszcze lepszej niż "moje" źródło z przesyłką kilka stówek poniżej 2000$. Jest to więc nie lada gradka nabyć w takiej cenie.

To dobrze ,że jest ktoś kto oferuje dobre urządzenia w bardzo uczciwej cenie:

Nowe Phonostage od ARC. Zastepuje PH-3SE. Wykonczenie (srebne)Cena $1750.00

kontakt: [email protected]

Oczywiście PH-5.

Cena jest super.

• 5 miesięcy później...
  • 1 rok później...

tungsol

Zanim wypakujesz kupę kasy na AR sprawdź RCM Sensor Prelude (ca. 5850 zł i dłuuuuuga kolejka oczekujących).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miłych odsłuchów

Ukryta Zawartość

a ten cudowny dziwiek nie zalezy bynajmniej od kompletu wkladka i preamp?kazdy porownuje pre z inna wkladka i mowi ze ten jest najlepszy.porownywal ktos jedna wkladke z tymi wszystkimi pre?

Od strony technicznej Sensora:

ciekaw jestem czy ten pre ma faktycznie pełny tor zbalansowany .... czy taki prawie. Ale to okaże się jak zrobią testy w listopadowej gazecie - moze zdjęcia to wyjaśnią...

Wydaje mi się, że szukanie najlepszego preampa to jak szukanie igły w stogu siana. Dlaczego? Przecież każdy ma inny gust muzyczny, szuka czegoś innego....

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• 1 rok później...

Czy do grona najlepszych mozna zaliczyć Brystona BP-1 lub BP-1.5, ktoś miał okazję posłuchać? No i co z tym Acoustechem? - Kto wie niech się podzieli opinią :-)

Miałem okazję słuchać Brystona pre garmofonowego, wbudowanego w pre liniowy tej firmy, bodajże w oznaczeniu modelu było 20 lub 25. Było to już kilka lat temu. Dźwięk super!!! Grało to z wkładką MC.

Na dziś warto też posłuchać Moon LP 5.3 (koniecznie z zewnętrznym zasilaczem, podnosi dźwięk w każdym aspekcie o 2 klasy). Porównywałem bezpośrednio z Ayre P-5xe. Bardzo porównywalny sprzęt, Ayre gra moze troche bardziej muzykalnie, Moon z wieksza dynamika i lepszym basem.

Miałem okazję słuchać Brystona pre garmofonowego, wbudowanego w pre liniowy tej firmy, bodajże w oznaczeniu modelu było 20 lub 25. Było to już kilka lat temu. Dźwięk super!!! Grało to z wkładką MC.

Na dziś warto też posłuchać Moon LP 5.3 (koniecznie z zewnętrznym zasilaczem, podnosi dźwięk w każdym aspekcie o 2 klasy). Porównywałem bezpośrednio z Ayre P-5xe. Bardzo porównywalny sprzęt, Ayre gra moze troche bardziej muzykalnie, Moon z wieksza dynamika i lepszym basem.

Niemcy chcą oddać taki pre za 350E, ktoś używał? Informacji w sieci brak. Dzięki za pomoc!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w amwayu mówią to samo

ciekaw czy do MM cz MC cz do "ichnich" excellentnych.

Ukryta Zawartość

troche znalazłem

Zero style chassis stand alone MM-phono stage with passive equilization and 6112WA input stage adn 6111WA output stage, both with no feedback applied.

w Pl est sporo AN pewnie ktoś sie tym bawił - ja ich nie za bardzo lubię.

• 1 miesiąc później...

PH-77 Abbingdon Music Research :

Ukryta Zawartość

Zdjęcia:

Ukryta Zawartość

post-1494-100009615 1259062134_thumb.jpg

post-1494-100009616 1259062134_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hola

Nie ma stepów. Nie byliby w stanie tego zrobić biorąc pod uwagę mnogość wkładek na rynku i ich różne parametry. A nawet gdyby to trafa zajmowałyby drugie takie pudło ... pomijam już cenę ...

Poczytaj w FAQ ... fajnie napisane i ze szczegółami ... Thorsten Loesch jak zwykle w swoim stylu ... :-). Nie ma tam woo-doo, wszystko jest przemyślane. I za to gościa lubię. :-)

Preamp ma wszelkie możliwe ustawienia do każdego rodzaju wkładki, coś co w prosty sposób próbuję implementować też. Poza tym korekcje: 22 rózne typy !!! w zależności od roku i wydawcy :-) - tego nikt jeszcze nie robił na taką skalę(pomijam studyjne, bo tam się zdażały). Mało tego, nawet można swoje winyle na sedesa zgrać :-), bo posiada przetwornik ...

Gdyby budżet pozwalał ... to bym nie dłubał i zapewne słuchał na czymś takim. :-)

Tak pozostaje się troche ... pozachwycać.

Forma w jakiej to jest podane ... Bentley.

Pozdrawiam K

Gość vasa

(Konto usunięte)

ahaja, 24 Lis 2009, 13:47

>Hola

Bentley to on jest :)

Poczytałem FAQ, rzeczywiście jest deklaracja o braku traf ale brak informacji jak odbywa się wstępne wzmocnienie. Myślisz, że całość wzmocnienia jest realizowana na lampkach czy wstępne wzmocnienie to krzem? A może istnieje jeszcze jakaś inna opcja?

Jeśli pominąć mnogość korekcji, zdalne sterowanie i przetwornik a/c to jak bardzo skomplikowany/trudny w realizacji jest taki projekt?

pozdrawiam

>vasa

Wydaje mi się, ze gdzieś tam było napisane co do stopnia wstępnego...musiałbym poczytać.

Samo pre nie jest trudne. Można to po policzeniu wartości dla odpowiednich lamp zrobić w miarę szybko ... jednak co i jak tam Thorsten pokombinował a na pewno to zrobił tego się zapewne szybko nie dowiemy o ile w ogóle :-). A to są rzeczy, które wpływają na dźwięk. Jak rozwiązał zasilanie, topologię, zdobycie lamp i ich sparowanie (!) ...

Pozdrawiam K

• 1 miesiąc później...

A czy ktoś miał okazję słuchać przedwzmacniaczy Lector, a w szczególności interesowałby mnie ten o nazwie MM 70MM więcej zob.

Ukryta Zawartość

pozdr, donic

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Angstrom Research "PHONO TWO"

Wyglada imponująco.

Ukryta Zawartość

post-66-100004632 1264145848_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.